Görüş Bildir
Haberler
Daha Büyüleyici Makyaj İçin! Küçük Hareketlerle Büyük Zaferler Elde Edebileceğiniz Pratik Makyaj Teknikleri!

Daha Büyüleyici Makyaj İçin! Küçük Hareketlerle Büyük Zaferler Elde Edebileceğiniz Pratik Makyaj Teknikleri!

06.03.2022 - 07:30

İyi bir makyaj için her zaman bir profesyonele danışmanıza gerek yok! Eğer siz de makyaj tutkunlarından biriyseniz birbirinden pratik yöntemlerle etkili sonuçlar alabilirsiniz. En kolay adımları uygulayarak kendi profesyonel makyajınıza kısa sürede kavuşmanız mümkün. Küçük hareketlerin büyük zaferler getireceği en etkili makyaj teknikleri için yazımıza göz atabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Burnu daha ince ve kalkık göstermek imkansız değil!

1. Burnu daha ince ve kalkık göstermek imkansız değil!

Burnunuzu daha ince ve kalkık göstermek basit bir makyajla mümkün. Burun kemiğinize açık renk bir concealer ya da kontür pudrası yardımıyla ince bir hat çekin. Burnunuzun ucuna geldiğinizde küçük bir dokunuş yapın. Daha koyu bir renk olan kontürünüzü bu alanın dışında kalan burun bölgesine çizgi halinde uygulayın. Krem kontür ürünleri bu küçük bölgede işinizi kolaylaştırabilir. Kontür işlemini bitirdikten sonra bir fırça yardımıyla dağıtabilirsiniz. Son olarak burun ucunuza highlighter uygulayarak doğal, ince ve kalkık bir burun görüntüsüne kavuşabilirsiniz.

2. İnce bir yüz için basit ve etkili sonuçlar!

2. İnce bir yüz için basit ve etkili sonuçlar!

İnce görünmesini istediğiniz yüzünüzü gözaltı kapatıcısı, teninize uygun fondöten, teninizden iki ton koyu fondöten, highlighter ve kapatıcı pudra yardımıyla kısa sürede farklı bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. Gözaltı kapatıcısını uygulayıp fondöteni yüzünüze dağıtın. Kulaklarınızdan yanak bölgenize kadar koyu fondöteni kalın bir çizgi halinde uygulayın. Açık renkli fondöten de şakaklarınızdan burun bölgenize doğru uzanmalı. Çene bölgesi için de aynı işlemi yapın. Alnınıza, burnunuzun üstüne ve çene bölgenize de highlighter pudrayı uygulayın. Son olarak makyajınızı kapatıcı pudrayla doğal bir görünüme kavuşturun.

3. Geniş alınları makyajla da kapatmak mümkün!

3. Geniş alınları makyajla da kapatmak mümkün!

Geniş bir alnınız varsa ve saçlarınızla kapatmak istemiyorsanız makyaj yöntemlerini deneyebilirsiniz. Bir allık fırçası, makyaj süngeri ve bronzlaştırıcı yardımıyla kolayca çözüme ulaşabilirsiniz. Bronzlaştırıcıyı doğal cilt tonunuzdan bir iki renk daha koyu seçin. Uygulamaya şakak bölgenizden başlayın. Saç çizginiz boyunca allık fırçanızı yukarı doğru hareket ettirin. Diğer şakak bölgenize kadar devam edin. Ardından sünger vasıtasıyla bu koyu bronzlaştırıcı görüntüsünü homojen bir görünüm elde edecek şekilde dağıtın. Daha küçük bir alın görünümü elde ettiniz bile!

4. Dolgun dudaklar için bu makyaj yöntemlerini mutlaka deneyin!

4. Dolgun dudaklar için bu makyaj yöntemlerini mutlaka deneyin!

Öncelikle dudağınızı iyice nemlendirin. Nemlendirme işleminin ardından beyaz göz kalemini dudak çevrenize ince bir hat halinde çekin. Bu çizgiyi dudak çizginizden bir tık daha ileriden çekmeniz gerekiyor. Dilerseniz koyu renk bir dudak kalemi kullanarak kontür de uygulayabilirsiniz. Bu çizgilerin içini doğal tonlarda bir rujla doldurun. Kalem görüntüsünün daha doğal durması için çizgiyi parmağınızla hafifçe dağıtabilirsiniz. Dudağınızın üstüne highlighter uygulayarak etkileyici bir vurguyla makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

5. Daha büyük gözler için minik uygulamalar!

5. Daha büyük gözler için minik uygulamalar!

Büyük göz görüntüsü sizin için vazgeçilmezse birkaç minik yöntem uygulayarak daha büyük gözlere kavuşabilirsiniz. Beyaz ve ten rengi göz kalemlerinden dilediğinizi gözünüzün alt ve iç kısmına uygulayın. Belirgin bir hat olarak çektiğiniz bu açık renkli kalemle tamamladığınız göz makyajınız daha büyük göz görüntüsü veriyor. Açık tonlarla tamamlayacağınız göz makyajınız tamamlayıcı ve keskin bir göz yapısı sunuyor. Renklerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Yoksa istediğiniz etkiyi almanız güçleşebilir. Son olarak karıştırıcı fırçayla renkleri karıştırabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daha küçük gözler isteyenler de buraya!

6. Daha küçük gözler isteyenler de buraya!

Eğer büyük gözlerinizi makyaj hileleriyle daha küçük göstermek istiyorsanız koyu renklerden yardım almalısınız. Bunu yaparken göz renginizden yararlanın. Gözünüzün içine siyah bir göz kalemi çekin. Koyu göz kalemini çekmek tek başına etkili bir yöntem olsa da daha iyi bir sonuç için göz kapağınızın üzerine koyu bir far uygulayabilirsiniz. Gözünüze yapacağınız koyu bir göz makyajıyla gözleriniz olduğundan daha küçük ve etkileyici görünebilir. Günlük makyaj için koyu renkler iddialı kaçar diye endişe ediyorsanız toprak tonlarıyla daha doğal bir makyaj yapabilirsiniz.

7. Bir kaş kalemi yeter: Kaşınızı şekillendirmek çok pratik!

7. Bir kaş kalemi yeter: Kaşınızı şekillendirmek çok pratik!

Kaşınızı şekillendirmek ya da seyrek kaşlarınızı doldurmak mı istiyorsunuz? Bir kaş kalemi ve kapatıcı size yeter! Kaş çizginize uygun olacak şekilde kaşınızın altına ve üstüne çizgi çekin. Boş kalan alanları kaş kalemi yardımıyla doldurun. En doğal görünüm için kaş doldurma işlemine kaşınızın üstünden başlayabilirsiniz. Kaşınızı şekillendirme işlemi bittiğinde kaşınızın alt kısmına minik bir fırça yardımıyla kapatıcı uygulayarak dolgun ve mükemmel kaşlara kavuşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın