Görüş Bildir
Haberler
Hacker'ların Anavatanı: Çin

Hacker'ların Anavatanı: Çin

Batuhan
24.04.2014 - 16:26

Hacker'ların Anavatanı: Çin

Teknolojinin gelişmesi son kullanıcılar kadar siber suçlulara da yarıyor. Akamai'nin yayınladığı 2013 son çeyrek hack raporu tüyler ürpertiyor. İşte detaylar.

Hack saldırıları her geçen gün artıyor. Ancak artan bir diğer istatistik ise saldırıların artış hızı; diğer bir deyişle sanal suçlar adeta kartopu gibi büyüyor. Akamai tarafından yayınlanan son araştırmaya göre, hacker'lar 2013 son çeyreğinde web sitelerine bir önceki çeyreğe oranla yüzde 75daha fazla saldırı düzenledi.

Dünya genelinde gerçekleştirilen DDoS saldırılarını temel alan araştırmaya göre, en fazla hedef alınan siteler işletmelere ait olanlardan seçiliyor. Üstelik her üç web sitesinden biri için aynı saldırı tekrar tekrar yapılıyor.

Saldırıların kaynağı ise yine şaşırtmadı. Dördüncü çeyrekte gerçekleşen DDoS saldırılarının yüzde 43'ü Çin kaynaklı olarak düzenlendi. Arkasından ise sırayla ABD ve Kanada geliyor. Bir önceki yılın (2012) son çeyreğiyle kıyaslandığında hack saldırılarında yüzde 2.500 artış gösteren Kanada ise şok etkisi yarattı.

Shift Delete

Kaynak: http://shiftdelete.net/hackerlarin-an...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0