Görüş Bildir
Haberler
Hamzaoğlu: "Beşiktaş'ı Yenip Mutlu Bir Tatil Geçirmek İstiyoruz"

Hamzaoğlu: "Beşiktaş'ı Yenip Mutlu Bir Tatil Geçirmek İstiyoruz"

Batuhan
31.12.2014 - 14:53

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçını kazanarak mutlu bir tatil geçirmek istediklerini söyledi.

Hamzaoğlu ve yardımcıları Galatasaray Muhabirleri Platformu'nun Aqua Florya'da bulunan Tribeca Restoranda yemek davetine katıldı.

DERBİDE BİLİC SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRSİN

Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçta rakiplerinin etkili silahlarının olduğu ve bu nedenle her hangi bir sistem değişikliğine gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, 'Bence Slaven Bilic sistemini değiştirsin. Olmaz mı ? Maç içinde bazı bölgelerde sıkıntı olursa icabına bakarız. Oyun bir başlasın görürüz. Kazanırsak mutlu bir tatil geçireceğiz. Ama bu herşeyin sonu değil. Önemli olan sezon sonu yukarıda kalmak.' diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Hafta sonu Beşiktaş ile oynayacaksınız. İstatistiklerde Beşiktaş'a karşı hep üstünsünüz.' demesi üzerine Hamza Hamzaoğlu, espirili bir şekilde 'O zaman oynamayalım versinler bize üç puanı. Pazar günü Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız. Zemin iyi değil ama oynayacağız. Beşiktaş ile oynayacağız derbi bir maç önce olsaydı Konya'da oynardık. Ancak ilk yarının son maçı olması sebebiyle Konya'ya git bir daha geri dön yapılan programlar aksayacaktı.' diye cevap verdi.

Hamzaoğlu, İstanbul'daki derbilerde tribünlerin yarı yarıya olması gerektiğini de düşündüğünü kaydetti.

SNEİJDER'E TEKLİF YOK

Futbolcu sağlığını hep ön planda tuttuğunu ifade eden tecrübeli hoca, 'Bana göre futbolcu sağlığı kazanacağımız bir maçtan çok daha önemli. Ben hiçbir oyuncumu riske edemem, gelecekteki hayatını da riske edemem. Bir maç kazanacağım ya da şampiyonluk kazanacağım diye oyuncuların sağlıklarını riske etmem. Şu anda Sneijder'in durumu da bu. Baş parmağının yanında bir kemik var. Orada ödem olduğu için ağrı yapıyor. Sakat sakat oynatırsak farklı sakatlıklara sebep olacak.' dedi.

Şu dönemdeki transfer haberlerinin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Hamzaoğlu, medyada 'Sneijder'e teklif var' haberleri içinse şunları ifade etti:

'Manşetlerde hep haberler çıkıyor. Sneijder için bana gelen birşey yok. Bizi hiçbir kulüp aramadı. Şu andaki haberler bizi olumsuz etkiliyor. Pazar günü Beşiktaş ile oynayacağımız çok önemli bir maçımız var. Maç öncesi oyuncunun konsantrasyonunu transfere çevrildiği anda oyuncunun konsantrasyonu bozulur.'

ARA TRANSFER DÖNEMİ

Yönetim kuruluna devre arasında takıma yapılacak takviyeler veyahut takımdan ayrılacaklar konusunda herhangi bir rapor vermediğini de dile getiren başarılı hoca, 'Önce pazar günkü Beşiktaş maçını bitirmemiz lazım. Transfer için acelemiz ne ki. Oynamamız ve kazanmamız gereken bir maç var. Maçtan sonra da biz isteklerimizi söyleyeceğiz. İstemesek de ayrılacağımız arkadaşlarımız olacak. 32 kişi ile antrenman yapıyoruz. Bu kolay birşey değil.' dedi.

Ara transfer döneminde takıma yapılacak transferler hakkında da Hamzaoğlu, 'Çok fazla bir beklentiye girmeyin. İmkan olsa bir çok şey yaparım. Niye yaparım elimdakiler kötü diye değil, daha kaliteli olsin diye yaparım. Alternatif oyuncu alırım destekleme amaçlı.' diye konuştu.

