Görüş Bildir
Haberler
İçine Kapanık Kişilere Özel Rehber: Bu İpuçları Sayesinde Tanımadığınız Kişilerle Konuşurken Gerilmeyeceksiniz

İçine Kapanık Kişilere Özel Rehber: Bu İpuçları Sayesinde Tanımadığınız Kişilerle Konuşurken Gerilmeyeceksiniz

03.05.2022 - 07:30

Hepimiz sosyal varlıklarız. Dolayısıyla yeni insanlarla tanışmaya, iletişim kurmaya ve böylece yeni topluluklar oluşturmaya ihtiyaç duyarız. Üstelik bunu yaparak sosyal yaşamımızı canlandırırız ancak elbette sosyalleşmek her zaman kolay olmayabilir. Bir toplantıda, eğlenceli bir etkinlikte, partide, hatta iş yerinde veya okulda tanımadığınız birileriyle iletişim kurarken endişeleniyor musunuz? Korkmayın, bu çok normal! Bu endişenizi giderecek öneriler ve tüyolarla artık tanımadığınız insanlarla daha rahat bir şekilde konuşabileceksiniz! İşte, yabancılarla rahatça konuşmanızı sağlayacak öneriler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Üç, iki, bir: Gülümseyin!

1. Üç, iki, bir: Gülümseyin!

Hem gülümsemek hem karşındakinin gülümsediğini görmek ortama pozitif bir enerji yayar. Gülümseyen birinin yanında iletişim kurmak daha rahat olur. Stres, kaygı, endişe gibi olumsuz duyguları içten bir gülümseme sayesinde azaltabilirsiniz. Ayrıca sözlü iletişim kurmanıza bile gerek kalmadan gülümseyerek etrafa selam verebilirsiniz. Böylece gülümseyerek konuşmaya başlangıcı yapmış olursunuz. Enerjinizi etrafa gülümseyerek göstermeyi sakın ihmal etmeyin!

2. Selamınızı kimseden esirgemeyin.

2. Selamınızı kimseden esirgemeyin.

Gülümsemenin devamında iletişim kurmak istediğiniz kişi ya da kişilere selam verin. Bu aşamada kendinize güvenin, çekinmeyin ve çevreye cesaretinizi gösterin. Muhabbeti devam ettirmek için karşınızdakine ortak bir noktanızdan bahsedin. Örneğin; tarihi mekân gezisindeyseniz o yere dair görüşlerinizi söyleyebilirsiniz ya da tarihi ne kadar sevdiğinizden bahsedebilirsiniz. Karşınızdakine mekânla ilgili sorular yöneltebilirsiniz. Bu aşamada karşınızdakinin mimiklerine ve yüz ifadelerine dikkat etmelisiniz. Bunlar size konuyu devam ettirmeniz ya da ettirmemeniz gerektiğine dair ipuçları verir çünkü yabancılarla iletişim kurmakta zorlanan tek kişi siz olmayabilirsiniz! Eğer karşı taraftan olumlu ipuçları edindiyseniz onunla konuşurken göz teması kurmaya çalışın. Bu konuda zorlanıyorsanız sizlere küçük bir ipucu: Karşınızdakinin göz rengine dikkat edin ve onu aklınızda tutun. Bu sizi göz teması kurmaya teşvik edecek!

3. Yapmanız gereken tek şey kendiniz olmak.

3. Yapmanız gereken tek şey kendiniz olmak.

Karşınızdakine daha yakın olmak veya onun sizi sevmesi için farklı davranmayın. Buna gerek yok. Siz kendiniz olduğunuz sürece samimi bir ortam yaratabilirsiniz. Konuşurken arkanıza yaslanın, rahatlayın ve gerginliği üzerinizden atın. Kendiniz gibi davrandığınızda cana yakın davranışlar sergileyebilirsiniz. Sahte davranışlardan kaçınmalısınız çünkü bu davranışlar kolaylıkla fark edilir ve karşı tarafın sizden negatif bir enerji almasına sebep olur. Yani karşınızdakinin gerçek sizi görmesine izin verin!

