Hangi Ekonomi Teorisi Senin Hayatını Özetliyor?
Yaşam tarzına, karakterine, duygu ve düşüncelerine göre hangi ekonomi teorisi seni yansıtıyor?
Bu testte söylüyoruz!
1. Senin karar alma sürecinde hangisi daha etkili?
2. Hangisi sana daha mantıklı geliyor?
3. Sana göre senin ekonomik kararların hangisine dayanıyor?
4. Bir karar alırken bu kararın diğer insanları nasıl etkileyeceğini düşünüyor musun?
5. Diyelim ki kazanman gereken bir galibiyet var. Bu durumda yardıma ihtiyacı olan kişilere nasıl davranırsın?
6. Herhangi bir olayda karşındaki kişi sana bir davranışın dolayısıyla üzüldüğünü söylüyorsa tepkin ne olur?
7. Diyelim ki senin uzun zamandır gitmek istediğin bir yer var ama arkadaşların farklı bir yere gitmek istiyor. Bu noktada fikrini açıkça söyler misin?
8. Son olarak, daha önce hiç tek başına sinemaya gittin mi?
9. Oyun teorisi!
Senin hayatını özetleyen ekonomi teorisi kesinlikle oyun teorisi! Sen hayatın birtakım stratejik kararlardan oluştuğunun farkındasın. Kararlarını alırken insanların bu konuda ne hissedeceğini, ne düşüneceğini, nasıl tepki vereceğini öngörmeye çalışarak hareket ediyorsun. Senin için iyi ve mantıklı olanın bir başkası için böyle olmayabileceğinin farkındasın ve buna göre hareket ediyorsun. Hayatında belli başlı kararlar alırken bunları dengeli ve mantıklı bir biçimde yapmaya özen gösteriyorsun.
Klasik Ekonomi Teorisi!
Senin hayatını en iyi biçimde özetleyen ekonomi teorisi kesinlikle klasik ekonomi teorisi! Sen bireysel faydanın önemini çok iyi biliyorsun. İnsanları ne kadar düşünürsen düşün onlardan herhangi bir fayda gelmeyeceğini belki de acı bir biçimde deneyimlemişsin. Bu yüzden de karar alırken kendi faydanı ön planda tutuyorsun. Bireysel tercihlerinin bir noktada toplumu da etkilediğini çok iyi biliyorsun ve tamamen görmezden gelmeden mantık çerçevesinde hareket ediyorsun. Kararlarını daha verimli bir biçimde vermek ve elindekileri iyi bir biçimde yönetmek senin için bir hayat felsefesi!
Davranışsal ekonomi teorisi!
Davranışsal ekonomi teorisi senin hayatını oldukça iyi bir biçimde özetliyor. Sen özellikle ekonomik kararlarını alırken bu konuya duygusal bir biçimde yaklaşıyorsun. Zarara girdiğinde üzülüyor, bir şeylerden kar ettiğinde ise mutluluktan havalara uçuyorsun. Bazen mantıksız kararlar alarak etrafındakileri şaşırtıyorsun ama her insan hata yapar değil mi? Sen hata yaptıkça kendini daha iyi tanıyor, daha mantıklı kararlar alabilmek için bir adım atıyorsun.
Yorum Yazın
Faiz sebep enflasyon sonuç teorisi! 🤣