YABANCILARDAN GİTMEK İSTİYORUM DİYE YARDIMCI OLACAĞIZ

Kadrolarında 8 tane yabancı bulunduğunu ve gitmek istemeyen olursa hiçbirini göndermeyi düşünmediğini kaydeden Hamzaoğlu, '8 yabancımız var. Kimseyi göndermeyi düşünmüyorum. Ama gelipte bana 'hocam bana biradan teklif var, iyi para veriyorlar veya kariyerim için önemli' derse ona yardımcı olurum. Kulübe kazanç sağlayacaksa hiç kimseyi tutmam. Ama şu an ikinci yarıya sekiz yabancıya devam etmek istiyorum.' dedi.

Kadrolarında yer alan fakat süre almakta zorlanan Türk oyuncularında başka takımlara gidip oynamalarını istediklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, 'Bu oyuncular gidip başka takımlarda oynamalı. Sonuçta bu kulübün değeri olan oyuncular. Onları ileriye hazırlamamız lazım. Mesela kadromuzda yer alan Yasin Öztekin, bana gelip 'Ben bir yere gitmek istemiyorum' dedi. Bende 'kimseyi zorla bir yere yollamayız' dedim. Kaldı.' diye konuştu.

Galatasaray Kulübü'nde sezon sonunda göreve kalırsa gelecek yıllardaki tranfser politikası hakkında da Hamzaoğlu, 'Kalırsam, kulübün bütçe olarak düzgün olmasına bakacağım. Yüksek ve garanti kontratlar olmayacak. Elimizde genç ve gelecek vaad eden futbolcularımız var. Bu oyuncular oynayabileceklere bir yere gidip kendilerini göstermeliler.'

Hamzaoğlu, Galatasaray'ın başına sezon başında gelseydi herşeyin çok farklı olabileceğini ifade ederek, 'Sezon öncesi gelseydik ve beraber çalışsaydık çok farklı olurdu tabii ki. Gerçi şu süreci iyi de geçersek ve bize 'devam et' derlerse güzel şeyler yaparız yine. Şuan önemli olan gemiyi sağ salim limana yanaştırmak.' dedi.

ASLA BİR GÖREV TALİP OLMADIM, HEP İSTENDİM

Hamza Hamzaoğlu, futbolculuk hayatını noktaladıktan sonra teknik direktörlük için koyduğu hedef konusundada şunları kaydetti:

'42 yaşındayken Süper Lig takımı çalıştırmıyorsam ve 45 yaşında büyük takım çalıştırmıyorsam ben kendimi iyi ve yeterli bir teknik direktör olarak görmem. Koyduğum hedef buydu. Futbolu bıraktıktan sonra bana herkes, 'Bir sürü çevren var, birini araya sok, milletvekili falan iyi yerden başla' dediler. Ben en aşağıdan başladım. Başardıkça bir yere varmak beni mutlu ediyor. Birisi bugün götürsün beni Milan'ın başına koysun. Mutlu olmam. Ben bir şeyleri yaptıktan sonra oraya layık olmalıyım. Hiçbir göreve de asla talip olmadım, hep istendim. Hiçbir zaman giderken de ben bunu hak ediyorum demedim. Ondan sonra hakettiysem layık görülür. '

BORÇLAR DÜZELSİN YİNE YABANCILARA PARALAR DAĞITIRIZ

Süper Lig'de son yıllarda yerli teknik direktörlerin fazla görev almasını ie ekonomik nedenlere bağlayan tecrübeli teknik adam, 'Borçlar yavaş yavaş insanları doğru yola getiriyor. Borçlar nedeniyle yerli oyuncular ve teknik adamlar daha revaçta. 10 tane yabancı teknik adam gelsin kaç kişi başarı için gelir? Çok azı. Çoğu para gelir. Ama yarın ekonomimiz yine düzelsin bizde yine uçarız, para savururuz. Aidiyet duygusu olmadan hiç birşey olmaz.' dedi.

YABANCI OYUNCU SAYISI

Türkiye'deki yabancı oyuncu kısıtlamasına yönelik düşünceleri konusunda da Hamzaoğlu, şu düşüncelerini dile getirdi:

'Yabancı sayısının serbest kalmasına yönelik düşünceler var. Bilinçli olduktan sonra bütün sısnırları kaldırın. Ama şimdi yabancı sınırlamasını kaldırdığınız zaman ne değişecek? Yabancının en çok serbest kalmasını kimler istiyor ona bakın. Büyük takımlar istiyor, küçük takımlarda istiyor. Sonrasında 'yabancı serbest kalsın, Türk oyunculara çok para veriyoruz' diyorlar. Piyasayı kulüpler kendi kendilerine yükseltti.'

SELÇUK İNAN'IN YÜKSELEN GRAFİĞİ

Galatasaray'da kendisinin göreve gelmesiyle birlikte Selçuk İnan'ın yükselen form grafiği hakkında da Hamza Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

'İnsan mutlu olmadığı biryerde, mutlu olmadığı bir ortamda başarılı olamaz. Selçuk herhalde mutlu değildi. Ya da kendinden herşeyi verecek bir ortamı bulamamıştı. O yüzden belki yüzde yüzünü veremedi. Ama şuan performansından çok memnunum. Belki sistem etkilemişti onu. Benim onları milli takımda tanımam da bir avantaj. Burak ve Umut'tan da memnunum. Olcan'ı da kazanmaya çalışıyoruz. O bişeyler yapsa kendini bulacak. Hamit'i de kazanmak istiyoruz. Takım uyumu çok önemli. Takım olmak da üç beş ay içinde olmaz. Seneler ister. Oyuncuların beraber hareket etmesi beni çok mutlu ediyor.'

SEMİH KAYA'NIN SAKATLIĞINI BİZ YAŞASAK YÜRÜYEMEZDİK

Öte yandan Galatasaray'ın savunmasında oynayan ve bazı maçlarda yaptığı hatalar nedeniyle eleştirilen Semih Kaya'ya sahip çıkan Hamzaoğlu, 'Semih buydu. Çalışıyor. Mücadele ediyor. Belinde hala sakatlıklar var. Bizden birine olsa yürüyemezdik. Semih'in bence hiç eleştirilmemesi lazım. Onun şansızlığı kaptırdığı topların gol olması oldu. Burak ve Umut'un kaptırdığı top gol olmuyor, Semih'in kaptırdığ top oluyor. Futbol bu hata oyunu. Savunmada Chedjou ile oturdular. Daha da iyi olacaklar. Onlar oynadıkca uyum yakalayacaklar. Hakan'la da kötü oynamadılar. Koray da var.' dedi.

DROGBA'NIN KADROMDA OLMASINI İSTERDİM

Geçtiğimiz yıl Galatasaray'da forma giyen dünyaca ünlü yıldız Didier Drogba'yı kadrosunda görmek istediğini dile getiren Hamza Hamzoğlu, 'Drogba iyi bir oyuncu. Kadromuzda olmasını isterdik. Olsaydı değerlendirirdik. Ama şöyle ki ben bütün oyuncularımdan memnunum. Yabancı oyunculardan sakatlığından Dzemaili'yi göremedim. Devre arasında onu göreceğiz. Pandev'de bize ligde katkı sağlayacaktır.' diye konuştu.

FENERBAHÇE'YE VERİLEN PENALTILARA BAKMIYORUM

Şampiyonluk yarışındaki rakipleri Fenerbahçe'ye verilen penaltılar konusunda da Hamzaoğlu, 'Fenerbahçe'ye verilen penaltılara bakmıyorum. Hakemler hata yapıyorlar. Ama kasıtlı yaptıklarını sanmıyorum. Sahada etkilenmiyorlar mı etkileriyorlar. Ama biz hep hataları görüyoruz. Biz onların yaptığı doğru şeyi görüyor muyuz? Görmüyoruz.' dedi.

Cihan

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0