Görüş Bildir
Haberler
Halkbank TBMM'ye Havale

Halkbank TBMM'ye Havale

Fatih UZUN
09.01.2014 - 21:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Halkbank TBMM'ye havale

Yolsuzluk soruşturmasında genel müdürü tutuklanan Halkbank için TBMM'de komisyon kurulacak. Komisyon, bankanın 2011 hesaplarını inceleyecek

TBMM KİT Komisyonu Halk Bankası’nın 2011 yılına ait hesaplarının ele alınması için alt komisyon kurdu.

Komisyonun toplantısında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, iktidarın yolsuzluklar konusundaki tavrını eleştirdi. Akar, emniyet mensuplarının görev yerlerinin değiştirilmesini eleştirirken, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, “Biz mi aldık polisleri görevden kardeşim. Bana ne? Bana ne anlatıyorsun iki saattir? Ders mi veriyorsun?” diye bağırarak tepki gösterdi.

Bunun üzerine Öztaylan ve Akar arasında tartışma başladı. Öztaylan oturduğu yerden kalkarak, Akar’ın bulunduğu yere gelmek istedi, ancak araya giren AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz tarafından engellendi. CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de Akar’ı sakinleştirerek yerine oturttu. Öztaylan ve bazı AK Parti milletvekilleri komisyon başkanının odasına geçerken, Başkan Kinay da oturuma ara verdi ve Akar’ın yanına gelerek tartışmaların büyümemesini istedi. Kısa aranın ardından toplantı yeniden başladı.

CHP’NİN TALEBİ ELE ALINDI

Konuşmaların ardından CHP’li 12 milletvekilinin imzasıyla komisyona verilen Halk Bankası’nın 2011 yılı raporunun ivedilikle görüşülmesi talebi ele alındı. “Biz alt komisyon çalışmalarını başlatacağız belli bir takvim dahilinde” diyen Komisyon Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay şunları kaydetti:

“Halk Bankası yetkililerinin de iç denetim çalışmalarının sonuçlanmasının ardından komisyon üyelerine kapsamlı ve arzu edilen nitelikte bir sunum yapabileceklerdir. Ben bu alt komisyon çalışmasının hemen bu ay içerisinde yapılmasını ve bunun akabinde de ilk üst komisyon çalışmasına yine ivedilikle Halk Bankasıyla başlatılacağını beyan etmek istiyorum.

  • Radikal
Kaynak: http://www.radikal.com.tr/ekonomi/hal...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0