Görüş Bildir
Haberler
Doğal Maske Yapmak İsteyenler Buraya: Evde Siyah Nokta Burun Bandı Yapımı

Doğal Maske Yapmak İsteyenler Buraya: Evde Siyah Nokta Burun Bandı Yapımı

21.03.2022 - 08:15

En yaygın cilt problemlerinden bir tanesi olan siyah nokta, çoğu kişide az veya çok miktarda görülüyor. Gözeneklerin deri döküntüsü veya kirle tıkanmasıyla oluşan siyah noktalar, cildin yeterince temizlenmemesi veya yağlı bir cilt tipine sahip olunması sonucunda zamanla akneye dönüşebilirler. Estetik görüntü açısından da rahatsız edici boyutlara ulaşabilen siyah nokta sorunu için en çok tercih edilen yöntem marketlerde satılan siyah nokta bantları. Peki, bu siyah nokta bantlarını evde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Birazdan sizlere vereceğimiz tariflerin içeriğindeki herhangi bir malzemeye alerjiniz varsa uygulamayınız, alerjiniz yoksa bile öncesinde ufak bir bölgede bir süre bekletip test ediniz. Hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cilt temizliği

Cilt temizliği

Vereceğimiz siyah nokta bant tariflerini uygulamadan önce cildinizin temiz olduğundan emin olun. Cildinizi yıkamanız yağ ve kirden arındırmakla kalmaz, siyah noktaların yumuşamasına ve daha kolay çıkarılmasına yardımcı oluyor. Siyah nokta bantlarını uyguladıktan sonra da geride kalan kalıntıları gidermek amacıyla cildinizi temizlemeniz gerekiyor. Teorik olarak bu bantlar siyah noktalardan arındırsa da gözeneklerin temizlenmesi için düzenli olarak günlük temizliğinizi yapmalı ve tonik gibi ürünlerle de bakımınızı sürdürmelisiniz.

Yumurta beyazı

Yumurta beyazı

Ev yapımı maskelerde sıkça kullanılan yumurta akı genellikle peeling, sıkılaştırma benzeri etkileri nedeniyle tercih ediliyor. Ciltteki gözenekleri tıkayan ölü hücrelerin dökülmesine de yardımcı oluyor. İhtiyacınız olan yalnızca kâğıt havlu ve yumurta akı. Kâğıt havluyu kullanacağınız bölgeye uygun şekilde kesin ve yumurta akıyla ıslatın (yumurta akını fırça yardımıyla burnunuza sürerek de uygulayabilirsiniz) sonrasında burnunuza yerleştirerek sertleşene kadar veya 20 dakika bekleyin ve yavaşça soyun.

Şeker ve bal

Şeker ve bal

Balın antiseptik özellikleri ve şekerin yapısı nedeniyle gösterdiği peeling etkisi birleştirildiğinde bu ikili ile etkili bir siyah nokta bandı elde edilebilir. İlk olarak eşit miktarlarda bal ve şekeri bir kaba alın ve ısıtın. Şeker tamamen eridiğinde birkaç dakika soğumaya bırakın. Karışımı burnunuza uygulayın ve 15 dakika kadar sertleşmesini bekleyin. Ardından karışımı yavaşça soyun ve cildinizi temizleyin.

Yoğurt ve jelatin

Yoğurt ve jelatin

Yoğurt, içerdiği doğal probiyotikler sayesinde cilde nem sağlarken aynı zamanda ciltteki iltihabı yatıştırmaya yardımcı oluyor. Bu karışım için yaklaşık bir çorba kaşığı yoğurt ve jelatini birleştirin. Yoğurt yerine süt de tercih edebilirsiniz fakat daha ince bir bant elde edersiniz. Malzemeleri tamamen birleşene kadar ısıtın. Sonrasında birkaç dakika ılımasını bekleyin. Ilık olduğundan emin olduğunuzda burnunuza uygulayın. Soymadan önce 15 dakika kadar bekletin. Hassas bir cildiniz varsa dikkatli olun. Çünkü jelatinin yapışkanlığı cildinizde tahrişe neden olabilir. Bu tarifi yalnızca burnunuz ve alnınızda tercih edebilirsiniz.

Vegan

Vegan

Yukarıda verdiğimiz siyah nokta bandı tariflerinin vegan dostu versiyonlarını yapabilmeniz de mümkün. Örneğin jelatin yerine agar (su yosunundan elde edilen jöle benzeri madde) gibi alternatif yapışkan bir malzemeyi badem sütü ile birlikte kullanabilirsiniz. Uyguladıktan sonra sertleşene kadar bekleyip yavaşça soyarak cildinizi durulayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dikkat!

Dikkat!

Yukarıda yer alan malzemeler ile evde kolay ve güvenli bir şekilde siyah noktaların giderilmesine yardımcı olsak da asla kullanmamanız gereken birkaç şey var. Aşağıda yer alan ürünleri içeren tariflerden kaçının!

Tutkal: Tutkal kullanmanın ana fikri bandın yapışkan etkilerini taklit etmek. Tutkal insan cildi için oldukça zararlı ve gözeneklerinizin daha çok tıkanmasına neden olabilir. Siyah nokta temizlemeye çalışırken herhangi bir tutkal içeriğinden kaçının.

Diş macunu: Bu, bazen evde sivilce tedavisi için kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Diş macunun cildinizi fazla kuruttuğunun farkındasınız değil mi?

Kabartma tozu: Bazı doğal akne tedavilerinde kullanılan kabartma tozu cildinizi kurutabilir. Bu durum da yağ bezlerinizin daha fazla yağ üremesine, deri döküntülerine ve cilt tahrişine neden olabilir.

İşte bu kadar!

İşte bu kadar!

Ev yapımı siyah nokta bantları da en az satın alınan versiyonları kadar işe yarıyor. Bununla birlikte bazı tariflerin cildinize diğerlerinden daha iyi geldiğini ve daha iyi sonuç verdiğini gözlemleyebilirsiniz. Sizin için en uygun olanı bulana kadar farklı tarifleri deneyebilirsiniz. Elbette aksi bir durumda, herhangi bir tahrişe veya kötüleşen akne belirtisine neden olduğunda kullanmayı bırakmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın