Görüş Bildir
Haberler
HSYK, MİT TIR'larını Durduran Savcıların İhracına Karar Verdi

HSYK, MİT TIR'larını Durduran Savcıların İhracına Karar Verdi

Onedio Medya
14.01.2016 - 12:26

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ları durduran 5 savcının meslekten ihracına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haklarındaki soruşturma tamamlanan savcıların durumunu görüşen Daire, 'mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte' eylemlerde bulundukları gerekçesiyle Bağrıyanık, Karaca, Takçı, Şişman ve Kavalcıklıoğlu'nun meslekten ihraç edilmelerine karar verdi.

Savcılar, ihraç kararına karşı Daireye yeniden inceleme talebinde bulunabilecek, talebin reddedilmesi durumunda yapılacak itiraz ise HSYK Genel Kurulunca karara bağlanacak.

HSYK 2. Dairesi, daha önce haklarında inceleme başlatılan savcıların görevde kalmalarının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği gerekçesiyle tedbiren görevden uzaklaştırılmalarını kararlaştırmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sek...

Devletin değil tayyibin sırlarını ifşa eden savcılar diyinde herkes gerçeği okusun bari.

Pasif Kullanıcı

Kimse artık bir olayda "yargı ne dedi" falan demiyor. Bir olayın gerçek olup olmaması da önemli değil. Misal diyelim ki bir gazeteci IŞİD örgütünden petrol a... Devamını Gör

TheWay

hangisi bilmiyorum adını fakat savcı yada izini veren hakimlerden biri sölemişti ben kararı vermeden önce izleme kasetlerini ve takip yollarını mitin bölge y... Devamını Gör