Görüş Bildir
Haberler
Daha Temiz Bir Cilt Mümkün: Sivilce Oluşumunu Engelleyecek Bilinmeyen Alışkanlıklar

Daha Temiz Bir Cilt Mümkün: Sivilce Oluşumunu Engelleyecek Bilinmeyen Alışkanlıklar

21.03.2022 - 08:00

Günlük hayatta, insanlar ilk olarak yüzünüze bakıyor. Hâl böyle olunca yüzde oluşan sivilceler sinir bozucu olabiliyor. Sivilceler sinir bozucu olduğu gibi sivilcelerin cilt sağlığı açısından da kötü etkileri olabiliyor. Sivilceler, çıktıktan sonra tedavi edilebiliyor fakat bu durum uzun sürebiliyor. Bu yüzden sivilceleri çıkmadan önce engellemek daha mantıklı oluyor. Bu yazımızda sizler için sivilce oluşumunu engelleyecek bilinmeyen alışkanlıkları derledik. Haydi, gelin başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendinize uygun ürünleri tercih edin

1. Kendinize uygun ürünleri tercih edin

Çoğu insan cildi için rastgele seçilmiş ürünler kullanıyor. Hâlbuki ürün kullanmaktan çok onu doğru seçmek önemli. Cilt tipinize uygun olmayan ürünler, nemlendirme etkisini göstermeden cildinizi kurutabiliyor. Cilt kurudukça yağ üretmeye başlıyor. Bu durum da cildinizi yağlı bir hâle sokuyor. Cilt tipinizi öğrenmek ve tavsiye almak için bir dermatoloğa başvurabilir ya da evde uygulanan tekniklerden yararlanabilirsiniz.

2. Yüzünüzü düzenli ve doğru yıkayın

2. Yüzünüzü düzenli ve doğru yıkayın

Sivilce, yağlı ve kirli bir yüzde rahatlıkla oluşabiliyor. Burada kirden kasıt, gözle görülebilen bir kir değil elbette. Her ne kadar insan gözü tıkanan gözenekleri görmese de yüzünüzü düzenli bir şekilde yıkamalısınız. Bu rutin, günde 2-3 kez olarak ayarlanabilir. Yüzünüzü yıkarken ılık suyla yıkamalısınız. Yüzünüzü yıkarken yağları temizleyebilecek ve cilt pH'ınıza uygun bir temizleyici seçmeyi de unutmayın. Kurulama işleminde ise yüzünüzü tahriş etmeyecek, yumuşacık ve tertemiz bir havlu tercih edebilirsiniz.

3. Bol su için

3. Bol su için

Güzel bir cilde sahip olmanın ilk kuralı, yeterince su içmekten geçiyor. Su, cildinizin nem oranını dengelemede rol oynuyor. Nem oranı dengeli olduğunda cildiniz kuruluktan ve çatlaklardan kurtulabilir. Bu vesileyle dengeli nem oranına sahip olan bir cilt, sivilce oluşumunu önceden engellemeye katkı sağlıyor.

4. Sivilcelerinizi patlatmayın ve elinizi yüzünüze götürmeyin

4. Sivilcelerinizi patlatmayın ve elinizi yüzünüze götürmeyin

Yüzünüzde kir birikmesinin bir diğer sebebi ise elinizin hep yüzünüze gidiyor olması. Bir insan sadece düşünürken bile elini defalarca yüzüne götürebiliyor. Böyle olunca da gün içinde elde biriken bakteriler sivilcelere davetiye çıkarıyor. Bunu engellemek için ellerinizi bir yerde otururken çenenize dayamaktan ve uyurken yanağınızın altına koymaktan kaçınabilirsiniz. Bir de sivilce oluştuktan sonra eğer sivilcelerinizi patlatacak olursanız bakterilerin yayılıp yeni sivilcelere kapı açmasını ve iltihap kapma riskinizi arttırmış olursunuz. Öte yandan yaşınız ilerledikçe bile geçmeyecek sivilce izleri de oluşabilir.

5. Az ve öz ürün kullanın

5. Az ve öz ürün kullanın

Sivilce, gözeneklerin tıkanmasından dolayı oluşuyor. Bu yüzden kullandığınız ürünler ne kadar çok olursa gözenekleriniz de o kadar tıkanabilir. Ayrıca bu türden ürünlerinin fazla kullanımı, cilt kuruluğuna yol açabiliyor. Bunun önüne geçmek için aldığınız ürünlerin, kullanma talimatlarını uygulamaya özen gösterin. Makyajınızı her gün bitiminde güzel bir şekilde temizleyin. Yüzünüzü temizlediğiniz kadar makyaj aletlerinizi de temiz tutmaya özen gösterin. Seçtiğiniz kozmetik ürünlerin aşırı kimyasal içermemesine de dikkat edin. Ek olarak yastık kılıfınızı haftada en az bir kere değiştirin çünkü yüzünüz insanlardan çok orayla haşır neşir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cildinizi güneşe karşı koruyun

6. Cildinizi güneşe karşı koruyun

Güneşten gelen ışınlar, sivilcelerin güçlenmesine sebep olabiliyor. Böylelikle sivilceleriniz daha iltihaplı ve kötü bir görünüme sahip oluyor. Güneşten korunmak adına şapka takabilir ve 30 faktör veya üzerinde olan bir güneş kremi kullanabilirsiniz. Ancak bazı güneş kremleri ciltteki gözenekleri tıkıyor. Bu yüzden fayda sağlayayım derken zarar vermemek için komedojenik olmayan güneş kremlerini tercih etmeyi unutmayın.

7. Doğru yiyecekler seçin

7. Doğru yiyecekler seçin

Son dönemlerde fast food tüketimi giderek artıyor. Fast food sağlıksız olduğu gibi cilt için de hiçbir fayda sağlamıyor. Aşırı şekerli, yağlı ve asitli yiyecekler sivilce oluşumu için gerekli zemini hazırlıyor. Bunu engellemek için fast food tüketiminizi azaltabilirsiniz. Fast food yerine çeşitli doğal alternatiflere yönelebilirsiniz. Meyve ve sebzeler, içerisinde bolca su barındırıyor. Bu sayede cildiniz nem oranını koruyabilir. A vitamini içeriği zengin olan besinleri tüketmeyi ihmal etmeyin. Bunun nedeni A vitamininin sivilceye neden olan proteinleri vücuttan kovması. A vitamini ihtiyacınızı havuç, brokoli ve ıspanak gibi yiyeceklerden karşılayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın