Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi Sürekli Mutsuz Hissetmenizin Altında Hiç Tahmin Etmediğiniz Bu Günlük Alışkanlığınız Yatıyor Olabilir!

Kendinizi Sürekli Mutsuz Hissetmenizin Altında Hiç Tahmin Etmediğiniz Bu Günlük Alışkanlığınız Yatıyor Olabilir!

Derdinize derman olduğunu düşündüğünüz şey, böğrünüze oturan öküzün sebebi mi yoksa?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikte ScienceDirect ve HoloResetNutrition kaynak olarak kullanıldı.

Çoğumuz kendimizi kötü hissettiğimiz an şekerli ürünlere ve çikolataya saldırıyor, tükettiğimiz bu ürünler sayesinde kısa süreliğine de olsa mutlu oluyoruz. Ama uzun vadede de işler böyle mi yürüyor?

Biliyorsunuz, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık kuruluşları günlük kalori alımının en fazla %5’inin şekerden oluşması gerektiğini söylüyorlar. Eğer günlük 50 gramın üzerinde şeker tüketiyorsanız, sizin için tehlike çanları çalmaya başlıyor demektir.

Ancak yapılan bazı araştırmalara göre fazla şeker yalnızca beden sağlığımızı değil, ruh sağlığımızı da olumsuz etkiliyor olabilir.

2002 yılında Baylor College araştırmacılarının yürüttüğü ve altı farklı ülkeden katılımcıların dahil edildiği bir çalışma, yüksek şeker tüketimi ve depresyon arasında bir korelasyon söz konusu olabileceğini gösterdi.

2011 yılına ait bir başka çalışmada ise genel beslenme alışkanlıkları incelenen kişiler üzerinden aynı bağlantı tespit edilmeye çalışıldı.

Bu çalışmanın sonucunda ise en çok hazır gıda tüketenlerin, en az tüketenlere oranla %38 daha yüksek ihtimalle depresyondan muzdarip oldukları ortaya çıktı.

Amerika merkezli yürütülen, 2014 yılına ait bir başka çalışmada ise tatlandırılmış ya da şekerli gıdalara sahip beslenmenin depresyona sahip olma riskini artırdığı ortaya kondu.

Anlayacağınız, tükettiğiniz fazla miktarda şekerle her şekilde kendinize zarar vermiş oluyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalp hastalıkları, diyabet, obezite, Alzheimer ve kanserle dahi doğrudan ilişkisi olan şekerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.

Eğer başlangıçta beslenme düzeninizde köklü bir değişiklik yapamayacağınızı düşünüyorsanız, ilk aşamada kullandığınız miktarı azaltın. Kısa süre içerisinde kendinizdeki değişimi fark edeceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
16
10
7
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Andriy

Tamamen alakasız... Sondaki gif'i görünce aklıma FitGirl Repacks geldi, sonrada eskisi kadar insanı memnun etmeyen yeni oyunlar takip etti, akabinde de bırak... Devamını Gör

albino zencü

belki de antidepresan etkisi yapıyodur yani dışardan alınan şekerlerle anlık mutlu olunca beyin mutluluk salgılayan şeyleri daha az üretip dışarıdan istiyo o... Devamını Gör

Şekerler,çikolatalar bizim cocukluğumuz da ki gibi değil artık. İçerisine o kadar zararlı katkı maddeleri var ki.Erimiyor direk yağa dönüşüyor. Çevremde sür... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

aga yap iki bira bişeyin kalmaz hiç bişey istemezsin