Görüş Bildir
Haberler
Glass İçin Geri Sayım Başladı

Glass İçin Geri Sayım Başladı

Ali Çeşmeci
10.03.2014 - 14:12 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 16:13

Glass İçin Geri Sayım Başladı

Blippar, Google Glass için ilk görüntü tanıma ve takip etme teknolojisini geliştirdi.

Yayıncılar, markalar ve reklamcılar için mobil görüntü tanıma platformu olan Blippar, Google Glass için ilk görüntü tanıma ve takip etme teknolojisini geliştirdi.

Halihazırda iOS, Android, Windows ve Blackberry cihazlarında bulunan Blippar, Google Glass üzerindeki Blippar deneyimi için de sahip olunan en iyi teknolojiyi kullanıyor. Fiziksel ve dijital dünyaları pürüzsüz bir biçimde birbirine bağlayarak görüntülerin, ürünlerin , hatta insanların anında tanınmasını sağlıyor.

ÜÇÜNCÜ GÖZÜNÜZ OLACAK

Google Glass sizin tam anlamıyla kişisel gözlük asistanınız oluyor. Ona bir “üçüncü göz” demek belki daha doğru olabilir. Bu cihazla ellerinizi kullanmadan akıllı telefona sahip olacaksınız. Örneğin “Okay Glass, send message” dediğinizde, Google Glass mesaj gönderebilecek. Bunun yanı sıra Glass’ta fotoğraf çekme, videoya kaydetme, adres tarif etme ve arama yapma gibi seçenekler bulunuyor.

1500 DOLARDAN AZ FİYATA SATILMASI BEKLENİYOR

Glass’ın sağ yanında bulunan bölümde alıcılar ve veri işleyiciler bulunuyor. Bu nedenle çerçevenin sağ kısmı, diğerine nazaran daha kalın duruyor. Önümüzdeki 2-3 ay içinde satışa sunulması beklenen Google Glass’ın fiyatının 1500$’dan aşağıda olacağı tahmin ediliyor.

Google Glass Teknik Özelikleri:

Android 4.0.4 işletim sistemi

16 GB’lık hafıza

1 GB RAM

1.2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A9 veya OMAP 4430 işlemciler

5 MP 720p görüntü kalitesinde kamera

WiFi , GPS, Bluetooth

Blippar CEO’su Ambarish Mitra, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu, Blippar için oldukça heyecanlı bir süreç ve artırılmış gerçeklik piyasası için bir dönüm noktası. Spekülasyonlar, birçok kişinin görüntü tanıma özelliğinin Glass’ta mevcut olan bir özellik olduğunu zannetmesine yol açtı. Ancak bunu ilk kez bizim gerçekleştirdiğimizi belirtmekten gurur duyuyoruz. Bu sayede giyilebilir bilgisayarların potansiyeli konusunda oldukça iyimser görüşlerimiz bulunuyor.

Kaynak: http://www.unimetre.com/glass-icin-ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın