Görüş Bildir
Haberler
Gündüz İnşaat İşçisi, Gece Süper Kahraman: Pedofili Avcısı Justin Payne ile Tanışın!

etiket Gündüz İnşaat İşçisi, Gece Süper Kahraman: Pedofili Avcısı Justin Payne ile Tanışın!

Justin Payne günlerini inşaat işçiliği yaparak geçiren, oldukça normal bir insan. Ancak gece oldu mu, bu normalliği tamamen ortadan kayboluyor. 28 yaşındaki Payne kendini pedofili avcısı olarak görüyor, geceleri çocuk taklidi yapıp chat odalarında pedofil insanları ağına düşürüyor ve buluşma ayarlayıp yüzlerini ve kimliklerini ifşa ediyor.

Kaynak: http://www.vice.com/en_us/read/meet-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Online olduktan sonra dakikalar içerisinde mesaj kutum 30 yaşlarından tutun 60 yaşlarına kadar bir çok erkekle doluyor."

"Online olduktan sonra dakikalar içerisinde mesaj kutum 30 yaşlarından tutun 60 yaşlarına kadar bir çok erkekle doluyor."

Payne verdiği röportajda adamlara '9 yaşındayım ama 2 hafta sonra 10 olacağım, sorun olur mu?' dediğini ve tamamının bunu gayet normal karşıladığını, hatta harika bulduğunu söylüyor. Konuşma başladıktan sonra olay hemen cinselliğe dönüyormuş ve karşıdaki erkekler bakire olup olmadığını sorup çıplak fotoğraflar istiyormuş veya atıyormuş.

Payne her hafta en az bir kişiyle bu şekilde buluşup kimliğini ifşa ediyor.

Payne her hafta en az bir kişiyle bu şekilde buluşup kimliğini ifşa ediyor.

Buluşma kriteri de var Payne'nin. Eğer karşıdaki kişi daha önce hiçbir çocukla böyle bir şey yapmadıysa, yani sadece hayal dünyasında kuruyorsa buluşmuyormuş. Ancak daha önce yapmışsa gidip buluşarak kendisini ifşa ediyormuş.

Buluşma yerini ayarlayan Payne, konuşma geçmişinin çıktısını alıp buluşulacak yere gidiyor ve karşıdaki adamı videoya almaya başlıyor. Daha sonra yanına gidiyor ve yüzleşmeye başlıyor. Bu şekilde bir video oluşturan Payne, daha sonra Facebook ve Youtube hesaplarından bunları binlerce takipçisiyle paylaşıyor.

Örneğin videoların birinde 51 yaşındaki bir erkekle yüzleşiyor Payne.

Örneğin videoların birinde 51 yaşındaki bir erkekle yüzleşiyor Payne.

10 yaşında bir erkek çocuğu taklidi yapan Payne, daha önce 14 yaşındaki bir erkek çocuğuyla ilişkiye girdiğini söyleyen 51 yaşındaki bir adamla buluşma ayarlıyor. Adam mesajlaşırken çocuktan kendisine oral seks yapmasını söylüyor ve penisinin resimlerini gönderiyor.

Payne buluşma yerine gidip adamın karşısına çıkınca taklit ettiği çocuğun resmini adama gösterip 'Bu fotoğrafa bakmak sana zevk mi verdi?' diye bağırıyor. Karşıdaki adam çok üzgün olduğunu söylüyor ve bir daha yapmayacağını ekliyor. Payne ise 'Bunları söylemen bir şeyi değiştirmeyecek. Bu yaptığın çocuklara her gece kabuslar gördürtecek, terapilerden çıkmamalarına neden olacak, ilişkilerini mahvedecek gelecekte!' diye bağırmaya devam ediyor ve videonun sonunda adamı ağlatıyor. Payne durumun her seferinde bu olduğunu, karşıdaki adamların ağlayarak kendisini affetmesini söylediklerini belirtiyor.

Payne ayrıca tüm bulduklarını ve delilleri polislere iletiyormuş, ancak bugüne kadar tek bir işlem bile başlatılmamış. 'Polisler tepkisiz kaldıkları için insanlar benim gibilerin ortaya çıkmasını seviyorlar.'

Polisler ise Payne ile aynı fikirde değil.

Polisler ise Payne ile aynı fikirde değil.

Toronto'daki polis ekipleri Payne'nin belli başlı bazı protokolleri ihlal ettiğini, yöntemlerinin hali hazırda bulunan delilleri yok edebileceğini, daha da kötüsü pedofilleri bu yönteme karşı daha dikkatli olmaya yöneltebileceğini ve nihayetinde daha iyi gizlenmelerine neden olabileceğini düşünüyor. Üstelik gerekli protokelleri takip etmemesinden dolayı suçluları yakalasa bile herhangi bir işlem yapılamayacağını, sağlam bir savunma avukatının çok rahat şekilde suçluyu durumdan kurtarabileceğini belirtiyor polisler: 'Yaptığı şey insanları bir nevi suça teşvik etmek, tuzağa çekiyor. İnsanlar normalde bir şeyi yapmayacakken Payne'nin konuşma şekli nedeniyle suçu işlemeye karar veriyor ve buluşmayı kabul ediyor. Bu yasalar dahilinde suçlunun avantajına, olay mahkemeye taşınırsa bunu kullanarak rahatlıkla serbest kalabilirler. İyi niyetinden eminiz, ancak yanlış yapıyor. Bir sürü ölüm tehdidi alıyor olması ve kişileri ifşa etmesi nedeniyle dava edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalması da cabası.'

Polislere göre Payne'in yaptıklarının bir diğer olumsuz yanı da bu kişileri linç girişimlerine karşı açık hedef haline getirmesi. Daha önce aynı nedenlerle ifşa edilen bir çok insanın dövüldüğü, ölüm tehditleri aldığı ve toplumdan dışlandığı görülmüş. 

Annesi de durumdan memnun değilmiş, 'Kafasına göre iş yapıyor, dışarıda çok tehlikeli insanlar var. Kimle karşılaşacağını bilemezsin, bu işi profesyonellere bırakmalı.' diyor.

Peki noldu da Payne tüm boş zamanını pedofillerle savaşmaya adadı?

Peki noldu da Payne tüm boş zamanını pedofillerle savaşmaya adadı?

Payne yoksulluk içinde büyümüş. Anne babası ve kendisinden büyük iki erkek kardeşi ile oldukça sıkıntılı bir çocukluk geçirerek büyümesi kendisinde depresyon ve kaygı problemlerinin oluşmasına neden olmuş. Bir çok kavgaya karışmış ve sık sık eve polislerin gelmesine neden olmuş. Ergenlik dönemlerinde iki kere intihara yeltenmiş. İlk seksini 14 yaşındayken bir parti sırasında gizlice odasına giren 40 yaşındaki bir kadınla yaşamış, bu kadın ise annesinin arkadaşıymış.

18 yaşında To Catch A Predator adlı bir televizyon programından etkilenen Payne, günümüzden yaklaşık 2 yıl önce buna benzer bir şey yapmaya ve pedofilleri kendi yöntemleriyle yakalamaya başlamış. İlk videosundan sonra çok olumlu tepkiler alınca da bu işe devam etmeye karar vermiş. Bugüne kadar 150'den fazla erkeği ifşa etmiş olan Payne, bu işten vazgeçmeyi de hiç düşünmüyormuş. 

Takipçilerinden biri kendisiyle ilgili şunları söylüyor: 'Gidip pedofil olan insanları dövmüyor, sadece ifşa ediyor ve bırakıyor. Bu şekilde ayda 20-30 kişiyi yakalayabiliyor, polisler bunu yapabiliyor mu? Hayır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

O videolardan biri şöyle:

Peki siz bu durum ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1209
103
71
55
34
4
0