Görüş Bildir
Haberler
Parfümünüzün Kokusu Değişmişse Dikkat: Bozulan Parfüm Nasıl Anlaşılır, Bozulmaması için Neler Yapmalıyız?

Parfümünüzün Kokusu Değişmişse Dikkat: Bozulan Parfüm Nasıl Anlaşılır, Bozulmaması için Neler Yapmalıyız?

09.04.2022 - 06:45

Parfümler, gerek günlük hayatta gerek özel günlerde birçok kişi için çok önemli. Öyle ki parfüm seçimleri, diğer insanlar üzerinde bırakılan etkide dahi büyük bir rol oynar. Bu nedenle parfüm kullanımı ve seçimi kayda değer bir önem teşkil eder. Üstelik parfüm kullanımında gösterilen özenin parfümün muhafaza edilmesinde de gösterilmesi gerekir. Aksi hâlde tıpkı gıdalar gibi parfümler de bozulabilir. Hatta çoğu zaman parfümlerin bozulmaya başladığı dahi gözden kaçabilir. Peki, uzun süreli kullanım için parfümü nasıl muhafaza etmek gerekir? Parfümün bozulduğunu nasıl anlarsınız? Meraklandıysanız haydi buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalıcılığını ölçün

Kalıcılığını ölçün

Parfümünüzün kalıcılığını takip ederek bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz. Parfümün kokusunun teninizde ne kadar süre kaldığı bu noktada önemli bir kriter. Eğer parfümünüz, kalıcılık konusunda ilk aldığınız performansa sahip değilse bozulmuş ya da bozulmaya yüz tutmuş olabilir.

Kokusunu test edin

Kokusunu test edin

Parfümün bozulup bozulmadığını anlamak için bir diğer kıstas ise parfümün kokusu. Parfümünüzdeki koku kalitesinde bir değişim varsa bu da bozulmaya başladığını gösteren bir işaret. Bununla birlikte parfüm kokusunu tamamen yitirmişse, ekşimsi bir havaya bürünmüşse ya da plastik kokuyorsa bu durumda parfümün yoğun bir bozulma evresinde olduğunu anlayabilirsiniz.

Yoğunluğunun ne durumda olduğuna bakın

Yoğunluğunun ne durumda olduğuna bakın

Her parfümün bir yoğunluğu ve kıvamı bulunur. Bu yoğunluk parfümlerin bozulup bozulmadığını anlamanız için size yol gösterebilir. Bu bağlamda parfümünüz, kendi yoğunluğundan daha katı bir kıvam kazanmışsa bozulmaya başlamış olabilir. Bununla birlikte parfümün yoğunluğunda meydana gelen bu değişiklik, bir diğer bozulma göstergesi olan kalıcılığına da doğrudan etki eder.

Son kullanma tarihini gözden geçirin

Son kullanma tarihini gözden geçirin

Parfümlerin kullanım süresi üründen ürüne değişiklik gösterse de bir parfüme ortalama 3 yıl verebiliriz. Bu da elbette en iyi senaryo dahilinde ortaya çıkan bir performans. Neyse ki parfümünüzü son derece iyi bir şekilde muhafaza ederseniz bu süreye ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra parfümün son kullanma tarihini kontrol ederek de bozulup bozulmadığı konusunda doğru bir sonuca varabilirsiniz. Parfümün son kullanma tarihini ise koduna bakarak öğrenebilirsiniz. Örneğin; 23210515 kodlu bir parfümün son kullanma tarihi 21 Mayıs 2023. Kodun sonunda yer alan iki haneli 15 sayısı ise parfümün üretim sırası.

Peki, parfümün bozulmaması için ne yapmak ve ürünü nasıl muhafaza etmek gerekir? 

Kapağını açık bırakmayın

Kapağını açık bırakmayın

Kullanım işlemini tamamladıktan sonra parfümün kapağını kapatmak, dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri. Parfüm kapakları, ürünün esansının etkisini yitirmemesi için hava aldırmayacak şekilde dizayn edilir ve üretilir. Bu nedenle kullandıktan hemen sonra parfümün kapağını geri kapatmalısınız. Aksi hâlde parfümün bozulmasına zemin hazırlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güneş ışıklarından ve ısıdan uzak tutun

Güneş ışıklarından ve ısıdan uzak tutun

Güneş ışığına ve ısıya maruz kalan parfümler daha hızlı bozulur. Bu nedenle parfümün güneş ışığından ve yüksek sıcaklıktan uzak kalmasını sağlayarak bozulmasının önüne geçebilir, böylece kullanım ömrünü de uzatabilirsiniz. Bunun için parfümünüzü güneş ışığına maruz kalmayan dolap içlerinde ya da çekmecelerde saklamanız tavsiye edilir.

Gerekirse buzdolabında muhafaza edin

Gerekirse buzdolabında muhafaza edin

Sıklıkla kullanmadığınız bir parfüme sahipseniz muhafaza etmek için buzdolabını tercih edebilirsiniz. Parfümü buzdolabında saklayarak ürünün hem esansını daha kalıcı bir şekilde muhafaza etmiş hem içindeki kimyasalların ve alkolün daha uzun süre dayanmasına zemin hazırlamış olursunuz. Bu yöntemle parfümünüzün kullanım ömrünü de uzatabilirsiniz.

Karışımın homojen kalmasını sağlayın

Karışımın homojen kalmasını sağlayın

Bu önerimiz de daha çok uzun süre kullanılmayan parfümler için geçerli. Belli bir süre kullanmayacağınız parfümlerin şişelerini de ara ara sallayın. Böylelikle parfümün sahip olduğu karışımın homojen kalmasını sağlayabilirsiniz.

Seyahatlerde dikkatli olun

Seyahatlerde dikkatli olun

Yolculuklarınızda parfümleri yanınızda taşırken özen gösterin. Bunun için parfüm çantası ya da başka bir kişisel bakım çantasını kullanabilirsiniz. Bu sayede parfümün kapağının açılmasını ve hava almasını da engellersiniz. Üstelik bu yöntemle parfümü güneş ışığına ve ısıya karşı da muhafaza etmiş olursunuz. Böylece ürünün bozulmasının önüne geçersiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın