Görüş Bildir
Haberler
Gülen Hakkındaki 'Paralel Soruşturma' 1989'a Uzanacak

Gülen Hakkındaki 'Paralel Soruşturma' 1989'a Uzanacak

adem kara
29.05.2014 - 10:39

AKP, Fethullah Gülen Cemaati’yle kavgasında kendi icraatlarından da açıkça geri adım atmaya başladı. Son olarak, ‘darbe girişimi’ suçlamasıyla yürütülen soruşturmaya, Fethullah Gülen için 1989′dan bugüne kadar beraat ve takipsizlikle sonuçlanan dosyaların da dahil edildiği ortaya çıktı. Gülen, hakkında açılan davalardan 2008′de, yani AKP iktidarında beraat etmişti.

Ancak Sabah gazetesinin haberine göre, Gülen’le ilgili ‘Darbe, Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Anayasal Düzeni Bozma, Casusluk‘ soruşturmasında, Ankara Anayasal Suçlar Bürosu Savcısı Serdar Coşkun ‘yargı süreci’yle karara bağlanan önceki iddiaları da bir bir incelemeye aldı.

Buna göre, 1989′dan bugüne kadar olan ‘tüm illegal çalışmalar’ ele alınacak. Sabah gazetesinin haberinde, “ soruşturma kapsamında lider olarak Fethullah Gülen, alt kadroda ise danışma kadrosu, şehir imamları, esnafı organize eden imamlar, semtlerden sorumlu imamlar, basın sorumluları, ev düzeyinde görevli imamlar, bireyleri kontrol eden imamlar ve öğrenci eğitim evleri alanlarıyla ilgili ayrı ayrı incelemeler yapılacak” ifadesini kullandı.

Habere göre, ülke genelinde özellikle emniyet ve kamuda çalışan, 62 bini emniyet mensubu olmak üzere yaklaşık 70 bin görevlinin ‘ Paralel Devlet Yapılanması ‘ adı verilen yapıyla hareket ettiği iddiası da inceleniyor. Sabah gazetesi, bu kişilere yönelik kurum içi soruşturmaların ilerleyen dönemlerde değerlendirileceğini yazdı.

Sabah, Gülen Cemaati’nin finans kaynaklarına yönelik ayrı bir çalışma da yürütüleceğini, ‘paralel yapı’ya destek veren şirket ve işadamlarının tespit edilmesi sonrası haklarında “ Örgüte yardım ve yataklıktan ” soruşturma yürütülebileceğini de yazdı. Buna göre, özellikle yurtdışı finans kaynakları incelenecek. Gazete, “Operasyonların dalga dalga yapılacağı ve farklı illerde yapılan suç duyurularının Ankara’da birleştirileceği de belirtiliyor ” diye yazdı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/akp-gu...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0