Görüş Bildir
Haberler
Ruj Çıkarayım Derken Joker'e Dönüşmeyin! Bu Yöntemler Sayesinde Kalıcı Rujdan Kolayca Kurtulabilirsiniz

Ruj Çıkarayım Derken Joker'e Dönüşmeyin! Bu Yöntemler Sayesinde Kalıcı Rujdan Kolayca Kurtulabilirsiniz

23.03.2022 - 07:15

Kadınların vazgeçilmez makyaj ürünleri arasında yer alan rujlar hemen her kadının çantasında mutlaka bulunuyor. Ancak kimi zaman sürekli ruj yenilemek istenmeyebiliyor. Bu nedenle de kalıcı rujlar veya daha mat rujlar tercih ediliyor. Bu ruj çeşitleri dudaklarda uzun süre kalınca kuruluk gibi sorunlara neden olabiliyor ve sonrasında ise ruju çıkarma işlemi giderek güçleşiyor. Acı ve zahmet gerektirmeden kalıcı rujdan kurtulmak ise oldukça mümkün. İşte, dudaklardan kalıcı ruj temizlemenin bazı teknikleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dudaklarınızı silin

Dudaklarınızı silin

Dudakta kalan rujları doğrudan yıkayarak çıkarmak pek mümkün olmuyor. Bu şekilde tam anlamıyla temizlenmediği gibi yüz çevresine de bulaşabiliyor. Dudaklarda kalan kalıcı rujlardan kurtulmak için öncelikle ıslak mendille veya nemli pamuk yardımıyla dudağınızı silin.

Dudak kremi yardımıyla nemlendirin

Dudak kremi yardımıyla nemlendirin

Rujun kalıcı gücünün etkisinden kurtulmak için kremlerden faydalanabilirsiniz. Kremler sizi ruj kalıntısından tamamen kurtaracak veya bir kısmını yok etmenize yardımcı olacak. Bunun için yapmanız gereken ise dudak balsamı veya vazelin edinmek. Dudak çevrenize balsamdan bir miktar sürün. Balsamın dudaklarınıza işlemesi için yaklaşık 3 dakika kadar bekleyin. Pamuk veya kâğıt havlu yardımıyla dairesel hareketlerle dudağınızdaki ruj kalıntılarını temizleyin.

Diş fırçası yardımıyla ovalayın

Diş fırçası yardımıyla ovalayın

Dudağınızı kremleyip yumuşattıktan sonra diş fırçası yardımıyla ovalamanız gerekiyor. Bunun için fırçanın ucunu ıslatın. Ardından dudağınızın çevresinde dairesel hareketlerle ovalama işlemini yapın. Bu noktada dudaklarınızın zarar görmediğinden emin olun. Bu nedenle ovalama işlemini hafif hareketlerle yapın. Ovalama işleminin yanında yine hafif şekilde fırçalama tekniğini de kullanabilirsiniz. Eğer sonucun işe yaramadığını fark ederseniz işleme devam etmeyin. Bu sizin dudaklarınızın zarar görmesine veya ağrı hissetmenize neden olabilir.

Islak bez kullanın

Islak bez kullanın

Dudağınızı ıslatmak veya ılık ıslak bez kullanmak rujun rengini tam anlamıyla çıkarmayabilir ama yine de rujun rengini solgunlaştırabilir ve beraberinde kullanacağınız makyaj temizleme ürünlerinin de etkisiyle rengin doygunluğunun azalmasına yardımcı olabilir. Bu işlem işe yaradıysa işlemi sürdürmeye devam edin. Bunun için daha önce kullanmış olduğunuz ıslak bezi ılık suda durulayın. Yeniden dudağınızı silin. Silme işleminde elinizden geldiği kadar nazik olmaya çalışın. Dudaklar hassas olduğu için acı verebilir. Öte yandan silerken bezi durulama işlemini tekrarlayın. Çünkü durulama işlemi rujun diğer bölgelere bulaşmasının önüne geçiyor.

Uzun süre kalıcı rujları kullanmaktan kaçının

Uzun süre kalıcı rujları kullanmaktan kaçının

Kalıcı ve mat rujlar görünümüyle dikkat çekse de rujları dudaktan çıkarmak pek de aynı mutluluğu veremeyebiliyor. Bu ruj çeşitleri dudaklarda kuruduğu için çıkarılması zor olabiliyor. Bunların yerine nemli ruj çeşitleri tercih edebilirsiniz. Nemli ruj çeşitlerini kullanmak ruju temizlerken işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Yine de mat ve kalıcı rujlardan vazgeçemiyorsanız kullanmadan önce dudaklarınıza nemlendirici veya dudak balsamı uygulayın. Dudak balsamlarının rujun matlığı konusunda herhangi bir engeli bulunmuyor aksine balsamlar dudaklarda kuru görüntünün yerine nemli bir hava veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hindistan cevizi yağı sürün

Hindistan cevizi yağı sürün

Dudaklarınızda kalan mat ruj kalıntıları bir süre sonra kuruluk hissi yaratabilir. Bunun önüne geçmek için uyumadan önce veya ruju çıkardıktan sonra ince bir tabakada Hindistan cevizi yağı uygulamayı deneyin. Hindistan cevizi yağı dudaklarınızın nemli kalmasını sağlıyor.

Göz makyajı temizleme ürünlerinden faydalanın

Göz makyajı temizleme ürünlerinden faydalanın

Göz makyajı temizleme ürünleri daha yoğun lekeleri temizlemek için tasarlandıklarından kalıcı ruj temizlerken de etkisini gösteriyor. Bu işlemi yapmadan önce dudaklarınızı nemlendirebilir ya da peeling uygulayabilirsiniz. Öncelikle makyaj temizleme pamuklarına birkaç damla temizleme ürününden damlatın. Dairesel hareketlerle dudaklarınızı silin. Ruj kalıntısının tamamen çıktığından emin olduktan sonra dudaklarınızı normal su ile yıkayın ve kuruladıktan sonra nemlendirici krem uygulayın. Bu yolla ruj temizlemeye karar verdiyseniz göz makyajı temizleme ürününün ağzına bulaşmamasına özen gösterin.

Dudağa tutunan katı sökün

Dudağa tutunan katı sökün

Dudağa yerleşen ruj kalıntılarından kurtulmanın bir diğer yolu da makyaj temizleme suları kullanmak. Makyaj temizleme suyunu pamuk veya kâğıt havlu yardımıyla dudağınıza sürün. Sürdükten sonra bir süre bekleyin. Ardından yağ bazlı bir nemlendirici ve mendil yardımıyla dudağınızın kenarlarını silin. Rujun tamamen çıktığından emin olduktan sonra ise peeling uygulayın ve nemlendirici sürün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?