Görüş Bildir
Haberler
Instagram Yüzünden Artık Görmekten ve Yapmaktan Fena Halde Soğuduğumuz 16 Şey

etiket Instagram Yüzünden Artık Görmekten ve Yapmaktan Fena Halde Soğuduğumuz 16 Şey

Fulin
08.01.2020 - 10:50

Instagram bazı şeylere olan ilgimizi ve hevesimizi fena kaçırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşırı gösterişli kına, düğün ve benzeri organizasyonlar.

1. Aşırı gösterişli kına, düğün ve benzeri organizasyonlar.

Kimi tepsiye çıkar, kimi vinçle iner; Instagram ile iyice abartılan ve büyüyen düğün sektörü gözleri o kadar yordu ki, artık pek çok genç sade bir törenle evlenme hayali kuruyor.

2. Görgüsüzlük çağrışımı yapan her şey.

2. Görgüsüzlük çağrışımı yapan her şey.

Instagram'dan önce de görgüsüzlük vardı elbette, ancak seviye öyle bir yere geldi ki aldığı küçücük bir hediyeyi paylaşana bile tahammülümüz kalmadı.

3. İlişki paylaşımları.

3. İlişki paylaşımları.

Aşk belki de en zor rahatsız olacağımız konulardan biriydi. İnsan daima sevdiğine sevgisini göstermenin bir yolunu bulur ama Instagram stili aşk gözlerimizi çok yordu.

4. Yeni anneler.

4. Yeni anneler.

Yine annelik ve bebekler hassas noktamızdı. Sağ olsun 'Instagram annesi' diye bir akım başladı ve kadınlar hamile kaldıkları andan çocukları belli bir yaşa gelene dek çıkardıkları gaza kadar her ince detayı takipçileriyle paylaşmaya başladı ve özellikle bebeğinin ağzından konuşanlar sinirlerimizle oynadı.

5. Yoga, pilates ve benzeri moda sporlar.

5. Yoga, pilates ve benzeri moda sporlar.

Başlarda spor yapma hevesi olanlara yol gösteren Instagram kullanıcıları, sonradan aslında kendilerinin ne kadar fit ve sportif olduğunu gözümüze sokmaya başlayınca bu sporlardan da fenalık geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Influencer'lar.

6. Influencer'lar.

Bir anda aslında ne iş yaptıklarını çözemediğimiz bu insanlar için kullanılan 'influencer' kavramı girdi hayatımıza. Tüm gün süslenip gezen, bedava seyahat eden ve boş vakitlerinde markaların hediye gönderdiği pahalı ürünleri açıp her iki paylaşımlarından biri reklam olan bu insanlardan çok soğuduk.

7. Yukarı kaydırmak.

7. Yukarı kaydırmak.

En ünlüsünden en az ünlüsüne tüm influencer camiası içtikleri sudan sürdükleri ruja her şeyin tanıtımını yapıyor. Komik olan ise tanıttıkları çoğu ürünü asla giymiyor, kullanmıyor olmaları.

8. Moda.

8. Moda.

Evet, Instagram insanları modadan da soğuttu. Eskiden herkesin iyi kötü kendine özgü bir tarzı vardı. Sosyal medya ile her dönem 'x markasının y modeli' gibi belli başlı şeyler var ve herkes birbirinin aynısı giyinerek stil sahibi olduğunu düşünüyor.

9. Filtre ve photoshop uygulamaları.

9. Filtre ve photoshop uygulamaları.

İnsanların sosyal medyadaki halleriyle gerçek halleri arasında uçurum oluştu. Kimse de bunu sorun etmiyor ama bu sahte ideal güzellik algısı her geçen gün daha fazla genci estetik operasyonlara yönlendiriyor.

10. Kahve, çay ve bunlarla her şey.

10. Kahve, çay ve bunlarla her şey.

Instagram'ın adeta yazısız kuralı, demirbaşı olan kahve keyfinden, sırf fotoğraf paylaşmak için gidilen mekanlardan soğuduk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Instagram sofraları.

11. Instagram sofraları.

Bu sofraları daha iyi nasıl ifade edebiliriz bilemedik. Aile en fazla üç üyeden oluşsa bile en az on kişilik hazırlanan, sunumundan çeşitlerine abartının dibine vurulan yemek sofraları kültüründe yemek paylaşmanın ayıp olduğu bizleri utandırdı.

12. Gezmek, tatil yapmak.

12. Gezmek, tatil yapmak.

Bundan da soğunur mu derseniz, soğuttular. Dünyanın en güzel yerlerine giderken bile aşırı kasıntı, aşırı hazırlıklı ve kendi odaklı olan tatilciler adeta bu platform için geziyor gibiler ve bu da insanı soğutuyor.

13. Çedar peyniri.

Baklavanın üstünde bile gördük. Yeter.

14. Ayak.

14. Ayak.

Farkında mısınız bilmem ama Instagram'da karşınıza bir çift ayak çıkmadan günü bitirmeniz neredeyse imkansız. Özellikle yaz aylarında bu durum ayak görmeye tahammül edemeyenler için iyice zorlaşıyor.

15. Tbt'nin gözünün oyulması.

15. Tbt'nin gözünün oyulması.

Artık herkesin bildiği, eski fotoğrafların #tbt etiketiyle paylaşıldığı perşembe günleri annesinin karnına doğru bir yolculuk yapıp tüm eski fotoğraflarını tekrar tekrar paylaşanlara bir şey diyemiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Arabada çekilen videolar.

Söylenen şarkıları, dansları geçtik dümdüz yolu çeken var.

Siz neleri görmekten bıktınız? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1646
336
226
125
58
50
40
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mad Chemist

sosyal medya kullanmadığım için bu tarz kalitesizliklere maruz kalmıyorum kendimi şanslı hissediyorumm :D

first_contact1

keşke sonsuza dek çöksen instagram

Pembe

Arka fonda sarki+direksiyon ikilisi.Bide uzun uzun cekiyolar hani biri oturup izliycek guyaa

Pasif Kullanıcı

amac ne ki? bak arabam var hemde muzik caliyor.. bu mu??