Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği’ne Meydan Okudu

İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği’ne Meydan Okudu

Yolcu Misali
28.10.2014 - 18:32 Son Güncelleme: 28.10.2014 - 18:41

İngiltere Başbakanı David Cameron, kendilerine 2.1 milyar euroluk satmaca çıkartan Avrupa Birliği’ne meydan okudu.

İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı olan Avam Kamarası’nda konuşan Cameron, bu miktarı ödememek için mümkün olan her yoldan savaşım edeceklerini belirterek, Avrupa Birliği’de düzeltim çağrısını yineledi: 

“Avrupa Birliği değişmek, tekrardan itimat kazanmak zorunda. Buna da bu ödemelerin ve ayarlamaların vatandaşların alın teriyle kazanılmış olduğu vergiler demek bulunduğunu anlayarak başlamalı. Bu bizim Avrupa Birliği’nde düzeltim kampanyamızda karşılaştığımız birçok zorluktan yalnız biri sadece amacımıza bağlı kalmak bizim için oldukça yaşamsal durumda.” 

Mevzunun masaya yatırılması için AB üyesi ülkelerin maliye bakanlarına acil toplantı çağrısında bulunduklarını belirten Cameron, Hollanda, İtalya, Yunanistan şeklinde bazı ülkelerin de kendilerini desteklediklerini altını çizdi. 

Cameron’un bu ödeme sistemini münakaşaya açması durumunda ‘Pandora’nın Kutusu’nu da açacağını söyleyen AB yetkilileri,katkı payının 1 Aralık’a kadar ödenmemesi durumunda bu miktara gecikme cezasının da ekleneceğini belirtti. 

Birlik bütçesine ek katkı oranı olarak istenen bu miktar, üye ülkenin 1995’ten bu yana ekonomisinde ne kadar ilerleme kaydettiğine bağlı olarak hesaplanıyor.

Kaynak: http://www.stanfordhawx.com/2014/10/i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0