Görüş Bildir
Haberler
İftar Vakti Beklerken Vaktin Nasıl Geçtiğini Anlayamayacağınız 10 Film

İftar Vakti Beklerken Vaktin Nasıl Geçtiğini Anlayamayacağınız 10 Film

Mert Birah
27.05.2019 - 12:20

Muhteşem Gatsby İmdb: 7,3

Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır...

Amerikan yazar F. Scott Fitzgerald'ın aynı isimli romanından beyazperdeye aktarılan filmin oyuncu kadrosunda ise Leonardo DiCaprio (Jay Gatsby), Tobey Maguire (Nick Carraway), Carey Mulligan (Daisy Buchanan) ve Joel Edgerton (Tom Buchanan) isimleri yer alıyor. 3D çekilen filmin yönetmenliğini ise Baz Luhrmann üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgürlük Yolu İmdb:8,1

Okulunun gözde öğrencisi Christopher McCandless, 1990 yılında mezun olduktan sonra biriktirdiği 24.000 doları bir vakfa bağışlar ve hayatının seyahatine çıkmaya hazırlanır. Orta gelirli bir ailenin oğlu olan Christopher'ın en büyük amacı Alaska'ya giderek oradaki vahşi doğayla iç içe yaşayabilmektir. Christopher çıktığı yolda hayatını değiştirecek birbirinden ilginç karakterle karşılaşacaktır.

Kapıdaki Düşman İmdb: 7,6

Rus ve Nazi askerlerinin dayanması güç mücadelesi devam ederken tüm dünya korku dolu gözlerle Stalingrad savaşının sonucunu beklemektedir. Bu sırada ünü her yana yayılmış Rus keskin nişancısı Vassili Zaitsev düşmanını tek tek sessizce avlamaktadır. Fakat Vassili bu ünü yüzünden kendini Nazi'lerin en iyi keskin nişancısı olan Binbaşı Konig ile yaptığı bir düellonun içinde bulacak ve dünyanın en önemli savaşlarından biri bu iki askerin kişisel mücadelelerine de sahne olacaktır. Vassili gösterişten uzak ve mütevazi yapısıyla, görevini olağanüstü bir beceriyle yerine getirebilen sıradan bir askerdir. Bir Sovyet politikacısı olan Danilov onu bir propaganda aracı olarak kullanabileceğini anladıktan sonra Ural'larda basit bir asker olarak görev yapan Vassili'yi çok daha fazla ihtiyaç duyulan ulusal bir kahramana dönüştürür. Nazi'lere karşı kaybedilen bir dizi çatışmadan sonra Sovyetler Birliği çöküşün eşiğine gelmiştir ve Stalingrad'ın kaybedilmesi Avrupa'daki Nazi'ler için nihai zafer olacaktır. Şehrin savunmasını izlemek için Stalin bizzat Khrushchev'i Stalingrad'a göndermiştir. Danilov sayesinde herkese duyurulan Vassili örneği, Stalingrad'ı savunan askerlere cesaret vermiştir. Ancak Danilov kısa süre sonra kendi sevdiği kadına, erkeklerin yanında savaşan bir çok cesur kadından biri olan Tania'ya, aşık olduğunu öğrendikten sonra kendi yarattığı bu kahramanı kıskanmaya başlar. Almanlar, hem kendi orduları hem de Ruslar arasında büyük bir üne kavuşan Vassili'yi öldürmek için en iyi nişancıları Binbaşı Konig'i gönderirler. Şimdi etraflarında sayısız asker ölürken bu iki askerin yapmaları gereken şey büyük bir ustalık ve sabırla birbirlerini izlemek ve öldürebilmektir.

