Görüş Bildir
Haberler
HDP'liler Açlık Grevine Başlıyor

HDP'liler Açlık Grevine Başlıyor

Fatih UZUN
21.09.2014 - 10:57

HDP milletvekilleri Selma Irmak, Sebahat Tuncel ve Kemal Aktaş, Kobani'deki IŞİD saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Cenevre'deki BM binası önünde açlık grevi yapacak.

Suriye'nin Kürt kenti Kobani'de süren IŞİD saldırılarına dikkat çekmek ve uluslararası toplumun harekete geçmesi amacıyla HDP milletvekilleri Cenevre'de açlık grevine başlıyor. BM binası önündeki açlık grevine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, HDP milletvekilleri Kemal Aktaş, Sebahat Tuncel ve DTK İcra Kurulu Üyesi Feleknaz Uca katılacak.

DTK'dan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler, IŞİD'in Kobani'ye saldırıları karşısında görevini yapmamak ve uluslararası bir insanlık trajedisine seyirci kalmakla eleştirildi.

Açıklamada, milletvekillerinin, Cenevre'de bazı görüşmeler yapacakları da belirtildi.

Kürt örgütlerden yardım çağrısı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri 18 Eylül Perşembe günü Kobani bölgesinde bulunan 16 köyü ele geçirdi. Daha sonra IŞİD'in ele geçirdiği köy sayısı 21'e çıktı.

PYD özerklik ilân etmişti

Suriye’nin kuzeyindeki tek silahlı gruba sahip olan PYD; Cizire, Kobani, Afrin bölgelerinde Ocak ayında özerklik ilân etmişti. Diğer Kürt grupları ve Suriye muhalefetinin çatı örgütü SMDK bu özerkliği tanımıyor.

Özerklik, Türkiye’nin PYD’nin muhatap alınabilmesi için öne sürdüğü ‘emrivakilerden kaçınma’ şartına rağmen ilân edildi. Türkiye’nin diğer iki şartı ise PYD’nin rejimle işbirliği yapmaması ve SMDK’ya katılması.

 Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/hdplile...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0