Görüş Bildir
Haberler
Girişimci Bir Sanatçı Aya Ev Yaptırmak İstiyor

Girişimci Bir Sanatçı Aya Ev Yaptırmak İstiyor

Ulaş
02.06.2014 - 21:06

Girişimci Bir Sanatçı Aya Ev Yaptırmak İstiyor

İsveçli Mikael Genberg, 15 yıl önce tasarladığı projesini hayata geçirmek için yola koyuldu. Sanatçının ayda ev inşa etmek istediği Moonhouse Project isimli projesi, aynı popüler bağış platformlarındaki gibi ihtiyacı olan bütçeyi online destekle elde etmeyi amaçlıyor. Heyecandan işi gücü bırakıp bu projeye baş koyan sanatçı, dünyada inşa edeceği evi aya yollamak istiyor.

Proje için özel tasarlanan web sitesine girip aya giden 384.000 kilometre uzunluğundaki bu yolda birer, ikişer metre satın alabilir; The Moon House’un aya ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Toplamda 15 milyon dolara ihtiyacı olan dünyanın şimdiye kadarki en büyük bütçeli destek projesini başlatan Genberg’e biz de bu satırlardan bol şans diliyoruz. Genberg, projesinin tüm detaylarını ayarlamış, hazır kıta beklemeye bile . Sanatçı, söz konusu evi geliştirmek için robot tasarımlarıyla ünlü şirket Astrobotic ile çalışmakta. Ve, eğer olur da başarırsa; SpaceX adlı şirket tarafından geliştirilen Falcon 9 adlı uzay aracı aya gidecek olan evin sevkiyatını üstlenecek.

Sanatçı şu anda kadar 4.000 dolar gibi bir mebla toplamayı başarmış olsa da; önünde daha 181 gün olduğundan dolayı ümidini yitirmeye pek niyetli değil.

  • Play Tuşu
Kaynak: http://playtusu.com/haber/detay/7292/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın