Görüş Bildir
Haberler
Gökçek’e “OÇ Alt Geçidi” Sorusu

Gökçek’e “OÇ Alt Geçidi” Sorusu

19.01.2014 - 12:27 Son Güncelleme: 19.01.2014 - 12:35

CHP’den, İçişleri Bakanı Ala’ya, “Gökçek AOÇ’deki alt geçide neden OÇ adını verdi? Gökçek’in Atatürk alerjisi mi var” sorusu

CHP, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) bölgesindeki bazı alt geçitlere “OÇ” adını neden verdiğini açıklamasını istedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Efkan Ala’ya, “OÇ neyin kısaltmasıdır? Melih Gökçek’in Atatürk ismine karşı alerjisi mi var?” diye sordu. Oran, ODTÜ yolunun ihalesiz bir şekilde kim tarafından yapıldığının belli olmamasını da gündeme getirdi.

CHP’li Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Oran’ın Bakan Ala’ya yönelttiği sorular şöyle:

OÇ neyin kısaltması?

  • Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) bölgesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son olarak yaptığı bazı alt geçitlere, sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarla net olarak görüldüğü biçimde, OÇ adının verilmesinin gerekçesi nedir, bu neyin kısaltmasıdır?

  • AOÇ’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bölgedeki tesislere adının verilmemesi, var olanların isimlerinin değiştirilmesi, ya da garip kısaltmalar yapılmasının gerekçesi nedir?

Atatürk alerjisi mi var?

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yıllardır AOÇ çevresi ve onunla bağlantılı, ilgili yerlerdeki trafik yönlendirme tabelalarında ısrarla Atatürk adını çıkarmasının gerekçesi nedir?

  • Melih Gökçek’in Atatürk ismine karşı alerjisi mi var?

ODTÜ yolunu kim kaç TL bedelle yapıyor?

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ kampüsü içerisinde yaptığı yol için ihaleye çıkılmış mıdır?

  • ODTÜ yolu için ihale ne zaman yapıldı, ihaleye kimler katıldı, ihaleyi kim/hangi şirket kaç TL bedelle aldı?

  • ODTÜ yolu için ihaleye çıkılmadıysa bu yolu kim/hangi şirket inşa etmektedir? ODTÜ yolu inşaatı bu kişiye/şirkete hangi mevzuata dayanılarak kaç TL bedelle verilmiştir?

  • ODTÜ yolunun projesini kim hazırladı, sorumlusu kimdir?

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
0
0