Görüş Bildir
Haberler
Makyaj Dolabındaki Dağınıklıktan Bunalanlar Buraya: Dolabınızı Düzenli Tutmak İçin Öneriler

Makyaj Dolabındaki Dağınıklıktan Bunalanlar Buraya: Dolabınızı Düzenli Tutmak İçin Öneriler

20.03.2022 - 06:45

Makyaj malzemelerinin çokluğu düzen açısından çoğu zaman kadınların çilesi oluyor. Ruj, krem, fırça derken belli bir kalıpla yerleştirilmeyince de düzenden söz etmek pek mümkün olmuyor. Ancak dolaptaki düzeni sağlamanın ve bu çileden kurtulmanın yolları da oldukça kolay. İyi bir organizasyon sağlandığında ve pratik birtakım çözümlerle dolaplarınızdaki dağınıklıktan kurtulabilirsiniz. İşte, makyaj dolabınızı yerli yerinde yapacak bazı tüyolar ile karşınızdayız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kategorilere ayırın

Kategorilere ayırın

İşi organize etmeye başlamanın ilk şartı öncelikle elinizde bulunan makyaj malzemelerini kategorilere ayırmak. Bunu yaparken aynı cins ürünleri veya en çok kullandıklarınızı bir araya toplamayı düşünebilirsiniz. Günlük kullandıklarınızı dolabınızda daha rahat ulaşabileceğiniz bir alana yerleştirebilirsiniz. Bunun yanında kategori işlemini makyaj malzemelerinin kullanım yerlerine göre de ayarlayabilirsiniz. Mesela göz makyajı malzemeleri, cilt makyajı malzemeleri, dudak makyajı malzemeleri gibi. Kategori işlemi sayesinde düzen işiniz oldukça kolaylaşacak. Hem de dolaplarınızda görsel uyumu yakalayacaksınız.

Renklere göre dizmeyi deneyin

Renklere göre dizmeyi deneyin

Elinizdeki makyaj malzemelerini renklere göre sınıflandırabilirsiniz. Aynı renk gruplarını bir araya toplayarak hem işinizi kolaylaştırabilir hem ulaşmak istediğiniz malzemeyi aramaktan kurtulabilirsiniz. Göz kalemleri, dudak kalemleri, kaş kalemleri, ruj ve ojeler için bu yol tercih edebilir. Tıpkı bunun gibi renk tonu düzeni de ayarlayabilirsiniz. En koyudan en açığa doğru veya tam tersi bir düzen dolap içerisinde sağlanabilir.

Dolap ve çekmecelerinize düzenleyici kutular yerleştirin

Dolap ve çekmecelerinize düzenleyici kutular yerleştirin

Dolap ve çekmeceler için tasarlanmış düzenleyici kutular, bu konuda işinizi kolaylaştırıyor. Daha küçük boyutlu malzemeleriniz için düzenleyici kutuları kullanabilirsiniz. Ayrıca kremler, jeller, deodorantlar da bu kutuların içerisine yerleştirmeye müsait olabilir. Yine aynı zamanda dudak kalemleri, makyaj fırçaları, bazlar, oje ve ruj çeşitleri de kutuların içine yerleştirilebilir. Kutular çekmece ve dolap bölmeleri haricinde düzen sağlamaya yönelik ekstra kurtarıcılar olarak düşünülebilir.

Fazla malzemelerden kurtulun

Fazla malzemelerden kurtulun

Makyaj malzemelerini yerleştirirken bir yandan da seçme yoluna gidin. İllaki dolabınızda kullanmadığınız veya tercih etmediğiniz ürünler olabilir. Bunlar bitmiş ya da tarihi geçmiş ürünler olabilir. Bunları dolabınızdan çıkarın. Böylece asıl malzemelere daha fazla yer açmış olacaksınız. Hem de fazlalıklardan kurtularak dağınıklığa yer vermemiş olacaksınız. Aralarında 'Belki sonra kullanırım' diye düşündüğünüz ürünleriniz de olabilir. Ancak emin olun ki şimdiye kadar sıra onlara gelmediyse bundan sonra da gelmeyecektir.

Daha geniş bir dolap tercih edin

Daha geniş bir dolap tercih edin

Ne yapsanız da dolapta düzeni sağlayamıyor, malzemeleri bir türlü yerleştiremiyorsanız size uygun yeni bir dolaba geçmelisiniz. Malzemelerinizin çokluğu da dolabın düzenini bozabilir. Bunun için ya fazla malzemelerden kurtulmalısınız ya da daha geniş bir makyaj dolabı tercih etmelisiniz. Eğer fikriniz yeni bir dolaba geçmek ise daha fazla çekmece veya bölmeleri bulunan dolaplar işinizi kolaylaştırabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayırdığınız kategorilere göre yerleştirin

Ayırdığınız kategorilere göre yerleştirin

Makyaj ürünlerini kategorilere ayırmıştınız. Dolaba yerleştirirken de aynı sistemi uygulayın. Örneğin göz makyajı malzemeleri, kaş kalemleri, far bazı, far, eyeliner, maskara, göz kalemi sıralaması yapıp yerleştirme işleminizi bu düzene göre ayarlayabilirsiniz. Diğer makyaj ürünlerinde de aynı mantığı kullanabilirsiniz. Renk, koku veya boyuta göre de seçim yapabilirsiniz. Parfüm şişeleri veya benzeri ürünleri arka kısımlara, boyutu küçük ürünleri de ön taraflara yerleştirebilirsiniz.

Dolabınızı boşaltın ve baştan yerleştirin

Dolabınızı boşaltın ve baştan yerleştirin

Dolap düzenleme işleminizi belirli aralıklarla tekrarlayın ve her defasında tüm malzemeleri boşaltıp yeniden yerlerine yerleştirin. Bu işlemleri yaparken dolapta gerekli düzenlemeleri de sağlayın. Ayrıca belirli periyotlarla yaptığınız düzenlemelerde temizlik işi de aradan çıkmış olacak.

Dolaptaki her alanı kullanmaya çalışın

Dolaptaki her alanı kullanmaya çalışın

Dolabınızı genel bir yerleştirme düzenine soktuktan sonra boş kalan kısımları gözden geçirin. Taban kısımlarınız boş kalmışsa ekstra sepetler veya kutular yerleştirerek kullanmadığınız malzemeleri orada muhafaza edin. Birbirine benzeyen malzemeleri de burada toplayabilirsiniz. Yine aynı zamanda dolabın içerisinde boş kalan kısımlar varsa buralara da gerekli eklemeleri yaparak kendinize özel alanlar oluşturabilirsiniz. Bunu yaparken en çok kullandıklarınızdan en az kullandıklarınıza göre bir düzen oluşturabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın