Görüş Bildir
Haberler
Bu Püf Noktalar Sayesinde Eviniz Mis Gibi Kokacak: Evlerdeki Sigara Kokusunu Yok Edecek Pratik Yöntemler

Bu Püf Noktalar Sayesinde Eviniz Mis Gibi Kokacak: Evlerdeki Sigara Kokusunu Yok Edecek Pratik Yöntemler

24.04.2022 - 11:00

Sigara kokusu içicilere dahi ağır ve kötü gelir, hele bir de içmiyorsanız sizin için çekilmez olabilir. Evinizde sigara içildiğinde içeri sinen o rahatsız edici koku bazen günlerce geçmez fakat sigara dumanının kötü kokusunun evinizin hava kalitesini bozmasına izin vermemelisiniz. Çünkü eşyalarınızın, halılarınızın ve hatta kıyafetlerinizin kül tablası gibi kokmasını istemezsiniz! Neyse ki evinizdeki sigara kokusunu gidermeniz için uygulayabileceğiniz basit ama etkili yöntemleri sizin için araştırdık. Eğer koku uzun süreliyse ve evinize sindiğini düşünüyorsanız bu yöntemlerden birkaçının kombinasyonunu da uygulayabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Temizliğe sert yüzeylerden başlayın.

Temizliğe sert yüzeylerden başlayın.

Evinizi sigara kokusundan arındırmak için temizliğe başlamadan önce tüm pencerelerinizi açarak evinizin iyice havalandığından emin olun. Şimdi ihtiyacınız olan şey ise bir sprey şişesi, sirke, sıcak su ve mikrofiber bez. Sıcak su ve sirkeyi eşit miktarda karıştırarak sprey şişesine boşaltın. Hazırladığınız karışımı temizlemek istediğiniz yüzeye püskürtün ve mikrofiber bez yardımıyla iyice yayarak silin. Ardından masa, abajur, koltuk kolları, sehpalar ve dolap yüzeyleri gibi sert zeminleri bu karışımla temizleyebilirsiniz. İşiniz bittiğinde evinizi yeniden havalandırabilirsiniz.

Süpürebildiğiniz her şeyi süpürün!

Süpürebildiğiniz her şeyi süpürün!

Sigara dumanı en çok döşeme, halı ve perde gibi kumaş yüzeylere siner. Bu yüzden bu kötü kokudan kurtulmak istiyorsanız elektrikli süpürgenizi sıkça çalıştırmanız gerekecek! Evinizdeki döşemeleri, halı, paspas ve kilimleri elektrikli süpürge ile temizleyin. Buharlı temizleyiciniz ve bir döşeme aparatınız varsa onları perdeler ile döşemeleri temizlemek için kullanabilirsiniz. Eğer daha etkili bir çözüm istiyorsanız süpürdüğünüz yüzeylere soda serperek bir gece bekletin, ertesi gün tekrar süpürün. İşe yaradığını göreceksiniz!

Her şeyi sık sık yıkayın.

Her şeyi sık sık yıkayın.

Koltuk minder kılıfları, masa örtüleri, perdeler hatta kilimler; aklınıza ne geliyorsa yıkayabileceğiniz her şeyi yıkayın! Kumaşların sigara kokusundan tamamen arındığından emin olmak için deterjan yerine yarım su bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Ardından tercih edeceğiniz bir deterjan ya da kokusunu sevdiğiniz bir yumuşatıcıyla ikinci tur yıkama yapabilirsiniz. En iyi sonucu elde etmek için makineden çıkardığınız eşyaları açık havada kurumaya bırakabilirsiniz.

Duvarları silmeyi unutmayın.

Duvarları silmeyi unutmayın.

Her şeyi temizlediniz fakat eviniz hâlâ sigara mı kokuyor? Sigara kokusunun sadece kullandığınız eşyalara ve üzerinize sindiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Maalesef duvar ve tavanlara da siniyor! Bu durum için uygulaması sizi biraz zorlayacak olsa da basit bir çözüm var aslında: sirke! Duvar ve tavanlarınızı sirke ile silin, ardından durulamadan tamamen kurumasını bekleyin. O dayanılmaz sigara kokusunu nasıl yok ettiğine inanamayacaksınız.

Sirke ve sodanın gücüne herkes şahit.

Sirke ve sodanın gücüne herkes şahit.

Temizlik söz konusu olduğunda sirke ve sodanın gücünü bilmeyen yok! Sigara kokusundan kurtulmak için de bu ikilinin size sunduğu bir çözüm var. Eşit miktarda soda ve sirkeyi karıştırarak küçük kaselere boşaltın. Evinizden bir türlü gitmeyen sigara kokusunun üstesinden gelmek için birkaç gün boyunca evinizin farklı noktalarına bu kaseleri bırakmayı deneyin. Hazırladığınız karışım hava ile temas ettiğinde sigara kokusunun emilmesine yardımcı olacak ve böylece evinizdeki sigara kokusunu etkisiz hâle getirecek. Oldukça basit bir çözüm, denemekte fayda var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sigara tiryakisi iseniz bir hava temizleyici edinebilirsiniz.

Sigara tiryakisi iseniz bir hava temizleyici edinebilirsiniz.

Sigara içme alışkanlığından bir türlü vazgeçemeyen bir tiryaki misiniz? Kendiniz içiyor olsanız bile eve sinen sigara kokusu bir süre sonra sizi de rahatsız eder. Evde sürekli sigara içiyorsanız ya da içen bir aile bireyi varsa rahatsız edici sigara kokusundan kurtulmak için ihtiyacınız olan şey bir hava temizleyici edinmek olabilir. Hava temizleyici evinizi yalnızca kötü sigara kokusundan arındırmakla kalmaz, aynı zamanda havadaki bakteri ve mantarları öldürmeye de yardımcı olur. Böylece hem evinizdeki sigara kokusundan kurtulmuş olursunuz hem bakterilerden arınmış daha kaliteli hava solursunuz. Bir taşla iki kuş! 'Hava temizleyici makineler benim için biraz pahalı.' diyorsanız daha ekonomik bir çözüm olarak aloe vera, duvar sarmaşığı ve benjamin gibi hava temizleyici bitkiler de alabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın