Görüş Bildir
Haberler
Google Glass'a Bir Yasak Daha Geldi

Google Glass'a Bir Yasak Daha Geldi

Ulaş
16.06.2014 - 18:00 Son Güncelleme: 16.06.2014 - 18:09

Google’ın akıllı gözlüğü Glass, daha satışa çıkmadan yasaklanmaya devam ediyor. Gözlüğün kullanımını yasaklayan son kuruluş, Alamo Drafthouse sinemaları oldu.

Google Glass,15 Nisan 2014’te bir günlüğüne, yalnızca ABD’de yaşayanlar için satışa sunuldu ve 24 saatten kısa bir sürede tükendi. Bir hayli ilgi gören akıllı gözlük, bunun yanında bir takım yasaklarla da gündeme geldi. Gözlüğün daha öncesinde araba kullanırken takılmasının yasaklanması istendi. Neden olarak ise sürücünün dikkatini dağıtabilecek özellikler taşıdığı ifade edildi. Şimdi ise Google Glass’ın ABD’li sinema zinciri Alamo Drafthouse’ta kullanımı yasaklandı. Alamo Drafthouse’un 15 tane sineması bulunuyor ve pek çoğu da yapım aşamasında.

Güvenlik nedenleriyle yasaklanan Glass ile ilgili olarak firma CEO’su Tim League, akıllı gözlüğün resmi olarak Drafthouse sinema salonlarında yasaklandığını ifade etti. League, yaptığı açıklamayla birlikte Glass’ın sinemalarda kullanımına karşı olduğunu belirtti. CEO, daha öncesinde gözlüğü deneme şansı bulduğundan, korsan film çekiminde kullanılabileceğine kararına varmış. Glass, video çekimine başladığı anda üzerinde herhangi bir belirti göstermiyor. Kayıt yaptığı, bir tek göz önündeki minik ekrandan gelen parlak yansımadan anlaşılıyor.

Sinema yetkilileri alınan bu kararla korsan film çekimine az da olsa önlem alacak. ABD’de veya Avrupa’da başka sinema salonlarında da korsan kullanıma karşı benzer bir yasağın uygulanıp uygulanmayacağı bilinmiyor.

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/googl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0