Görüş Bildir
Haberler
Minik Patilerin İstenmeyen Tırnak İzlerine Son Verecek Birbirinden Kolay Yöntemler!

Minik Patilerin İstenmeyen Tırnak İzlerine Son Verecek Birbirinden Kolay Yöntemler!

17.03.2022 - 07:30

Evlerin neşesi, tatlı mı tatlı, muzur mu muzur patili dostlarımız; oyun esnasında veya küçük huysuzluk krizlerinde sahiplerini tırmalayabiliyor. Bu tırmalamaların sonucunda genellikle el, yüz ve bacaklarda iz kalıyor. Peki, hayvanseverlerin en büyük korkusu olan tırnak izlerini iyileştirmenin mümkün olduğunu söylesek? Ciddi olmayan tırnak izleri için kolayca uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunsa da aşılı olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmadığınız veya sokakta baktığınız hayvanlar tarafından tırmalandıysanız sağlığınız adına bir hekim kontrolünden geçmeyi ihmal etmeyin!

1. Aloe vera

1. Aloe vera

Pek çok kişinin evinde severek baktığı aloe vera bitkisi, dekoratif özelliğinin yanı sıra tırnak izleri için de büyük bir fayda sağlıyor. Jelini çıkardığınız aloe verayı günde 2 defa tırnak izi üzerine uyguladığınızda birkaç gün içerisinde cildinizin iyileştiğini göreceksiniz! Yalnızca aloe verayı açık yaralara uygulamaktan kaçınmanız gerektiğini unutmayın.

2. Buz küpleri

2. Buz küpleri

Çarpma ve düşme gibi durumlarda müdahale aracı olarak kullanılan buz küpleri, yeni oluşmuş tırnak izlerinde de fazlasıyla etkili. Bir beze sardığınız buz küplerini patili dostunuz tarafından tırmalandığınız anda bu bölgeye yerleştirirseniz izin kalıcı olmasını engelleyebilirsiniz.

3. Antiseptik kremler

3. Antiseptik kremler

Patili dostunuzun minik bir saldırısına uğradıysanız vücudunuzda kalıcı olması muhtemel çiziklere hızlıca müdahale etmek için bölgeyi önce soğuk suyla iyice yıkayın, ardından evinizdeki antiseptik kremlerden birini uygulayıp yara bandı veya gazlı bezle kapatın.

4. E vitamini yağı ve doğal yağlar

4. E vitamini yağı ve doğal yağlar

Çeşitli cilt sorunları üzerinde oldukça etkili olan E vitamini, özellikle eski tırnak izlerinin tedavisinde kullanılıyor. İzin bulunduğu bölgeye E vitamini yağı sürüp 15 dakika beklettikten sonra bölgeyi durulayın. E vitaminin yanı sıra izlerinizin tedavisi için çay ağacı yağı, kuşburnu yağı, kantaron yağı, defne yağı, Hindistan cevizi yağı ve kakao yağı gibi doğal yağları da tercih edebilirsiniz. Bu yağları, E vitamininde olduğu gibi cildinize uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanıldığı takdirde yaklaşık 1 hafta içinde tırnak izinin iyileştiğini göreceksiniz!

5. Bal

5. Bal

Adeta bir şifa kaynağı olan bal, antioksidan ve antibakteriyel özelliği sayesinde cilt sorunlarının giderilmesinde ve cilt hasarının tedavisinde aktif olarak kullanılıyor. Pek çok kozmetik ürününde bulunan ve cildin kendini yenilemesini sağlayan bal, renk açma etkisiyle tırnak izi görünümünü azaltıyor. Hasar alan bölgeye bal sürdükten sonra 10 dakika bekleyin, daha sonra durulayın. İsterseniz balı nohut unuyla karıştırarak da tırnak izine uygulayabilir, etkisini artırabilirsiniz. Bal ve nohut unu karışımını cildinizde 30 dakika beklettikten sonra durulayın. Etkisini daha iyi görebilmek için bu karışımı 1 hafta boyunca günde 1 defa olacak şekilde kullanabilirsiniz.

6. Salatalık

6. Salatalık

Sağlık için ayrı cilt için ayrı bir önemi olan salatalık, iltihap yatıştırıcı özelliğiyle tırnak izlerini iyileştirmek adına kullanılıyor. Dilimlediğiniz salatalıkları buzdolabında soğuttuktan sonra tırnak izinin bulunduğu bölgeye yerleştirip bekletin. Bu uygulamayı istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz.

7. Zeytinyağı

7. Zeytinyağı

Cilt bakımı ve güzellik uygulamalarında yüzyıllardır kullanılan kadim şifa ürünü zeytinyağı, besleyici özelliği ve faydalı bileşenleri sayesinde düzenli kullanımda tırnak izlerinin kısa sürede iyileşmesine yardımcı oluyor. Doğal zeytinyağını tırnak izinin bulunduğu bölgeye sürdükten sonra 15 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Bu yöntemden maksimum verim almak için 1 hafta boyunca uygulamaya devam edin.

8. Yoğurt

8. Yoğurt

İçeriğindeki bileşenler ve antioksidan özelliği sayesinde iltihap yatıştırıcı etki gösteren yoğurt, tırnak izlerinin iyileştirilmesinde büyük bir rol oynuyor. Aynı zamanda hasar alan bölgedeki kızarıklıkları geçiren yoğurt, düzenli kullanımda minik dostunuzun cildinizde bıraktığı izleri ortadan kaldırıyor. Yoğurdu tırnak izinin bulunduğu bölgeye sürün ve 30 dakika beklettikten sonra soğuk su ile nazikçe durulayın. Uygulamanın etkisini artırmak için yoğurdu her gün kullanmaya özen gösterin.

9. Limon suyu

9. Limon suyu

Renk açıcı ve hücre yenileyici özelliğiyle bilinen limon, tırnak izleri için de kullanılıyor. İzlerin iyileşmesi için dilimlediğiniz limonu yaralı bölgenin üzerine ovalayarak sürün. 15 gün boyunca günde 2 defa olacak şekilde uygulamaya devam ettiğinizde limon suyunun mucizevi etkisini görebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın