onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İnternet Tarayıcısından Sıkılanlar İçin 10 Farklı Alternatif

İnternet Tarayıcısından Sıkılanlar İçin 10 Farklı Alternatif

Batuhan
25.08.2014 - 14:37

İnternet Tarayıcısından Sıkılanlar İçin 10 Farklı Alternatif

İnternet farklı seçeneklere ulaşmak için eşsiz bir fırsat. Oysa 2 milyar internet kullanıcısının neredeyse tamamı bir çok hizmet için sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek üründen birini kullanıyor. Bunun en bariz örneği de internet tarayıcıları ve bu alanda biraz farklı seçeneklerden bahsetmek gerekiyor.

Bugün Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera, Yandex Browser hepimizin bildiği ve kullandığı tarayıcılar. Sosyal tarayıcı olarak kendini tanıtan Rockmelt ise Yahoo tarafından satın alınınca ömrünü tamamlamış oldu. Netscape’i tanımış kullanıcıların sayısı ise giderek azalıyor…

Sözü fazla uzatmadan bu tarayıcıların dışında kalan alternatif tarayıcılara birlikte göz atalım.

Aviator : Bilindik tarayıcılarda bulunan gizli (incognito) mod, Aviator için varsayılan açılma modu. Bu sayede reklamları, otomatik başlayan videoları, özel bilgi paylaşımına dair her şeyi engellemiş oluyorsunuz. White Hat Security Lab’ın bir ürünü olan Aciator, izniniz olmadan herhangi bir bilgi paylaşımı yapmıyor.Benim (Firefox’ta) ayrı bir eklentiyle yaptığım tarayıcıyı kapatınca geçmişi temizleme işi de WhiteHat Aviator tarafından eklenti kullanmadan çözülebiliyor. WhiteHat Aviator’ın varsayılan arama motoru ise Apple’ın da Safari’ye ekleme kararı aldığı Google muhalifi Duckduckgo.com. Mac OS X ve Windows sürümleri var.

Citrio : Eğer internetten çok sık dosya/medya indiriyorsanız Citrio tam sizin için. Hızlı indirme araçlarına gerek duymayan Citrio, dahili bir Bit-torent istemcisi, proxy anahtarı, video kaydedici ve bir indirme yöneticisine sahip. Limeware gibi paylaşım uygulamalarının tarih olduğu bir dönemde denemeye değer.

Midori: Kişisel bilgisayarlar tabletler karşısında kan kaybediyor ama hala eski ve zayıf bir bilgisayar kullanıyorsanız Midori aradığınız tarayıcı olabilir. Eski bilgisayarınızla popüler tarayıcıları kullanmakta zorlanıyorsanız, mesela netbookunuz için, Midori size istediğiniz performansı sunabilir.Webde araştırma yapmak, e-postalarınızı kontrol etmek ve azcık da sosyal medyaya bulaşan biriyseniz veya ebeveynleriniz için bu hafif tarayıcıyı hem Linux’ta hem de Windows’ta kullanabilirsiniz.

Coowon : Oyun meraklılarının Midori’yi kullanmayacağı malum ama Coowon’u deneyebilirler. Oyun deneyiminizi hızlandırmayı ve güçlendirmeyi kendine görev bilen bu tarayıcı farklı oyun hesaplarına tek tarayıcı üzerinden girmenizi sağlıyor.Logitech ve Xbox için oyun kumanda desteği sunuyor ve ‘patron’ (boss) tuşu ile tarayıcınızdaki oyun dünyasını bir anda gizleyebiliyor. Tabi bu tarayıcının bilgisayarınızda olması bile oyun oynadığınız yönünde bir delil olarak kabul edilebilir.

SpaceTime3D : Araştırmacılar için faydalı olabilecek SpaceTime3D aslında bir internet tarayıcısı değil, bir program. Aynı zamanda web üzerinden de kullanılabiliyor ama sunduğu hizmet açısından web tarayıcınızda yaptığınız işi üstleniyor. SpaceTime3D’yi kullanırsanız internetteki araştırmalarınızda her bağlantıyı ayrı ayrı tıklamaktan kurtulabilirsiniz. Çünkü her bağlantının önizlemesini görebiliyorsunuz.

Alienforce : Firefox’un makyajlanmış hali olarak tanıtılan Alienforce, biraz daha iyi bir performans sunduğunu iddia ediyor. Ne kadar etkili olduğunu inceleyip görmek lazım.

CoolNovo : Bir zamanlar Chrome Plus olarak adını duyuran CoolNovo’nun kategorik bir odağı yok. İşinizi kolaylaştırmak isteyen tarayıcı hız, güvenlik, gizlilik ve kararlılık gibi genel noktalara değiniyor sunduğu farklı özellikleriyle dikkat çekmek istiyor. Örneğin bir sayfayı Internet Explorer gözüyle görmek, otomatik tecrüme, fare hareketlerini ayarlama gibi seçenekler CoolNovo’nun yerleşik özelliklerinden ama bunların tamamını muhtemelen Firefox ve Chrome eklentileri arasında bulabilirsiniz.

Torch : Yukarıda bahsettiğimiz tarayıcıların özelliklerini bir arada sunan Torch, oyun deneyimini artırmak, dosya indirmelerini hızlandırmak, sınırsız müzik dinlemenizi sağlamak, özel bir video oynatıcı gibi özelliklere sahip. Sıradışı bir özelliği ise Facebook’u çeşitli tasarım seçenekleriyle kişiselleştirme imkanı sunması. İnternette daha çok görsel ve işitsel medyalarla vakit geçiriyorsanız Torch’u deneyebilirsiniz.

Comodo Dragon veIce Dragon : Siber güvenlik şirketi Comodo’nun geliştirdiği Dragon ve IceDragon tahmin edilceği gibi kişisel gizliliğinizi korumaya odaklanıyor. Bilgi sızıntılarını engellemeyi amaçlayan Dragon Chromium’u, IceDragon ise Firefox’u temel alıyor. Bu tarayıcıların sadece Windows kullanıcılarına hitap ediyor.

Maxthon : Eğer Çinlilerin geliştirdiği bir tarayıcı isterseniz Maxthon’u tercih edebilirsiniz. Mac kullanıcılarına hitap eden tarayıcı yan menü seçeneğiyle farklı özellikleri elinizin altında tutmanızı sağlıyor. Farklı cihazlar arasında ve mobilde senkronizasyon yapmanızı da sağlıyor.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/08/25/intern...
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam