Görüş Bildir
Haberler
Gezi Belgeselinin Yönetmenine Soruşturma

Gezi Belgeselinin Yönetmenine Soruşturma

adem kara
02.01.2014 - 13:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi belgeseli nedeniyle ifade verdi

Gezi Parkı olaylarını konu alan belgesel filminin yönetmeni ‘Başbakana hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamasıyla ifade verdi.

Gezi Parkı olaylarını konu alan ‘Bu daha başlangıç’ isimli belgesel filmin yönetmeni Serkan Koç hakkında ‘Başbakana hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Koç, İstanbul Adalet Sarayı’nda basın savcısına ifade verdi.

ERSAN SAN, OSMAN ARSLAN | Cihan

Kaynak: http://www.cihan.com.tr/news/Gezi-bel...

'Başlangıç' ve 'Orantısız Zeka'ya soruşturma

İstanbul'da başlayan ve tün Türkiye geneline Gezi eylemlerini anlatan “Başlangıç” belgeselinin yönetmenliğini yapan ve yine Gezi eylemlerine ilişkin duvar yazıları ve pankart ve afişleri “Orantısız Zeka” isimli kitapta toparlayan yönetmen Serkan Koç hakkında “Başbakana Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından soruşturma açıldı. Koç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında verdiği ifadenin ardından yaptığı açıklamada, “Bu belgesel, diktatörlük anlayışından nasibini alan bir sanat eserdir. Böyle bir filme soruşturma açılmasında utanç duyuyorum” dedi.

“ÜLKEM ADINA UTANIYORUM” 

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı’na verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyen Koç, belgesel film yönetmenliği yaptığını, dünyada ve Türkiye’de gündemde olan olayları belgesel film haline getirerek kamuoyunu bilgilendirdiğini söyledi. Bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihi, Ermeni soykırımı iddiaları, Suriye’de meydana gelen dış destekli olaylarla ilgili belgeseller hazırladığını, 50 yakın belgesel film çektiğini ifade eden Koç savcılık ifadesinde şunları söyledi:

“Soruşturma konusu edilen “Orantısız Zeka” isimli kitap tarafımdan hazırlanmıştır. İçeriği tamamen bana aittir. Yine soruşturma konusu edilen “Bu Daha Başlangıç” isimli DVD’yi de ben hazırladım. Söz konusu belgesel film ve kitapla ilgili ihbarda bulunulmuş olsa bile bu ihbarın değerlendirilerek soruşturma yapılmasını şiddetle kınıyorum ve ülkem adına utanıyorum.

“HAKARET AMACIYLA HAREKET ETMEDİM”

Mayıs ve Haziran 2013’de Türkiye gündeminde büyük oranda yer alan ve toplumda Gezi eylemleri olarak bilinen eylem sırasında yaşanan olayları da tüm gerçekliği ve çıplaklığıyla kamuoyuna aktarmak amacıyla “Bu Daha Başlangıç” belgeselini hazırladım. Kesinlikle herhangi bir yorum katmaksızın yaşanan olayları aynı şekilde yayınladım. Belgesel filmin özelliğini dikkate alarak, gerçek ve doğru bilgilendirme yapmaya çalıştım. Bu arada herhangi bir kişiye veya kuruma yönelik hakaret amacıyla hareket etmedim. Tam aksine bu hususa aşırı dikkat ve özen gösterdim. Bana göre gerek film içeriğinde gerekse “Orantısız Zeka” isimli Gezi Parkı olayları sırasında yazılan duvar yazıları, afiş ve pankartların fotoğraflarının yayınından ibaret olan kitap içeriğinde kesinlikle hakaret içeren bir beyan bulunmamaktadır. Yine söz konusu eserler içerisinde halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik içeren bir söz veya beyan bulunmadığı gibi bu yönde hareket etmemizde söz konusu değildir.

Ayşegül USTA/İSTANBUL | Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/254...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0