Görüş Bildir
Haberler
Google Glass Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Özellik

Google Glass Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Özellik

Normal is Good
07.10.2014 - 00:47 Son Güncelleme: 07.10.2014 - 14:45

Google Glass dünya devi Google tarafından geliştirilen muhteşem bir teknoloji ürünü. Google Glass sadece bir gözlüğün çok ötesinde. Henüz piyasaya çıkmadan bu yeni teknolojik oyuncak hakkında bilmeniz gerek 10 önemli özelliği sizler için araştırdık.

Gözlükten esinlenilerek dizayn edilen Google Glass’ta bir hoparlör, kamera ve görüntü izlemeye yarayan bir görüntü haznesi mevcut. Teknik özellikleriyle teknoloji sevenlerin yüzünü güldüren bu cihaz, 5 mega piksel kamera, 16 GB dahili hafıza, Wifi, Bluetooth gibi özelliklere sahip. Pil ömrü yaklaşık 24 saattir. Google Glass’ın en fantastik yönü kulaklığa gerek duymadan duyma imkanı sağlamasıdır çünkü bilim insanlarının gerçekleştirdiği teknolojik bir buluş sayesinde ses kafa kemiklerine çarparak iç kulağa kadar ulaşabilmektedir.

Bu daha başlangıç… Google Glass’da bunlardan çok daha fazlası var. Neler mi? Cevapları aşağıda;

1. Küçük (ama güçlü) Donanım

Project Glass mühendislerinin bu kadar özelliği bu denli küçük bir aygıta nasıl yükleyebildikleri gerçekten inanılmaz! Google Glass bu küçük kasasında bluetooth, Wi-Fi, GPS, speaker, kamera, mikrofon ve touchpad gibi özellikler barındırıyor. Ayrıca istediğiniz veriyi size gösteren parmak büyüklüğünde bir ekran mevcut.

2. Sesli Komut Alabilme Özelliği

Tüm bu donanım bir araya gelmesi elbette bir sebep yüzünden. O da sesli komut özelliği. Google Glass’ı en ilgi çekici yapan özelliklerinden birisi bu. Google Now ile bağlantıda olan tümleşik mikrofonu sayesinde her hangi bir sorunuz arama motoruna sorgu olarak gönderilebilir.

Google Now özelliğini aktive etmek için “Okay Glass” demeniz gerekiyor. (Ne yazık ki şu anda Türkçe desteklenmiyor). Google Now ile sesli komut alma özelliğini aktifleştirdikten sonra istediğiniz komutu söylüyorsunuz. Söyleyeceğiniz komut sadece arama motoru için bir sorgu olmak zorunda değil. Video veya fotoğraf çekmek de sesli komut özelliği ile mümkün. Daha fazla komutun sürekli olarak ekleneceği söyleniyor.

3. Hayatı Donduran Teknoloji

Google Glass sayesinde insanların an’ı dondurabilecek ve harika fotoğraflar ve videolar çekebilecekler. O mükemmel an’ı yakaladıktan sonra etrafta fotoğraf makinesi arama derdi artık yok. Sadece “Take a Photo” demeniz yeterli. Gözünüzlü o anda gördüğünüz kareyi ölümsüzleştirmek bu kadar kolay. Hayal gücünüzü zorlarsanız bu özelliğin altında daha çok şey çıkar.

4. Konferans Görüşme ve Webcam

Video kaydetme özelliği bulunan Google Glass aynı zamanda bir webcam görevi de görebiliyor. Akıllı telefonunuzun veya her hangi bir yerde bulunan data bağlantısını kullanarak Google Glass’ı bir webcam’e çevirebilir ve örneğin Google Hangout ile grup görüşmesi gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik bir masada oturmanıza gerek kalmadan. Ayrıca sesli komut özelliği ile söylediklerinizi yazıya çevirip bir text mesajı olarak gönderebilirsiniz.

5. Kaybolmanız İmkansız

Google Glass, üzerinde gelen GPS özelliği sayesinde Google Maps’ı kullanarak sizi istediğiniz yere götürebilir. Akıllı telefonlarda da bulunan bu özelliği Google Glass ile çok daha rahat kullanabilirsiniz çünkü arabada seyir halindeyken veya yürürken ve hatta bir dağa tırmanırken sadece gözünüzdeki ekrana bakmanız yeterli.

6. Yabancı Yerleri Keşfedin

Google arama motorunun gücünü kullanarak hiç bilmediğiniz yabancı bir ülkede, dilini konuşamasanız bile Google Glass size yardımcı olacaktır. Döviz veya her hangi bir birim çevirici ve İngilizce olarak sorduğunuz her hangi bir soruyu bulunduğunuz ülkenin diline çevirme özelliklerini kullanabilirsiniz. Ayrıca bulunduğunuz bölgedeki en iyi restoranlara, gezilecek yerlere veya bölgenin tarihine birkaç sorguyla ulaşabilirsiniz.

7. Canlı Bildirimler

Google Now sizi bundan böyle evinizden iş yerinize doğru çıkarken karşılaşacağınız kötü trafik konusunda uyarabilir veya tuttuğunuz takımın maç sonucunu anında size söyleyebilir. Ayrıca Google Now size uçuş biniş kartınızı, bir sonraki toplantınızı, otel veya restoran rezervasyonunuzu gösterebilir veya eşinizin doğum gününü hatırlatabilir.

8. Farklı Platformlarla Uyumluluk

Google Glass sadece Anroid telefonlarla değil aynı zamanda iphone ile de çalışabiliyor. İçerisindeki GPS üzerinden alınabilecek veriler dışında Google Glass ile veri almak veya göndermek için kablosuz veya mobil bir bağlantıya ihtiyacınız var. Akıllı telefonunuzla Google Glass’ı pair yaparsanız sosyal medya hesaplarınıza gelen bildirimleri Glass ile anında alabilirsiniz. Bu sayede elinizdeki başka bir işle uğraşırken, akıllı telefonunuzu kontrol etmenize gerek kalmaz ve konsantrasyonunuz bozulmaz.

9. Tasarım Harikası

İyi bir teknoloji iyi bir tasarım olmadan ne işe yarar? Google Glass sadece 36 gram ve harika bir tasarıma sahip. Shale, Tangerine, Charcoat, Cotton ve Sky adında 5 farklı renk seçeneği mevcut. Tüm yüz tiplerine uyabilmesi için malzemesinin esneyebilme kabiliyeti oldukça yüksek. Özellikle ekran ve lens bölümlerinde değişiklik yaparak cihazı farklılaştırmak mümkün. Şimdiden gözlük sektöründeki dünya markaları, Google Glass tasarımını kendilerine özgü hale getirmeye çalışıyorlar.

10. Çıkmasına Çok Az Kaldı (fiyatı ne olacak?)

Google firması Glass’ı ilk olarak Google I/O konferansında yazılım geliştiricilere sundu. Belirlenen fiyat ise1500 dolar civarındaydı. 2014 yılının sonunda son kullanıcı için beklenen fiyat da bu seviyelerde. Şu an için yazılım geliştiriciler dışında Glass satılmıyor.

Kaynak: http://www.normalisgood.net/google-gl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
15
11
7
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın