Görüş Bildir
Haberler
Görüşlerimizin Türk Hükümeti Tarafından Bilinmesini Sağladık

Görüşlerimizin Türk Hükümeti Tarafından Bilinmesini Sağladık

Onedio Medya
17.01.2014 - 18:02 Son Güncelleme: 17.01.2014 - 18:24

Görüşlerimizin Türk Hükümeti Tarafından Bilinmesini Sağladık

BRÜKSEL HABERLER Dünya

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'deki yolsuzluk soruşturması ve adliyedeki görev değişiklikleriyle ilgili görüşlerini 17 Aralık'tan bu yana Türk halkı ve hükümetine bildirdiklerini açıkladı.

AB Komisyon Sözcüsü Peter Stano, günlük olağan basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, 'Son günlerde ve haftalarda Türkiye'deki yolsuzluk soruşturmaları ve adliyedeki görev değişiklikleri ile ilgili görüşümüzü çok açık bir şekilde ortaya koyduk. Bu alanlarda Türkiye'de olanları çok yakından takip ettiğimizi biliyorsunuz. Zira bu, katılım süreci ve katılım kriterlerinin çok önemli bir parçası. Bu konudaki görüşlerimizin hem Türk halkı hem de Türkiye'deki muhataplarımız tarafından, 17 Aralık'tan itibaren çok iyi şekilde bilinmesini sağladık.' dedi.

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin yeni AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bu hafta yaptığı görüşmede AB'nin bu konudaki duruşunu aktardığını belirten Peter Stano, 'Türk yetkililerin, yolsuzluk iddialarıyla ilgili davaları ayrım yapmadan, şeffaf ve tarafsız şekilde ele alınmasını sağlayacaklarını bekliyoruz.' şeklinde konuştu.

AB Komisyonu Sözcüsü Stano, bir soru üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile yapacağı görüşmede Stefan Füle'nin de hazır bulunacağını teyit etti.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_ab-goru...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0