Görüş Bildir
Haberler
Hırs ve Yönetime Dair Bildiğimiz Her Şeyi En Az 9 Basamak Yukarı Taşımış 9 Efsane Dizi

Hırs ve Yönetime Dair Bildiğimiz Her Şeyi En Az 9 Basamak Yukarı Taşımış 9 Efsane Dizi

Liderlik, iş ve özel hayatın beraber yürütülmesi, ya da ofis içi politikaların idare edilmesi konularından hangisiyle ilgileniyor olursanız olun, sizi daha iyi bir iş insanı yapabilecek 9 tane mükemmel diziyi seçtik. Çoğunu ezberlemiş; bazısını henüz izlememiş olabilirsiniz: Hemen başlayın! Suç, gizli ilişkiler ve güç savaşlarını büyülenerek izlerken, iş hayatı konusunda eğitildiğinizi hissetmeyeceksiniz bile..

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. House of Lies

Booz Allen Hamilton’da çalışmış eski bir danışmanın aynı isimli kitabından uyarlanan Showtime dizisi, iş bağlamak için yapmayacağı şey olmayan bir grup ahlaksız yönetim danışmanını konu ediyor.

Bölümler her zaman gerçekleri birebir yansıtmasa da, gerçek hayatta bu işi yapanlar, günümüz danışmanlığının hakikatlerinin altını çizdiğini belirtiyorlar. Bir CEO ile pek de takmadığı (gayet zeki bir insan olmasına rağmen) ikinci adamı arasındaki ilişki gibi.

Beşinci sezon Nisan 2016’da başlıyor.

IMDB Puanı: 7,4

IMDB Linki

8. Halt and Catch Fire

Texas’ın Silikon Vadisi’nde 1983’te geçen AMC dizisi, kişisel bilgisayarların devriminin kurgusal bir anlatısı. Eski IBM çalışanı olan Joe MacMillan kendi kişisel bilgisayar firmasını kurar ve tersine mühendislik yöntemi ile gelişmeyi hedefler.

İzleyiciler teknoloji hakkında bilgilendikleri kadar, ölümcül mesleki hırsın insan hayatını nasıl ele geçirdiğine de tanıklık ediyor. Enteresan şekilde, bu kurgusal hikaye, IBM’in patentli kodlamasının tersine mühendislik ile geliştirilmesiyle ortaya çıkan Compaq Computers’ın hikayesi ile ciddi benzerlik taşıyor.

Dizinin ikinci sezonu devam ediyor.

IMDB Puanı: 8,2

IMDB Linki

7. The Good Wife

Kocası politik bir seks skandalına karıştığı için hapse girince, Alicia Florrick iki çocuğuna bakmak için avukatlık mesleğine geri dönüyor. CBS’nin bu dramasında, Alicia’nın çocuklu bir ev kadınından güçlü bir avukata dönüşürken kendini yeniden keşfetmesine tanıklık ediyoruz.

Konunun pek çoğumuzun hayatından daha dramatik olduğu kuşkusuz. Ancak profesyonel ve özel hayatlarımızın birbirinin içinde kaybolup üst kimliğimizi oluşturmasını görmek açısından iyi bir örnek.

Dizinin yedinci sezonu devam ediyor.

IMDB Puanı: 8,3

IMDB Linki

6. Mad Men

1960’ların New York’unda geçen drama, Sterling Cooper firmasında çalışan reklam müdürlerinden oluşan ekibe odaklanıyor. Firmanın esas işi olan reklamcılığın yanı sıra, ofis içi politikalar ve karakterlerin kişisel skandalları dizinin konusunu oluşturuyor.

Cinsiyet ayrımı ve dinamikleri ana temayı oluştururken, “hayırı bir cevap olarak kabul etmeyişiyle” sekreterlikten metin yazarlığına yükselen Peggy’nin hikayesi de, dizinin dikkat çekici unsurlarından biri olarak kendini izletiyor.

Dizi yedi sezondan sonra, 2015’te sona erdi. Netflix’ten izleyebilirsiniz.

IMDB Puanı: 8,7

IMDB Linki

5. The West Wing

Bu dizi, kurmaca bir karakter olan ABD başkanı Josiah Bartlett ve maiyetinin günlük yaşamlarından kesitler sunuyor. Başarılı bir liderin, bazı konularda kendisinden daha yetenekli astlarının kararlarına ne zaman uyması gerektiğini gösteren iyi bir örnek sunuyor.

Dizi yedi sezondan sonra 2006’da sona erdi. Netflix’ten izleyebilirsiniz.

IMDB Puanı: 8,8

IMDB Linki

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Better Call Saul

AMC’nin bu dizisi Breaking Bad’den altı yıl önce, Saul’un, işini yapmaya çalışan ceza avukatı Jimmy McGill olduğu zamanlarda geçiyor.

Jimmy’nin deneyimleri, başarana kadar pes etmeyen bir girişimcinin hikayesini oluşturuyor. Başarılı olmayı o kadar istiyor ki, suça başvurmaktan çekinmiyor.

İkinci sezon Şubat 2016’da başlıyor.

IMDB Puanı: 8,8

IMDB Linki

3. House of Cards

Frank Underwood, günümüz televizyonlarındaki (ya da Netflix’teki) en Makyavelist karakterlerden biri. Güney Carolina’da demokrat bir kongre üyesi olarak başlayıp, çok daha büyük bir politik güç için sinsice yolunu çizişini sezonlar boyunca izliyoruz.

Underwood’un yöntemleri, mevcut ya da potansiyel iş hayatı liderleri için son derece ibret verici: Altınızda çalışanlara saygıyla yaklaşmanın önemi (Frank’in yapmadığı) ve sorunlardan sonra tekrar belini doğrultabilme becerisi (Frank’in yaptığı).

Dizi aynı zamanda insanları manipüle etmek ve istediğini elde etmek için kullanmak konusunda da bir ders niteliğinde. Yazar ve yaratıcısı Beau Willimon’ın US News’a da söylediği gibi: “Etkili bir lider olmak için, geri kalanlarımızı ahlaki olarak dehşete düşüren şeyleri yapmanız gerekir.”

Dördüncü sezon Mart 2016’da başlıyor.

IMDB Puanı: 9,0

IMDB Linki

2. The Sopranos

Panik atak hastası bir koca ve baba olan Tony Soprano, aynı zamanda New Jersey’li bir suç çetesinin de lideridir. HBO dizisinin her bir bölümü, aile içi ve iş hayatındaki kişiler arası ilişkilere / çatışmalara odaklanıyor.

Tamamen gerçek: “Sopranos Tarzı Liderlik” isimli bir kitap dahi mevcut! Bu kitap Tony’nin etkin ve empati gücü yüksek bir patron olduğunu ve izleyicilerine yönetim stratejileri hakkında değerli bilgiler verdiğini vurguluyor.

Dizi altı sezondan sonra 2007’de sona erdi. iTunes’dan indirebilirsiniz.

IMDB Puanı: 9,2

IMDB Linki

1. Game of Thrones

George R.R. Martin'in 'A Song of Ice and Fire” isimli kitap serisinden uyarlanan fantastik HBO dizisi, Yedi Krallığın Demir Taht’ına sahip olmak için yapılan şiddetli ve acımasız mücadeleyi anlatıyor.

Yönetim uzmanları, Game of Thrones’un, liderlik ve güç dengeleri hakkında pek çok önemli ders verdiğini söylüyorlar. Farklılıkların (dizide bir cüce ya da gayrimeşru çocuk olmaya denk düşen) sizi güçlü bir lider yapabileceği gibi

Altıncı sezon Nisan 2016’da başlıyor.

IMDB Puanı: 9,5

IMDB Linki

BONUS: Breaking Bad

Akciğer kanseri tanısı konulmuş kimya öğretmeni Walter White’ın eski öğrencisi Jesse Pinkman'la kafa kafaya verip kristal metamfetamin üretmeye başlama hikayesinde, aslında yalnızca ölümünün ardından ailesine yeteri kadar para bırakabilmek için giriştiği bu yasa dışı işte, hızla Heisenberg’e dönüşümünü izledik. 

Bilgi ve yeteneğin iyi kullanımının ortaya çıkardığımız işi nasıl mükemmel kıldığı, hızlı yükselmek, hırs, iş-aile ilişkileri ve hatta kara para aklamak dahil dizide gördüğümüz her şey hatırlamaya ve ders almaya değer nitelikteydi.

Dizi beş sezondan sonra 2013’te sona erdi.

IMDB Puanı: 9,5

IMDB Linki

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
14
9
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet KORKMAZ

Orospu skyler(adettendir)

Nurettin Bayar

SKYLER KAŞARI AKLIMA GELDİ YİNE

nomedic

breaking bad?