4. Tatlı dilin yılanı deliğinden çıkardığını unutmayın.

4. Tatlı dilin yılanı deliğinden çıkardığını unutmayın.

Karşınızdaki kişiye sevgi göstergesinde bulunun. Bunun en güzel yolu tabii ki iltifat etmek! Böylelikle karşınızdaki kişiyle yakınlık ve samimiyet bağını artırmış olacaksınız. Fazla aşırıya kaçmadan gayet doğal bir biçimde iltifat edebilirsiniz. Karşınızdakinin fiziksel görünüşüne iltifat edebilirsiniz ama daha etkileyici ve samimi olmak istiyorsanız insanların kontrol edebildiği durumları övebilirsiniz. Örneğin, birine 'Çok güzel dans ediyorsun, eğitim aldın mı?' gibi sorular yönelterek hem iltifat etmiş hem muhabbet açmış olursunuz. Karşınızdakinin işine, başarısına, enerjisine de iltifat edebilirsiniz. Böylece aranızdaki iletişimi güçlü tutabilirsiniz.

5. Karşınızdakini konuşmaya teşvik edin.

5. Karşınızdakini konuşmaya teşvik edin.

Her iki taraf için de sohbet çok güzel devam ederken bir yerden sonra konuşma tıkanabilir. Bunu yaşamak oldukça normal. O an için konuşacak başka bir şey yok gibi görünebilir. Bu aşamada karşınızdakine basit sorular sorun ve sadece onu dinleyin. Ne iş yaptığını, en son nereyi ziyaret ettiğini ve en sevdiği filmi sorabilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şey soruları nasıl sorduğunuz. Yani evet ya da hayır gibi tek kelimeyle cevaplanabilecek sorulardan kaçının. Mesela 'En son izlediğin filmi sevdin mi?' yerine kişisel fikirlerine yönelik sorular sorun. 'En son izlediğin filmde seni en çok hangi sahne etkiledi?' gibi sorular sohbeti daha canlı tutar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kahkaha atmaktan korkmayın!

6. Kahkaha atmaktan korkmayın!

Konuşurken eğlendiğinizi ve rahat hissettiğinizi belli edin, yani kahkahanızı asla saklamayın! Size komik gelen şeylere, karşınızdakinin esprilerine gülmekten kaçınmayın. Böylece karşınızdaki sizin ne kadar samimi olduğunuzu görebilir. Kahkahanızla ortamdaki gerginliği azaltabilirsiniz ve aranızdaki bağı kuvvetlendirebilirsiniz. Üstelik bu şekilde olumlu bir hava yayarak sohbetten keyif aldığınızı belli etmiş olursunuz. Unutmayın ki gülmek ve kahkaha atmak; samimi, keyifli ve rahat bir ortamı yaratır. Bu da iletişimdeki dayanışmayı artırır!

7. Kişisel konularla güven oluşturun

7. Kişisel konularla güven oluşturun

Karşınızdakini daha iyi tanımak ve aranızdaki iletişimi devam ettirmek için kişisel deneyimlerine, duygularına ve değerlerine yönelik konulardan bahsedebilirsiniz. Örneğin; 'Bu sana ne hissettirdi?', 'Bugün nasılsın?' gibi sorularla sohbet etmesi kolay konuları açabilirsiniz veya ilk önce siz kendi duygu ve değerlerinizden bahsedebilirsiniz. Ardından karşınızdakine 'Bunun hakkında sen ne hissediyorsun/düşünüyorsun?' gibi sorular yöneltebilirsiniz. Bu noktada duygusal iletişime geçmek, karşılıklı güven duygusu oluşturmak için önemli. Bu aşamaya kadar edindiğiniz gözlemler ve yaptığınız analizlerle karşınızdakini heyecanlandıran, onu konuşmaya teşvik eden konular hakkında konuşmayı sürdürebilirsiniz. Sohbete kendinizden bir şeyler katmayı da unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
5
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KatsuyaBarka

Tüm bunları eve döndüğünde hatırlamak ben bugün bunu yapacağım diyorsun ama o iş öyle değil sadece içine kapanık değil aynı zamanda soğuk kanlı biriyim yani ... Devamını Gör

Gizlli saklı

İçe kapaniklik demeyelim biz ona özgüven eksikliği diyelim , yanlış anlaşılma korkusu diyelim...