Görüş Bildir
Haberler
İnternet Bağımlılığı Yüzünden Tek Gözü Seyirenler, Yalnızca 24 Saatini Ayırarak Beynine Reset Atabilir!

İnternet Bağımlılığı Yüzünden Tek Gözü Seyirenler, Yalnızca 24 Saatini Ayırarak Beynine Reset Atabilir!

Artık her şeyi bırakıp ıssız bir adaya yerleşmenizin zamanı geldi. 🤓

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerik hazırlanırken Inc.'de paylaşılan bu haber kaynak olarak kullanıldı.

Her ne kadar internet önümüze dünyaları serse ve bilgi kaynakları açısından bizi doyursa da söz konusu insan beyni olduğunda hala iki ucu keskin bir kılıçtan farksız.

Bugüne dek yapılan araştırmalar göz önüne alındığında, internete aşırı maruz kalmamızın sebep olduğu olumsuz yan etkilerin neredeyse haddi hesabı yok.

Peki, bu yan etkiler neler? Gelin, bir göz atalım.

  • Gerçekleri hatırlamakta zorlanma.

  • Özellikle oyun oynayanlarda gözlenen bağımlılık davranışları. 

  • Kıskançlık ve yalnızlık duygusunun tetiklenmesi.

  • Başta gençler olmak üzere tüm yaşlarda intihara eğilim gösterme.

  • Empati duygusunu azaltma.

  • Kronik uykusuzluğa neden olma.

  • Derin düşünce ve analizlerden uzaklaştırma.

Görüyorsunuz ya, internetin güzellikleri aşırı maruz kalma halinde bir anda en büyük kabuslarımıza dönüşüveriyor.

Buraya kadar her şey tamam, madem internetin üzerimizde böyle kötü etkileri var o halde ne yapalım diyorsanız, cevap basit: dijital detoks!

Fast Company, geçtiğimiz günlerde bir grup sinir bilimcinin Fas’ta gerçekleştirdiği araştırmanın detaylarını yayınladı. Çöl ortamında ve internetin olmadığı sığınaklarda kalan başarılı girişimcilerden oluşan bir ekip, bakın bu deney sonunda ne gibi şeyler yaşamış…

1. Gözle temas miktarı arttı. Katılımcılar ekranlarından ziyade diğer insanlara baktılar ve sonuç olarak daha iyi ve daha derin kişisel bağlantılar kurup arkadaşlıklar geliştirmeyi kolaylaştırdılar.

2. Duruşlar hemen düzeldi. İnsanlar daha dik durdular, omuzlarını geriye ittiler ve başlarını sırt ve vücut ağrısını azaltan ve sindirimi iyileştiren dik pozisyona getirdiler. Ayrıca bu insanların daha ulaşılabilir görünmesini sağladı.

3. Konuşmalar daha ilgi çekici hale geldi. Katılımcılar Google’a erişemediklerinden daha kişisel deneyimler ve anekdotlar iletmek zorunda kaldılar, başkalarıyla birlikte olma deneyimini daha da derinleştirdiler.

4. Her şeyin daha fazlasını hatırlamaya başladılar. Katılımcılar konuşmalarda 'daha fazla' bulunduğundan, ne söylendiğini hatırlama olasılıkları daha fazlaydı, özellikle başkalarının hayatlarıyla ilgili ayrıntıları başka türlü çevrimiçi bilgi seli sırasında kaybediyorlardı.

5. Uyku düzenleri normale döndü. Çoğu ekran, vücuda beyninize uyumaya hazır olduğunuzu söyleyen doğal olarak meydana gelen kimyasal olan melatonin salınımına devam etmesini engelleyen 'mavi ışık' yayar. Mavi ışık olmadığı için katılımcıların uykuya dalması kolaylaştı.

6. Birçoğu yeni atılım kararları aldı. İnternet sürekli dikkat dağıtmadığında katılımcılar daha derin düşünebildiler ve geride bıraktıkları yaşamları için kararlar verebildiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yukarıdaki etkiler birkaç gün içinde gelişmekle birlikte, 24 saat süren bir detoksun bile beyninizin çalışması üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabileceğine dair pek çok kanıt var.

İdeal olanı ise başkalarıyla, özellikle aile ve arkadaşlarla birlikte bir detoks yapılması. Katılımcılardan bazıları kısa süreli bu deney sonunda yaşadıkları deneyimleri kelimenin tam anlamıyla 'hayat değiştiren' olarak nitelendirdiler. Onlar üzerinde bu kadar etkisi olduysa sizin için neden olmasın?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
14
8
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hamsi-bogart

İLK OKUDUĞUMDA HİÇ BİR İŞE YARAMAYACAĞINI DÜŞÜNMÜŞTÜM,AMA GERÇEKTEN DENEYİNCE ÇOK BAŞARILI,ŞAKA LAN ŞAKA SİKTİR GİT.