Görüş Bildir
Haberler
Kaşlarla İlgili En Sık Yaşanan 5 Problemin Çözüm Yollarını Açıklıyoruz!

Kaşlarla İlgili En Sık Yaşanan 5 Problemin Çözüm Yollarını Açıklıyoruz!

05.03.2022 - 08:00

Yüzün ortasında bulunan kaşların görünüşe etkisi sanıldığından çok daha büyük. Tüm ifadeyi etkileyen kaşlar şekillendirilmediğinde mimikler bile farklı görünüyor. Bununla birlikte şekillendirmek için kaşlarınızı aldırırken yanlış uygulamalar yapıldığında hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için her zaman uzman kaş tasarımcılarıyla çalışmayı tercih etmekte fayda var. Uzman kişiler yüz şeklinizi ve altın oranı dikkate alarak kaş dizaynını belirliyor. Böylelikle sonucunda hayal kırıklığı yaşamadan harika kaşlara sahip olmak mümkün. Yine de kaş şekillendirme esnasında birtakım problemler yaşanması çok anormal değil. Daha net anlaşılması için doğuştan gelen kaş seyrekliği, sonradan oluşan şekillendirme problemleri ve bunlara yönelik çözüm yöntemlerini ele alıyoruz. Haydi, bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yıllara yenik düşerek grileşen kaş telleri

1. Yıllara yenik düşerek grileşen kaş telleri

Yaş ilerledikçe görülen, kaşların zaman içinde grileşmesi ve daha sonra beyazlaşması bazen can sıkıcı bir durum olabiliyor. Problemin temel nedenleri melanin eksikliği, sigara kullanımı, genetik faktörler, yanlış makyaj uygulamaları ve yetersiz beslenme gibi sorunlar olabiliyor. Grileşen kaş telleri için çözüm yöntemleri aslında şunlar:

● Kaş fırçasından yardım alarak grileşen kaş tellerini yukarıya doğru tarayın. 

● Grileşen kaş telini kaş makası yardımıyla köküne yakın olacak şekilde kesin.

● Bu işlemi yaparken problemsiz olan kaş tellerini kesmemeye özen gösterin. 

● Böylece kesilen gri kaş telleri diğer kaş tellerinin arasına karışarak görünmez hale gelir.

● Daha sonra kaş sabitleyici jel kullanarak gri kaş tellerini tamamen kamufle hale getirebilirsiniz.

● Gri veya beyaz kaş tellerini sakın koparmayın. Grileşen tüm kaş tellerini koparmaya başlarsanız ileride belli noktalarda kaş yoksunluğu ve boşluklar ortaya çıkmaya başlayabilir.

2. Fazla uzayan gür kaşlar

2. Fazla uzayan gür kaşlar

Kadınların yaşadığı kaş problemlerinden bir diğeri ise fazla gür ve çabuk uzayan kaşlar. Kaşlar gerektiğinden uzun olursa aşağı ve yukarı doğru yön değiştirerek kötü görünebilir. Kadınlar bu probleme çözüm olarak kaşlarını makasla kesiyor. Ancak kaş kesme işlemini yaparken kaş tarağı ve ince uçlu kaş makasına sahip olmak ve çok dikkatli olmak gerekiyor. Uzayan kaşları en doğru şekilde kısaltma tekniği ise şöyle:

● Kaşlarınızı kaş tarağı veya kullanılmayan bir diş fırçası yardımıyla düzgünce yukarı doğru tarayın.

● Kendi kaş çizginizi görmek burada en önemli nokta, kaşlarınızı kaş çizginizden daha kısa keserseniz hiç hoş bir görünüm olmaz.

● Bu nedenle kaş çizginizi belirledikten sonra daha uzun kalan kaş kıllarınızı ince uçlu makas yardımı ile kısaltın.

● Daha sonra cımbız yardımıyla fazlalık olan kaş tellerini temizleyin.

3. Yanlış alınmış ve boşluklar oluşmuş kaşlar

3. Yanlış alınmış ve boşluklar oluşmuş kaşlar

Kadınların en sık yaşadığı kaş problemlerinden bir diğeri ise yanlış alındığı için boşlukların oluştuğu kaşlar. Kimsenin hoşuna gitmeyecek bu durum, yüz ifadesinin değişmesine ve kaşların kötü görünmesine neden olabiliyor. Peki, yanlış alınarak boşluklar oluşan kaşı düzeltmenin yolları neler? 

● İşleme başlamadan önce kaşlarınızın rengini belirleyin.

● Kaşınıza en uygun renkte olan balmumu bazlı kaş kalemini belirledikten sonra kaş içinde oluşan boşlukları kaş kalemi ile doldurun.

● Tıpkı kaş telleri gibi kısa ve yumuşak vuruşlar uygulayarak kaşta oluşan boşlukları ve diğer kısımları boyayın.

● Uygulama işleminden sonra boyayı yumuşatmak ve daha gerçekçi görünmesini sağlamak için kaş fırçası yardımıyla karıştırın. 

● Bu durumu düzeltmek için boşluk olan bölgenin etrafındaki kaşları cımbızla almaktan bir süre kaçınmalısınız.

4. Çok seyrek ya da çok sarı; hiç görünmeyen kaşlar

4. Çok seyrek ya da çok sarı; hiç görünmeyen kaşlar

Genellikle sarışınların yaşadığı bu kaş problemi, yüz ifadesinin kötü görünmesine yol açabiliyor. Bu durum da psikolojiyi oldukça olumsuz etkiliyor ve insanları mutsuz ediyor. Görünmeyen kaşları görünür hale getirmek ise şu yöntemle mümkün:

● Görünmeyen kaşları doldurmak için suya dayanıklı ve ciltte kalıcılık sağlayan kaş kalemlerini tercih etmek gerekiyor.

● Sert kıllı ve açılı bir kaş boyama fırçasından yardım alın ve kaşlarınızın yönünü takip ederek kısa ve yumuşak vuruşlarla kaşlarınızı boyayın.

● Kaş boyası işleminden sonra rengi yumuşatmak ve doğal bir görünüm elde etmek için temiz bir kaş fırçasıyla kaşlarınızı tarayın.

5. Fazla kesilmiş kaşlar

5. Fazla kesilmiş kaşlar

Kaş aldırırken sıklıkla yaşanan 5 problemden sonuncusu ise fazla kesilmiş kaşlar. Bu durumda kaş çizgisi bozulurken kaşlar orantısız ve kötü görünebiliyor. Böyle bir olumsuzluk yaşamamak için kaşlarınızı keserken çok dikkatli davranmakta ve kaş çizginizi doğru belirlemekte fayda var. Ancak iş işten geçmiş olabilir yine de üzülmeyin. Fazla kesilen ve orantısız görünen kaşların düzgün bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Nasıl mı? Anlatalım:

● Kaş rengine en uygun renkte yumuşak uçlu bir kaş kalemi yardımıyla kaşınızın üst çizgisini oluşturun.

● Kaş çizgisini oluştururken tıpkı gerçek kaş telleri gibi boyamaya özen gösterin. Bunun için yumuşak ve kısa vuruşlar yapmalısınız.

● Aynı kalemle kaşınızın diğer kısımlarını da kısa ve yumuşak vuruşlar ile boyayın.

● Sabitleyici kaş jeli ile kaşlarınızı sabitleyin, işlem tamam!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın