Görüş Bildir
Haberler
Saç Bakımına Önem Verenler Buraya: İpeksi Saçlara Sahip Olmanızı Sağlayacak Kolay ve Etkili Yöntemler

Saç Bakımına Önem Verenler Buraya: İpeksi Saçlara Sahip Olmanızı Sağlayacak Kolay ve Etkili Yöntemler

19.03.2022 - 07:30

Saçlar ister uzun ister kısa, boyalı ya da boyasız fark etmez ne şekilde olursa olsun her kadının en bakım isteyen aksesuarı. Kadınlar ipeksi yumuşaklıkta saçlara sahip olmak ister ama bazen bunu nasıl başaracağını bilemez. Reklamlarda görüp 'Benim neden saçlarım böyle değil?' diyorsanız yazımızı okumadan saç bakımı yapmaya karar vermeyin. İşte kolay yoldan ipeksi saçlara kavuşmanızı sağlayacak etkili yöntemler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç tipinizi biliyor musunuz?

Saç tipinizi biliyor musunuz?

Cilt gibi saç da farklı yapılara sahip. Saçların cansız, mat, kuru, yağlı ya da kepekli olması saç bakımının imkânsız olduğu anlamına gelmiyor. Ancak saçınızın yapısını bilmeniz, saç yapınıza uygun şampuan ve bakım kremi kullanmanız saç bakımının en temel taşını oluşturuyor. Çünkü yanlış kullanılan her ürün saçınızın yapısını bozarak hiç istemediğiniz sonuçlara yol açabiliyor.

Doğru şekilde saç yıkamak

Doğru şekilde saç yıkamak

Hayatın hızlı akışına uyum sağlamak için insanların birçoğu her işini hızlı şekilde yapmaya başladı. Duş alırken bile hızlı davranıyoruz. Bu nedenle yanlış yıkanan saçlar düzgün temizlenmediği ve bakımı yapılmadığı için sorun yaratabilir. İstediğiniz ipeksi ve bakımlı saçlar için saçınıza uygun şampuanla doğru şekilde yıkamak çok önemli. Doğru şekilde saç yıkamanın en temel prensibi, şampuanı saç diplerinden uçları kadar homojen bir şekilde yedirmek ve saç diplerine masaj yaparak saç köküne kan akışını sağlamak.

Her saç tipi nem ister

Her saç tipi nem ister
www.girlfriend.com.au

Vücudunuz nasıl neme ihtiyaç duyuyorsa saçlarınız da aynı şekilde neme ihtiyaç duyuyor. Hem vücut sağlığınız hem saç sağlığınız için bol su içmeniz çok önemli. Çünkü saçta nem azaldığı zaman mat görünüm kaçınılmaz oluyor. Ayrıca zeytinyağı, Hindistan cevizi, argan, üzüm çekirdeği gibi birçok doğal yağ saçınıza ihtiyacı olan nemi sağlayabilir. Bu doğal yağları içeren saç bakım ürünlerini ya da bu yağları direkt kullanarak kendi bakım rutininizi oluşturabilirsiniz.

Saç bakımında nasıl bir tarak kullanılmalı?

Saç bakımında nasıl bir tarak kullanılmalı?

Saçlar özellikle ıslakken daha narin ve kırılgan oluyor. Islak hâlde yanlış tarakla taranması sonucu saçlarınız kırılabilir ve zedelenebilir. Geniş dişli bir tarakla ıslak hâlde taranması saçlarınızın kırılmasını engeller. Saç kuruyken kıl fırçayla tarandığında ise saç dibinde vücudun kendi ürettiği yağ olan sebumun saç uçlarına kadar ulaşmasını sağlıyor. Özellikle saçların kremli iken taranması saçınızın daha az zarar görmesine yardımcı oluyor. Saçınıza uygun fırça ve tarak kullanarak siz de parlak ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz.

Bakım kreminin önemi

Bakım kreminin önemi

Saç boyalarının ve açıcıların içindeki kimyasallar, saçları yıpratıp saçın yapısını bozabiliyor. Özellikle sarı saçtan vazgeçemiyorsanız bu yıpranmaya karşı önlem almanız ve saç tipinize uygun bir krem kullanmanız önemli. Saçın ışıltılı bir görünüm elde etmesi için bakım kremi, her saç yıkanması sonrası uygulanmalı. İçindeki besleyiciler saç yapınızı onarıyor, saçınızın ihtiyacı olan nemin yanı sıra ipeksi ışıl ışıl görünüm elde etmenizi sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç şekillendirmeden önce bir kez daha düşünün

Saç şekillendirmeden önce bir kez daha düşünün

Fön makinesi, düzleştirici ve maşa gibi güzelliğimize güzellik katan saç şekillendiriciler aslında saçların en büyük düşmanı. Bu işlemler yüksek derecede ısıyla saçın keratin yapısını bozuyor. Şekillendirirken çok farkında olmadığımız bu durum saç yanıkları şeklinde hoş olmayan bir görünüme sebep oluyor. Bu işlemleri uygulamadan önce koruyucu bir yağ ya da krem kullanımı hem saç şekillendiricilerin olumsuz etkilerini azaltır hem saçlarınızın görünümü daha hoş durur.

Ev yapımı maskeler

Ev yapımı maskeler

Bakım kremi ya da saç bakım yağı kullanmak istemiyorum diyenler için birçok ev yapımı saç maske tarifi bulunuyor. Saç tipinize uygun belirlediğiniz maskeyi evde bulunan malzemelerle yapabilir, saçınıza yarattığı etkileri kendi gözünüzle görebilirsiniz. En çok kullanılan malzemeler arasında zeytinyağı, avokado, aloe vera, yumurta, süt, bal gibi ürünler var. Siz de araştırarak kendi saç tipinize uygun bakım maskesi tarifleri bulup uygulayabilirsiniz.

Sürekli saç bakım ürününüzü değiştirmeyin

Sürekli saç bakım ürününüzü değiştirmeyin

Sabır ve zaman saç bakımında en önemli faktör. Sürekli farklı saç bakım ürünleri kullanmak hem saçın yapısına hem saç derisine zarar verebilir. Düzenli bir saç bakım serisi kullanmak saçınızın kullandığınız ürüne uyum sağlamasını ve sağlıklı bir şekilde cevap vermesini sağlar. Böylece ipeksi saçlar elde etmeniz imkânsız olmaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
4
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın