Görüş Bildir
Haberler
“Hedefe Ulaşmanın Tek Yolu Çok İstemek”

“Hedefe Ulaşmanın Tek Yolu Çok İstemek”

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Hedefe Ulaşmanın Tek Yolu Çok İstemek”

Eğer bir kadın isterse, içindeki sesi dinlediğinde hayatı bambaşka sularda akabilir. İşte bir örnek; Türkiye’nin ilk ultra maratoncusu Bakiye Duran. Kelebeğin Dünyası’ndaki kadınlarla buluşan Bakiye Duran, çarpıcı hayat hikayesini kadınlarla paylaştı.

OTOBÜSTE AFİŞ GÖRDÜ MARATONCU OLDU

Samsunlu olan Bahar Duran, 10 çocuklu bir ailede büyümüş. Karadeniz’in sert koşullarında hayvanlarıda otlamış, onların peşinde dağda bayırda koşmuş, bahçede de çalışmış. Üniversiteyi bitirip kimya öğretmeni olmuş. Tayini İstanbul’a çıkmış. 1989 yılında ise hayatının dönüm noktasını yaşamış. Bir gün otobüsteyken yolda gördüğü Avrasya Maratonu’nun afişi tüm hayatını değiştirmiş. Nasıl mı? Ondan dinleyelim; “''Afişi görünce şoförden otobüsü durdurmasını istedim. Durak dışında ineceğim için şoförle tartıştım, ancak aracı durdurmayı başardım. O an hayatımın en önemli kırılma noktası oldu. Afişte yazan yere giderek başvuru yaptım ve ardında pazardan aldığım ayakkabıyla katıldığım yarışta, Türk kadınları arasında birinci oldum. 30 yaşında bu şekilde başlayan spor kariyerimde aradan geçen zamanda çok çalışarak önemli dereceler elde ettim.''

ULTRA MARATON NEDİR BİLMİYORDU

Bakiye Duran’ın ultra maraton ünvanı alması ise 1999 yılında gerçekleşiyor. Yunanistan’da ultra maraton koşma teklifi gelince hiç adını sanını duymadığı bu yarış dalını denemeye karar veren Duran ultramaratondan o kadar keyif almışki peşini bırakmamış. 100 Kilometrelik Hollanda'daki yarışta parkuru 11 saatte koşarak Avrupa 3’üncüsü olan Bakiye Duran, o günden beri ultra maratoncu olarak yarışlara katılıyor.

GÜNDE 8 SAAT KOŞUYOR

Duran 2003’te İtalya’da 100 km koşuyor, dünya üçüncüsü oluyor. 2003’te İsviçre’de Bern Alpleri’ndeki 110 km’lik dağ maratonunda, parkur rekoru kırarak 1’incilik elde ediyor. Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde, 80’den fazla yarı ve tam maraton, 15’in üzerinde ultra maraton koşuyor, macera yarışlarında yer alıyor. Ultra maratonlara günde 6-8 saat, haftada 450-500 km koşarak hazırlanıyor. Dünyadaki en iyi 5 kadın ultra maratoncu arasında yer alıyor.

HEDEFE ODAKLANIN ÇOK İSTEYİN

Bakiye Duran söyleşide katıldığı tüm bu yarışlarda yaşadıklarından bahsetti. Tüm zorluklara rağmen hedefe ulaşmanın tek yolunun “çok istemek” olduğuna dikkat çeken Duran, başarı için kişinin kendini hedefe odaklaması gerektiğini ve asla bu yolda ilerlerken olumsuz bir şey düşünmeden daima nasıl yapabileceğini düşünerek ilerlemesi gerektiğini söyledi.

HAYATI FARKLILAŞTIRARAK ÇOCUKLARIMIZA TESLİM EDECEĞİZ

Yaşamda fark yaratmak konusuna büyük önem verdiğini belirten Bakiye Duran, hayata dair düşüncelerini ise şu cümlelerle ifade etti: “Hayat bir devir teslim işidir. Hayatı büyüklerimiz yaşadılar ve bize devrettiler. Biz de bu hayatı yaşarken güzelleştirerek, farklılaştırarak çocuklarımıza teslim edeceğiz ve bu devir teslim işi bu şekilde sürüp gidecek. Mühim olan hayatta kalıcı bir şeyler bırakmaktır” dedi. Büyük bir ilgiyle dinlenen söyleşinin ardından Yeşimlilerin sorularını da yanıtlayan Bakiye Duran’a, Yeşim Tekstil Spor Kulübü Lideri Soner Cimilli tarafından bir teşekkür plakedi de sunuldu.

Kaynak: http://www.istekadinlar.com/life-styl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın