Girdiğiniz Her Ortamda Havalı Görünmek İçin Sanat Dünyasından İnce Detaylarıyla Bilmeniz Gereken 15 Eser
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Girdiğiniz Her Ortamda Havalı Görünmek İçin Sanat Dünyasından İnce Detaylarıyla Bilmeniz Gereken 15 Eser
'Sanata merakım var, tablolara bakmayı seviyorum ama anlamıyorum' diye yakınanlara özel sanat tarihinden birbirinden harika eserleri en ince ayrıntılarına kadar inceledik, ardında yatan hikayelerini anlattık... Girdiğiniz her ortamda havanızı katlamak için bahsedebileceğiniz tablolar, freskler ve bir de özel heykel için buyurun! Kaçıran pişman... 😍👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
"Sanata merakım var ancak bir türlü anlamıyorum" diye yakınanlar için internet kocaman bir bilgi cenneti. Bizler de sanat tarihinin birbirinden değerli eserlerini uzun süredir en ince detaylarına kadar inceliyoruz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Pieter Bruegel'in tahminen 1563 yılında çizdiği 'Babil Kulesi' ile başlayalım. Eserimizin hem yakınlaştırmaya doyamadığımız ince detayları hem de altında yatan dini bir hikayesi var...
Tabloya yeterince yakınlaşırsanız kral ve muhitinin yüz ifadelerini bile görebilirsiniz!
2. Bir diğer Bruegel eserimiz 1559 yılından 'Mavi Pelerin' tablosu ve bu sefer sadece bir hikaye barındırmıyor içerisinde, 120'den fazla Felemenk atasözünü tasvir ediyor!
Mesela kafasını tuğlaya vuran bu adam, Felemenk dilinde "imkansızı başarmaya çalışmak" anlamına geliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
3. Bu tablomuz ilk bakışta sıradan bir düğün portresine benziyor değil mi? Hikayesini öğrendikten sonra size hiç de öyle gelmeyecek!
Belçika doğumlu ressam Jan van Eyck'ın 1434 tarihine dayanan tablosunun adı ise 'Arnolfini'nin Evlenmesi'.
4. Hollanda'nın sanat dünyasına kattığı en önemli isimlerden biri olan Hieronymus Bosch'un 'Dünyevi Zevkler Bahçesi' var bu kez kadrajımızda.
Sadece sıradan bir tablo değil, aynı zamanda iki paneli olan ve kapandığında apayrı bir eserle karşılaştığımız devasa bir triptik!
5. Jacques Lois David’in hem sanat, hem de felsefe tarihinde çok önemli bir yere sahip olan ‘Sokrates’in Ölümü’ tablosu var şimdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yatağın en ucunda oturan Platon ne düşünüyor? Bu tablo bize ne anlatmaya çalışıyor? Arkadaki insanlar kim?
6. Biraz sürrealizm akımına yönelelim ve René Magritte'in uzun uzun düşündüren, hislerimizi tavan yapan eseri 'Aşıklar'ı inceleyelim.
'Aşıklar'ın ince detayları bir yana, asıl vurucu olan noktası ardında yatan hikayesi ve sanat dünyasında yarattığı etki...
7. Hüzünlü aşk hikayelerine bildiğiniz gibi doyamıyoruz... Teknedeki hüzünlü kadının tasvir edildiği John William Waterhouse 'Shalottlu Leydi' eserinin de acıklı hikaye demişken aşağı kalır bir yanı yok.
1888 tarihinden bu tabloda aşkı için ölümü göze alan kadının hikayesini öğrenmelisiniz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
8. "Biz daha fazla üzülmek istemiyoruz, biraz da korkalım" diyorsanız Johann Heinrich Füssli'nin 'Kâbus' tablosunun detaylarına göz atabilirsiniz.
Eserimiz internet aleminde sık sık 'karabasan' olarak da adlandırılıyor.
9. Rönesans dönemine ve hatta dönemin İtalya'sına gidelim, bir tablo değil de Apostolik Sarayı'nın duvarlarına resmedilen 'Atina Okulu' freskini inceleyim!
Kara kara düşünen bu adamın ve eserdeki diğer tüm insanların kim olduklarını merak edersiniz diye biz de teker teker anlattık...
10. İnsanları meraklandırdığı için sosyal medyada dönem dönem gündeme gelen bu eserimiz o kadar gizemli ki ressamı bilinmiyor!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ancak tablonun isminin 'Gabrielle d'Estrées ve Kız Kardeşlerinden Birisi' olmasından bu iki kişinin aslında kız kardeşler olduğunu anlıyoruz.
11. Mitolojiye ilgi duyanlar hiç merak etmesin, Hollandalı ressam Cornelis van Haarlem'in Titanların Düşüşü' tablosunun hikayesini de anlattık.
Titan ailesinin hikayesini de, tablonun her dip köşesindeki detayları da inceledik.
12. Amerika kıtasına giderek ABD'deki sıradan bir aileyi tasvir eden ve yakın tarihin en önemli eserlerinden biri kabul edilen 'Amerikan Gotiği'ni inceledik.
Hem de tablodaki bu aileye ilham veren kişilerin aslında kim olduklarını bile anlattık!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
13. Manzara tabloları senelerdir sanat tarihinin en vazgeçilmez tarzları arasında diyebilir. Evlerinin baş köşesine özgün bir tablo asmak isteyenlere alternatif bir önerimiz var.
Puantilizm yani noktacılık tekniğiyle çizilen Georges Seurat’ın 'La Grande Jatte Adasında Bir Pazar Öğleden Sonra'sını görmelisiniz diyoruz.
14. Rembrandt demişken akla gelen efsane 'Gece Devriyesi' tablosunun başına gelenleri hiç duymuş muydunuz?
Bu karanlık eserimizin içerisinde kendinizi kaybedebilirsiniz, haberiniz olsun.
15. Son olarak bir tablo değil, anne-oğul tasviriyle baktığınız anda içinizi dağlayacak inanılmaz bir heykeli ele aldık.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Michelangelo'nun kendi elleriyle mermerden ince ince işlediği 'Pieta' heykelinin sizi de hayran bırakacağını düşünüyoruz.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın