Görüş Bildir
Haberler
Evinin Küçük Olmasından Şikayetçi Olanlar Buraya: Yer Tasarrufu İçin Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Evinin Küçük Olmasından Şikayetçi Olanlar Buraya: Yer Tasarrufu İçin Uygulayabileceğiniz Yöntemler

03.03.2022 - 08:00

Gün geçtikçe evlerin metrekareleri eski evlere göre küçülmeye başladı. Bu nedenle de çoğu kişi küçük evde yaşamanın zorlukları ve eşyalarını sığdıramama hakkında yakınıyor. Böyle evlerde yaşayanlar bu soruna farklı çözümler üretmeye ve evlerini en verimli hale dönüştürmeye çalışıyorlar. Siz de “Evin içinde yer tasarrufunu nasıl sağlayabilirim ve boş alanları en iyi nasıl kullanabilirim” sorularına cevap arıyor olabilirsiniz. İşte hem yer tasarrufu yapmak hem evinizi daha kullanışlı bir hale getirmek için uygulayabileceğiniz birbirinden kolay yöntemler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Minimum yer kaplayan masa ve sandalyelere yönelin.

Minimum yer kaplayan masa ve sandalyelere yönelin.

Yemek masası ve sandalyeleri bir evin olmazsa olmazlarından. Ancak odada en çok yer kaplayan eşyaların da başında geliyor. Bu sorunu çözebilmek ve salonunuzu daha da küçük bir hale getirmemek için iç içe geçebilen masa ve sandalye takımları tercih edebilirsiniz. Böylece kullanılmadığı zamanlarda sandalyeler ekstra yer kaplamaz ve daha kompakt bir duruş sergiler. Ayrıca masanızı çok büyük seçmek yerine büyüyüp küçülebilenlerden tercih etmeniz de odanızda yer tasarrufu sağlar.

Yatakların altını boş bırakmayın.

Yatakların altını boş bırakmayın.

Kolaylıkla uygulanabilecek yöntemlerden bir diğeri de yatak altı depolama alanları oluşturmak. Özellikle çocuk odaları için tasarlanan yatakların büyük bir kısmı baza veya çekmece bulunduruyor. Böyle yataklar seçebilir veya yatakların altına kendi depolama alanınızı yaptırabilirsiniz. Böylece gardırobun kaplayacağı büyük bir alandan tasarruf ederek odanızın çok daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.

Mobilyalarınızın çok amaçlı olmasına dikkat edin.

Mobilyalarınızın çok amaçlı olmasına dikkat edin.

Alanınız küçükse her ihtiyacınız için ayrı bir mobilya almak odalarınızın büyük ölçüde daralmasına sebep oluyor. Neyse ki mobilya dünyası da küçülen evlere ayak uydurarak fonksiyonel mobilyalarıyla yer tasarrufu yapmanın önünü açıyor. Farklı amaçlar için kullanılabilen akıllı sehpalar veya yatak olabilen dolaplar gibi çok amaçlı mobilyaları tercih ederseniz odalarınızda tek mobilyayla birden fazla sorunu çözebilir ve alandan tasarruf edebilirsiniz.

Katlanabilen eşyaları tercih edin.

Katlanabilen eşyaları tercih edin.

Özellikle mutfak veya balkon gibi küçük alanlarda masa tercihleri büyük bir önem taşıyor. Bu alanları daha ferah bir şekilde kullanmak için duvar masalarını tercih edebilirsiniz. Duvara monteli ve katlanabilen masaları işiniz bittiğinde katlayarak alandan tasarruf edebilirsiniz. Aynı yöntemi çalışma alanlarınızdaki masalarınız veya ütü masası seçimleriniz için de uygulayabilir ve istediğiniz boş alana ulaşabilirsiniz.

Pencere kenarlarıyla dost olun.

Pencere kenarlarıyla dost olun.

Pencerelerin kenarlarının ve kaloriferlerin bulunduğu alanlar birçok noktada yer tasarrufu yapmayı sağlayabiliyor. Çamaşır asmak için önüne eşya koyamadığınız pencere altındaki kaloriferleri seçerek büyük bir askılıktan kurtulabilir ve o pencere kenarını değerlendirebilirsiniz. Eğer daha kullanışlı bir alan yaratmak istiyorsanız bu alanlara özel olarak üretilen koltuklardan alabilir ve pencerenizin kenarında ekstra oturma alanı yaratabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Raf kullanımından kaçınmayın.

Raf kullanımından kaçınmayın.

Küçük evlerde eşyaları yerleştirmek için büyük dolaplar kullanmak alanı çok daraltıyor ve yaşaması zor bir hale getiriyor. Bunun yerine duvara montelenen rafları kullanmak, eşyalarınızı muhafaza edebileceğiniz alan yaratırken odaları da hantal görünümlü dolaplardan arındırarak odalara daha ferah bir görünüm kazandırıyor. Bu nedenle kullanılabilecek yerlerde raflarla saklama alanı oluşturmak yer tasarrufu için önemli bir uygulama oluyor.

Koltuklarınızı yeniden değerlendirin.

Koltuklarınızı yeniden değerlendirin.

Eğer evde çok fazla alanınız yoksa koltuklarınızı seçerken de dikkatli olmak gerekiyor. Küçük bir odaya dev koltuk takımları yerine depolama alanına da sahip köşe koltuklar kullanmak odanızda büyük bir yer avantajı sağlıyor. Birçok modeli bulunan köşe koltuklarında farklı kullanım alanına sahip olanları seçmek birçok ihtiyacınızı da karşılayacağından odanızı minimum eşyayla dekore etmenize yardım ediyor.

Banyonuzda farklı depolama alanları yaratın.

Banyonuzda farklı depolama alanları yaratın.

Banyoya koyulacak birçok eşya olduğu için küçük banyolarda yerleşim oldukça zor olabiliyor. Bunun için depolama alanları oluşturmak önem taşıyor. Çamaşır makinesini konumlandırdıktan sonra üstünü bir dolapla kaplamak birçok eşyanın toplanmasına yardım ediyor. Ayrıca kirli sepetini de dolap içine yerleştirmek banyonuzda alan yaratıyor. Duvarlara monte edebileceğiniz şık sepetler ise kişisel bakım eşyalarınız için güzel bir alan oluşturuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın