Görüş Bildir
Haberler
Kendileri Küçük Ama İşlevleri Büyük Olan Telefon ya da Tabletimizi İkinci Monitör Olarak Nasıl Kullanabiliriz?

Kendileri Küçük Ama İşlevleri Büyük Olan Telefon ya da Tabletimizi İkinci Monitör Olarak Nasıl Kullanabiliriz?

27.03.2022 - 12:00

İşiniz gereği iki monitörle çalışmak zorundasınız ama ikinci monitörünüz yok mu ya da ikinci bir monitöre şu an para vermek mi istemiyorsunuz? Sorularımıza cevabınız 'Evet' ise size bu konuda yardımcı olacak bir fikrimiz var. Spacedesk çoklu monitör uygulaması sayesinde akıllı cep telefonunuzu ikinci bir monitör olarak kullanabilirsiniz. Aynı anda birden fazla cihazla çalışanlar için pratik ve verimli bir uygulama olan Spacedesk çoklu monitör uygulamasını gelin daha yakından inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spacedesk uygulaması nedir?

Spacedesk uygulaması nedir?

Çoklu monitör uygulaması Spacedesk, Datronicsoft firması tarafından üretilip geliştirilen bir uygulama. Uygulamanın amacı ana ekrandaki her şeyi Bluetooth ya da kablo aracılığı ile diğer cihazlara yansıtma olarak tanımlanabilir. Alışılagelmiş bir kalıp olan mobil cihazı bilgisayar ekranına yansıtma fikrinin neden tersini yapamıyoruz diye düşünerek geliştirilmiş. Şu an indirilme sayısına ve kullanıcı yorumlarına bakarak bu fikri beğenenlerin çok fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Uygulama ne işe yarıyor?

Uygulama ne işe yarıyor?

Spacedesk çoklu monitör uygulaması, ikinci bir monitörü olmayan ya da satın alamayan veya almak istemeyenlerin akıllı cep telefonlarını ikinci bir monitör gibi kullanmalarına yardım ediyor. Böylece hem zamandan hem bütçeden tasarruf etmeyi sağlıyor. Aynı anda birden fazla uygulamayı kullanmanız gereken durumlarda uygulama sizin için acil çıkış planı olacak. Sadece iş için kullananlar değil gamer'ların da hoşuna gidecek bu uygulama sizi küçük ekrandan kurtarmak için tasarlanmış diyebiliriz.

İki monitör kullanmanın ne gibi artısı olabilir?

İki monitör kullanmanın ne gibi artısı olabilir?

Tek bilgisayar ekranında çalışmak bazen yorucu ve sıkıcı bir durum olabiliyor. Aynı anda hem yazmanız hem konuşmanız gereken durumlarda iki ekran sizin kurtarıcınız olabilir. Hem daha rahat hareket alanı hem birbiri ile bağlantılı işlerinizi kolayca yapmanıza olanak sağlıyor. Telefonda küçük bir hâlde olan yazı, tablo ya da başka işlerinizi bilgisayar ekranında daha geniş ve rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Uygulamanın ana monitörde çalışıp tablette film izleyenler için de güzel olduğunu söylemeden geçemeyiz.

Hangi işletim sistemlerinde kullanılabilir?

Hangi işletim sistemlerinde kullanılabilir?

Uygulama hem iOS hem Android işletim sistemlerinde sorunsuz çalışıyor. Bu özelliği ile birçok kullanıcı kazandığını söylemek yanlış olmaz. Uygulama, bu işletim sistemlerine sahip bütün akıllı cep telefonlarında ve tabletlerde rahatlıkla kullanılıyor. İster kablolu ister kablosuz olarak kullanma seçenekleri bulunan uygulama sayesinde ikinci monitör sorunu yaşamayacaksınız.

Android veya iOS tabletten bilgisayar ekranına yansıtma nasıl yapılır?

Android veya iOS tabletten bilgisayar ekranına yansıtma nasıl yapılır?

Öncelikle bilgisayarınızın işletim sistemine uygun Spacedesk uygulamasını masaüstü bilgisayarınıza indirin ve kurulumunu tamamlayın. Tabletinizin işletim sistemine uygun Spacedesk uygulamasını indirin ve kurulumunu tamamlayın. Cihazların Wi-Fi ya da Bluetooth bağlantılarının aynı anda açık olması gerekiyor ama siz kablo bağlantısı da kullanabilirsiniz. Uygulama üzerinden kablolu ya da kablosuz cihazları eşleştirin, hepsi bu kadar. İşletim sistemleri güvenlik uyarısı verdiği zaman uygulama için izin vermeyi unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil cihazdan bilgisayar ekranına yansıtma nasıl yapılır?

Mobil cihazdan bilgisayar ekranına yansıtma nasıl yapılır?

Spacedesk çoklu monitör uygulamasını bilgisayarınızın işletim sistemine uygun olan uygulamasını indirin. Mobil cihazınıza da yine Spacedesk uygulamasını yükleyin ve kurulumlarını tamamlayın. Daha sonra önceden belirttiğimiz gibi Wi-Fi ya da Bluetooth bağlantısı ya da kablo aracılığı ile cihazları eleştirin ve çoklu monitörün tadını çıkarın. İnternet tarayıcısı olarak Mozilla Firefox dışındaki tarayıcıların kullanılması öneriliyor. Bu önemli ayrıntıyı lütfen unutmayın.

Bu uygulama ne kadar güvenli?

Bu uygulama ne kadar güvenli?

Öncelikle belirtilmesi gereken önemli nokta, bu uygulamanın mobil cihaz üretenler veya işletim sistemi geliştiricileri tarafından yayınlanan resmî bir uygulama olmaması ama bu konuda sakın gözünüz korkmasın. Bu durum Spacedesk telefonunuza ya da bilgisayarınıza zarar veriyor anlamına gelmiyor. Uygulamayı kullanan kullanıcılar güvenlik konusunda hiçbir sorun yaşamadıklarını dile getiriyor. Aksine bu uygulamanın hayat kurtarıcı olduğunu söylüyorlar.

Uygulamayı kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Uygulamayı kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Spacedesk çoklu monitör uygulamasını kesinlikle resmî web sitesinden veya resmî uygulama mağazasından indirmelisiniz. Farklı kaynaklardan indireceğiniz uygulama hem mobil cihazınıza ya da tabletinize hem masaüstü bilgisayarınıza zarar verebilir. Güncellemeleri takip etmeye ve işletim sisteminizi güncel tutmaya da dikkat etmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın