onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
TV
Görünce İçinizi Isıtacak Ülke Sınırlarında Yapılmış En İyi 21 Komedi Dizisi

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Görünce İçinizi Isıtacak Ülke Sınırlarında Yapılmış En İyi 21 Komedi Dizisi

Polat Öziş
15.01.2015 - 16:26 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:08

Ülke sınırlarında yapılmış bol ağlamalı, bol entrikalı diziler Arap ülkelerine satılsın dursun biz de Türkler komedi yapamaz anlayışını yerle yeksan eden, Türk'ün mizah anlayışını sonuna kadar bize yansatan dizilere bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

21. Şen Yuva

21. Şen Yuva

Rating kurbanı olan diziler içerisinde en güldüreniydi belki de Şen Yuva. Altan Erkekli, Alper Kul ve Okan Çabalar’ın oyunculuklarıyla devleştiği yapım, özellikle Nurettin Şenyuva karakterinin ünlü Amerikan sit-com'u How I Met Your Mother’ın efsane karakteri Barney Stinson’dan esinlenmesiyle dikkat çekiyor.

20. Vay Anam Vay

20. Vay Anam Vay

Gani Müjde kaleminden çıkan dizi, belki şimdi izlenilse tam da “Gani Müjde Kafası” denilebilecek bir yapımken dönemine göre bakıldığında oldukça eğlenceli, güldüren bir yapım olarak dikkatleri çekiyor. İçinde yarattığı Kibar Ana, Feyzullah ve Toktamış karakterleri ise diziyi yukarı taşıyan etmenlerden.

19. Üsküdar'a Giderken

19. Üsküdar'a Giderken

Herhalde bir Selçuk Aydemir ürünü dersek dizinin özetini yapmış olabiliriz.Yönetmenin İşler Güçler öncesi çektiği dizi kanalın saat politikası yüzünden 13 bölüm sürmüş olsa da, o dönem attırtığı kahkahalar hala hafızalarda.

18. Tatlı Kaçıklar

18. Tatlı Kaçıklar

Mehmet Ali Erbil ve Yalçın Menteş ikilisinin dönemin “Bitirim İkili”si olduğu yapım. 1996 yılında hayatımıza giren dizi, “Seksi Şenpanze” kavramını lugatları sokmasıyla hala hafızlardaki yerini korkuyor.

17. Sıdıka

17. Sıdıka

Sıdıka’nın penceresinden “Saka” ailesinin yaşamını, mahallesini izlediğimiz yapım tam da dönemine uygun bir aile, mahalle dizisi. Yapımın belki de en ön plana çıkan karakteri Sıdıka’nın abisi “Samim Saka”dır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Gülşen Abi

16. Gülşen Abi

Gerektiğinde abilik, gerektiğinde ablalık yapan Abidin’in, dönemin Güzin Ablalığını yaptığı 1994 yapımlı TRT dizisi. Haluk Bilginer’in Gülşen Abi rolünde döktürdüğü dizi meraklıları için izlenmeye değer.

15. Evdeki Yabancı

15. Evdeki Yabancı

Berna Laçin ve Tardu Flordun’un başrollerinde oynadığı bir evi paylaşmak zorunda kalan iki yabancının hikayesini anlatan Evdeki Yabancı yayınlandığı dönemin en popüler yapımlarından biri olarak yer alır.

14. Çarli

14. Çarli

Güldüren, düşündürmeyen senaristliğini Tayfun Güneyer’in yaptığı yapım. Dönemine göre bakıldığında oldukça eğlenceli olan dizi, ülkede ilk defa denenen başrole evcil olmayan bir hayvanı yerleştirmesiyle ön plana çıkıyor.

13. 7 Numara

13. 7 Numara

TRT’nin bir dönemki dizi politikasının aslında ne kadar doğru olduğunu bize ismi her duyulduğunda tekrar tekrar hatırlatan dizi. Engin Alkan ve Şebnem Sönmez’in oyunculuklarıyla devleştiği dizi birbirine sıkı sıkıya sarılmanın önemini ustalıkla anlatıyor.

12. Çılgın Bediş

12. Çılgın Bediş

Özden Öğrük’ün Gırgır için hazırlamış olduğu karikatür dizisinin, televizyon ekranlarına yansıyan halidir Çılgın Bediş. Yonca Evcimik denince hala akla ilk gelen kavram olan Çılgın Bediş,  96’da Kanal D’de başlayıp 2001’de Show Tv’de ekran macerasına son vermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Kaynanalar

11. Kaynanalar

Kantar ailesinin başından geçenleri anlatan yapım, Türk televizyonlarında yayınlanmış en uzun dizi olmasıyla dikkat çekiyor.

10. Bir Demet Tiyatro

10. Bir Demet Tiyatro

1995’in Yılbaşı gecesi MTV-Meclis TV adıyla ilk kez yayınlanan oyunun Türk televizyonlarına damga vuracak bir dizi olacağını o gün kimse tahmin etmiyordu. Ancak Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’ın başı çektiği dizi 2002 yılına kadar yayınlandı ve Mükremin Çıtır’ı hafızalardan silinmeyecek bir yere yerleştirdi.

9. Baskül Ailesi

9. Baskül Ailesi

Başrollerinden daha çok, yan rollerde oynayan o dönem için pek de popüler olmayan Şafak Sezer ve Şoray Uzun’un sürükleyip götürdüğü baba karakteri hariç her üyesi şişman olan Baskül Ailesi’nin hikayesini anlatan sit-com pek de uzun soluklu olmasa da akıllara her geldiğinde suratta tebessüm bırakmadan gitmiyor.

8. Kampüsistan

8. Kampüsistan

Salt bir komedi dizisi olmasa da, üniversite öğrencilerinin başından geçen daha çok traji-komik olayları anlatan Kampüsistan yayınlandığı dönem ve sonrasında Üniversite hayatına dair yapılmış en realist yapımlar arasında en üst sırada yer alıyor.

7. Varsayalım İsmail

7. Varsayalım İsmail

Bir Ferhan Şensoy ürünü desek herhalde dizi hakkında başka bir şey dememize gerek kalmaz. Varsayalım İsmail’i yazan, yöneten ve oynayan Ferhan Şensoy’a bu dizide de sahnelerde olduğu gibi Rasim Öztekin eşlik ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Ruhsar

6. Ruhsar

Dönemin popüler kalemlerinden Gani Müjde’nin yazdığı Ruhsar dizisi, Cem Davran ve Hande Ataizi’nin muhteşem uyumu ve o dönemlerde televizyonlarda görmeye pek de alışık olmadığımız fantastik türünün bir örneği olarak ön plana çıkıyor.

5. Kaygısızlar

5. Kaygısızlar

İlk yayınlandığında tutmayıp kaldırılan, tekrarları daha fazla rating alınca bir daha motor denilen, Kanal D, Star, Kanal 6 televizyonlarında durmadan tur atan Memnun Kaygısız, 3 karısı ve 36 çocuğunun ilginç, -zaten böyle bir ailenin normal bir hikayesi olması beklenemez- bize anlatan bir Gani Müjde yapımı.

4. Tatlı Hayat

4. Tatlı Hayat

70’li yılların sonunda Amerika’da yayınlanan The Jefferson dizisinin uyarlaması olan Tatlı Hayat, belki de uyarlama işini çok seven televizyoncuların en güzel çevirdikleri yapımların başında yer alır. Bunda içinde yer alan Haluk Bilginer ve Türkan Şoray gibi iki dev oyuncunun da varlıklarını asla inkar edemeyiz.

3. Avrupa Yakası

3. Avrupa Yakası

Gülse Birsel vasıtasıyla 6 sezon boyunca her Çarşamba evlerimize konuk olan Avrupa Yakası, yarattığı efsane karakterler, ince esprileriyle halen ülke televizyonlarında yayınlanmış en iyi sit-com olma özelliğini taşır.

2. İşler Güçler

2. İşler Güçler

Murat Cemcir, Ahmet Kural ve Sadi Celil Cengiz’in kendi isimleriyle kendi hayatlarını Selçuk Aydemir gözetiminde oynadıkları yapım. Televizyonlara gelmiş en özgün iş olan İşler Güçler kendi içerisinde bir adet belgesel bir adet çekilemeyen dizi ve bir adet sinema filmi barındırmasıyla sektöre eleştirisel bir bakış ile yaklaşmasıyla dikkat çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Leyla ile Mecnun

1. Leyla ile Mecnun

Selçuk Aydemir’in kuzeni  Burak Aksak’ın kaleme aldığı, Onur Ünlü’nün eşsiz anlatımıyla başlayan Leyla ile Mecnun bir TRT dizine göre fazla ekstrem, Türk izleyecisine göre ise fazla anlamsız gelmişti. Nitekim onu sahiplenen izleyicileri sayesinde 3 sezon ayakta kalan Leyla ile Mecnun, üzerine konulmadıkça uzun yıllar ülke televizyonuna gelmiş en farklı iş olarak anılacak gibi duruyor.

BONUS : Ramazan Güzeldir

BONUS : Ramazan Güzeldir

Selçuk Aydemir’in 2009 yılının ramazan ayı dolayısıyla TRT için hazırladığı dizi. Bu dizi Selçuk Aydemir’in televizyon için yaptığı ilk iş olması sebebiyle ayrı bir yere sahiptir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
33
22
18
6
5
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
september

Beşik Kertmesi dizisini bir ben mi hatırlıyorum arkadaş. Efsane bir diziydi o dönem herkesin ağzına pelesenk olmuştu Dabi Dabii'ler. Kadrosu falanda usta oyu... Devamını Gör

Culog

Yok yok bende hatırlıyorum Tekgülü :)

egecub

ayrılsak da beraberiz ve en son babalar duyar da olmalıydı

berrak can

en son babalar duyar yarım elma falan da olmalıydı listede bence