Tibet'te Yedi Yıl İmdb: 7,1

Avusturyalı Heinrich Harrer, II. Dünya Savaşı yıllarında ülkesinden uzaklaşarak Himalayalar'a gider. Tibet yakınlarındaki yasak bölge Lhasa'ya ulaşan Harrer'ın aklı henüz hiç görmediği çocuğundadır. Tibet'e kaçan Harrer, burada çocuk yaştaki kutsal lider Dalai Lama'yla tanışır ve Tibet halkının Çin'den gördüğü zulme tanık olur. Dalai Lama ise halkının onurunu düşünmekte ve Harrer'ın da yardımıyla sürekli kendisini eğitme ve geliştirme çabasındadır.

Yaralı Yüz İmdb: 8,3

Tony Montana isimli Kübalı suçlu, Miami'ye gelip uyuşturucu lordu Loggia'nın emrinde çalışmaya başlar. Montana'nın hırsı ve öfkesi basamakları hızla tırmanıp büyük bir suç şebekesinin başı olmasını sağlar.

Dokunulmazlar İmdb: 7,9

Sean Connery’ye Oscar getiren yapım, 1930’lar Chicago’sunda ünlü gangster Al Capone’un peşine düşen federal ajan Eliot Ness ve ekibinin hikâyesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazanma Sanatı İmdb: 7,6

Gazeteci-yazar Michael Lewis'in Oakland A beysbol takımının gerçek öyküsünü anlatan aynı isimli kitabından uyarlanan film, Oakland Athletics beysbol takımının genel menejeri Billy Beane ve onun zorluklara rağmen mücadele edip modern analitik yöntemlerle takımına başarı kazandırması üzerine kurulu...

Polar İmdb: 6,3

Duncan Vizla nam-ı diğer Black Kaise, dünyanın en iyi suikastçılarından biridir. Artık emekli olma zamanının geldiğini düşünen Duncan, kendisine huzur içerisinde yeni bir dünya kurmaya karar verir. Ancak eski işvereni Duncan ile ilgili bambaşka düşüncelere sahiptir ve ona büyük bir sorumluluk verir. Duncan, kendisini bir anda daha genç, hızlı ve acımasız katillerden oluşan bir topluluğun başında bulur. O artık oyuna geri dönmek ve hayatı için yeniden savaşmak zorundadır.

Kaptan Phillips İmdb: 7,8

Film, hikayesini 2009 yılında yaşanan gerçek bir olaydan alıyor. Maersk Alabama adlı yük gemisinin Somalili korsanlar tarafından rehin alınmasını anlatıyor ve adını geminin kaptanı olan Richard Phillips'in adından alıyor.

Filmin başrol oyuncularından Barkhad Abdi, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre ve Oscar'a aday gösterildi.

Alita: Savaş Meleği İmdb: 7,5

Yukito Kishiro’nun çizgi serisinden beyazperdeye uyarlanan Battle Angel, 26. yüzyılda yaşanan bir hikaye.

Tüm gelecek hikayelerindeki gibi dünya asil ve zenginler, fakir ve serseriler olarak ikiye bölünmüş. İyi vatandaşlar Tiphares’te varlık içinde yaşarken alt tabaka Scrap Yard adlı bir harabe şehirde yaşam savaşı veriyor. Tiphares’ten kovulmuş eski bir vatandaş olan doktor Ido bir gün yaralı bir cyborg kız bulur ve onu onarıp adını Alita koyar. Hikaye de asıl olarak bundan sonra, Alita’nın kimlik arayışıyla başlar.

BONUS: Yenilmezler Son Oyun İmdb: 8,8

Thanos'un (Josh Brolin) Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi Dünya dengesini kurması nedeniyle süperkahramanlar dahil dünyanın yarısı küle dönüşmüştü. Geriye kalan ve yas tutan Yenilmezler'in as kadrosu Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth) ve Iron Man'e (Robert Downey Jr.) kuantum bölgesinden gelerek aralarına katılan Ant-Man (Paul Rudd) umut ışığı olacak. İntikam için güçlerini toplayıp son kez savaşacak olan ekibin mücadelesini ve fedakarlıklarını izleyeceğiz Avengers: Endgame filmi, 26 Nisan 2019'da vizyona girdi.

Tony seni 3000 kez seviyorum..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın