Görüş Bildir
Haberler
Masterchef Jürileri Bile Bilmiyor: Öğrendiğinizde Ortamlarda Yıldızınızı Parlatacak 7 Mutfak Sırrı

Masterchef Jürileri Bile Bilmiyor: Öğrendiğinizde Ortamlarda Yıldızınızı Parlatacak 7 Mutfak Sırrı

10.04.2022 - 08:30

Mutfakta vakit geçirmek, bazı insanlar için tam anlamıyla bir terapi görevi görüyor. Mesela günlerde arkadaşlarını ağırlamak, annelerimizin hep zevkle yaptığı bir etkinlik çünkü biraz yemek ve sohbetin çözemeyeceği şey yok. Peki, annelerimizin o kadar yemeği bir günde nasıl yaptığını düşündünüz mü? Misafirler gittikten sonra o yağlı kapları nasıl tertemiz yaptıklarını? Hatta gözleri yaşarmadan soğan doğrayıp acı biberleri arka arkaya nasıl yediklerini? Onların sırrı, küçük mutfak tüyolarına sahip olmaları! Sizler de derlediğimiz mutfak sırları sayesinde yıldız gibi parlayarak arkadaş ortamında hava atmaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En sert sebzeleri bile zorlanmadan kesmek

1. En sert sebzeleri bile zorlanmadan kesmek

Her bıçağın amacı farklı. Bu amaçları anlamada kullanabileceğiniz ufak bir tüyo var: bıçaklardaki delikleri ve farklı şekilleri incelemek! Örneğin; bıçaklardaki küçük oyuklar sürtünmeyi azaltıyor. Bu sayede kesmesi zor olan besinler daha rahat kesilebiliyor. Havuç ve turp gibi epey sert olan sebzeleri de bu tür bıçakların yardımı ile kolaylıkla kesebilirsiniz. Bir de delikli bıçaklar var. Siz 'Malzemeden mi çalıyor bunlar?' diye sormadan hemen söyleyelim: Aslında niyetleri biraz daha iyi. Delikli bıçaklar, sizi daha az yorar çünkü daha hafifler. Ayrıca çekmecede çok yer kaplayan delikli büyük bıçakları asarak da saklayabilirsiniz.

2. Donmuş gıdaları daha hızlı çözmek

2. Donmuş gıdaları daha hızlı çözmek

Donmuş gıdalar, sizi mutfakta zamanla yarışa girmeye sürüklüyor çünkü hızlı bir şekilde yemek hazırlamak istiyorsanız donmuş gıdayı en kısa sürede çözmeniz gerekiyor. Neyse ki donmuş gıdayı çözmenin birçok yolu bulunuyor. Bunlardan en ilginç olanı ise tava yardımıyla yapılanı! Çözmek istediğiniz gıdayı metal tavaya koyarsanız daha hızlı sonuç alırsınız. Bunun nedeni ise soğuğun metal eşyalar üzerinde daha kolay yayılması.

3. Kıvamı tutmamış çorbaları kurtarmak

3. Kıvamı tutmamış çorbaları kurtarmak

Leziz bir çorba yapmanın sırrı, kıvamı tutturabilmekten geçiyor çünkü kimse ne aşırı koyu ne sulu bir çorbayı içmek istemez. Çorbanın kıvamını tutturmak epey zor görünse de küçük bir tüyo ile imkânsız olmaktan çıkıyor. Yaptığınız çorba sulu görünüyorsa içine birazcık kavrulmuş un ve yağ karışımı yapıp katın. Eğer durum tam tersiyse yani çorba koyu olduysa içine bir miktar sıcak su eklemeniz yeterli. Öte yandan çorbanın tuzunu fazla kaçırdıysanız üzülmeyin! Dilimlediğiniz bir iki çiğ patatesi çorbanın içine atın. Patates, adeta bir dert babası gibi yemeği acı yapan fazla tuzu içine hapsedecek. Bu sayede patatesi biraz üzseniz de çorbanız kurtulmuş olacak.

4. Doğranan sebzeleri dökmeden boşaltmak

4. Doğranan sebzeleri dökmeden boşaltmak

'Bir kesme tahtası beni nasıl arkadaş ortamlarının yıldızı yapabilir ki?' demeyin. Bu mutfak eşyası ile mutfaktaki işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Kesme tahtalarının uç kısmındaki boşluk, bu eşyayı taşımaya ve asmaya yardımcı olduğu kadar kestiklerinizi bir yere boşaltırken de işe yarıyor. Bu sayede kestiğiniz besinleri bir kabın ya da tencerenin içine dökmeden koyabiliyorsunuz. Biraz üşendirici dursa da malzemelerin tahta dışına çıkmasını engellemek için güzel bir yöntem diyebiliriz.

5. Ağlamadan soğan kesmek

5. Ağlamadan soğan kesmek

Soğan kesmek, belki de mutfakta insanı en çok sinir eden şeylerden biri. Soğana ne kadar nazik davranırsanız davranın sizi hep ağlatır. Bu yüzden soğanları kesmeden önce soğuk suda bekletmeyi veya dondurmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde kesme esnasında çıkan kimyasallar gözünüzü yakamaz. Böylece soğan size kızacak vakit dahi bulamadan işinizi halledebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kapları hızlıca pırıl pırıl yapmak

6. Kapları hızlıca pırıl pırıl yapmak

Bulaşık yıkamak, oldukça zor ve yorucu bir şey. Neyse ki yapacağınız birkaç değişiklik ile bulaşıklarınızı hızlıca halledip kalan zamanınızın tadını çıkarabilirsiniz. Mesela yağdan nasibini almış kirli kaplarınızı daha hızlı yıkayabilirsiniz. Bunun için yağlı kabınıza kâğıt havlu, bulaşık deterjanı ve su ekleyin. Kapağı sıkıca kapattığınızdan emin olduktan sonra kabı iyice çalkalayın. Kabın içindekiler canlı olsa 'Aman aman, nerelere geldik?' diyecek kadar çalkaladıktan sonra durun. Kapağını açtığınızda içinde kalanları boşaltın ve durulama işlemine başlayın. İşte, karşınızda tertemiz kabınız!

7. Yenilen acının etkisini azaltmak

7. Yenilen acının etkisini azaltmak

Acı biber yedikten sonra kendinizi alev almış gibi hissetmenizin sebebi, kapsaisin adlı bir maddenin beyninizi kandırması! Acı yedikten sonra gelen yanma hissi beyninize oynanan sinsi bir oyun olsa bile onu geçirmek istiyoruz. Önden uyaralım, ağzınız yandığında ilk iş suya koşmayın. Su her ne kadar acıyı hafifletecek gibi dursa da aslında kapsaisin maddesini daha çok yayıyor. Eğer bu acıyı geçirecek başka bir çözüm arıyorsanız ayran ya da süt içebilirsiniz. Süt ürünlerinde bulunan kazein sayesinde kapsaisin maddesinin etkisi azalır. Böylece rahat rahat acı tüketebilirsiniz ve kapsaisini yenebilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

Bence bunları bir tek sen bilmiyordun.

Minister of Magic

#1 her bıçağın amacı farklı evet kesinlikle masterchef jürileri bile bilemez bunu.

volkan şimşek

https://youtu.be/Yt0ku4KagOE Ejder Meyvesi Nasıl yetiştirilir? - Ejder Meyvesi - Pitaya Nedir ?