Görüş Bildir
Haberler
Geleceğin Bilim İnsanları Yetişiyor: Türkiye'den 3 Lise Öğrencisi ABD Uzay ve Roket Merkezi’nde Eğitim Aldı

etiket Geleceğin Bilim İnsanları Yetişiyor: Türkiye'den 3 Lise Öğrencisi ABD Uzay ve Roket Merkezi’nde Eğitim Aldı

Batuhan
18.04.2016 - 10:16 Son Güncelleme: 18.04.2016 - 15:08

Honeywell Leadership Challenge Academy (HLCA) tarafından ikinci kez düzenlenen burs programı ile Türkiye’den üç başarılı lise öğrenci, ABD Uzay ve Roket Merkezi’nde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında eğitim aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Honeywell’in ABD Uzay ve Roket Merkezi iş birliği ile geliştirdiği ve yüzlerce öğrencinin yer aldığı program; gençleri bilim, teknoloji, mühendislik ile matematik gibi alanlarda başarıya teşvik etmeyi amaçlıyor.

36 ülkeden 320 öğrenci

36 ülkeden 320 öğrenci

İki hafta süren programa her yıl tüm dünyadan yüzlerce başvuru yapılıyor. Başvuru ve değerlendirme süreçlerinde akademik başarı kadar, sosyal faaliyetlere katılım da dikkate alınıyor. Program, her yıl 20 Şubat-4 Mart arasında iki hafta boyunca ABD Huntsville’deki ABD Uzay ve Roket Merkezi’nde gerçekleşiyor. Bu yıl 36 ülkeden ve Amerika’nın 30 eyalet ve bölgesinden 320 öğrenci eğitimlerde yer aldı.

"Amacımız öğrencilere geleceğin mühendisleri ve bilim adamları olmaları için ilham kaynağı olmak"

"Amacımız öğrencilere geleceğin mühendisleri ve bilim adamları olmaları için ilham kaynağı olmak"

Bilim, teknoloji ve matematik ile ilgili meslekler olduğuna dikkat çeken Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş, “Amacımız bugünün öğrencilerine, sorunlara çözüm üreten ve hayat kalitesini iyileştirmek üzere çalışan geleceğin mühendisleri ve bilim adamları olmaları için ilham kaynağı olmak. Programa Türkiye’den katılan bu özel öğrencilerin liderlik becerilerine olan güvenin gelişmesine ve gelecekteki kariyer planlamalarını şimdiden yapmalarına yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Ayda yürüyüş simülasyonu

Ayda yürüyüş simülasyonu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş, dünyanın en heyecan veren ve talep edilen mesleklerinin bilim, teknoloji ve matematik ile ilgili olduğunu belirterek, “Program sırasında öğrenciler, kendi model roketlerinin tasarımı, yapımı ve test edilmesi gibi süreçleri kapsayan takım kurma çalışmaları ile astronot eğitimi, roket fırlatılması ve ayda yürüme simülasyonları gibi pek çok benzersiz aktiviteye katılıyor ve bilimsel deneyler yapıyorlar” diye konuştu.

“Bu akademi, uzay, teknoloji ve liderlik hakkında bilgilenmemi sağladı"

“Bu akademi, uzay, teknoloji ve liderlik hakkında bilgilenmemi sağladı"

Programa katılma şansı yakalayan gençlerden TED koleji öğrencisi Mert Çetingül, bu program sayesinde daha önce hiç tanışmadığı kişilerle takım çalışması yapmayı öğrendiklerini söyledi. Çetingül, “Bu akademi, uzay, teknoloji ve liderlik hakkında bilgilenmemi sağladığı gibi, dünyanın dört bir yanından gelen farklı kültürlerden insanlarla birlikte çalışma fırsatı verdi” derken programa giden bir diğer Türk öğrenci Koç Özel Lisesi öğrencisi Vedat Bingöl ise, “Oldukça yoğun ve eğlenceli bir kamptı. Yeni insanlarla tanışma ve çalışma imkanımız oldu. Ayrıca uzay kampı sayesinde astronomiye de ilgim arttı ve meslek olarak düşünmeye başladım. Hedeflerim bu program sayesinde kesinleşti” değerlendirmesini yaptı.

Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
299
20
19
14
8
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali İhsan ÇAKIR

Ben de eğitim almak istiyorum. (I want to get education too.)

Pasif Kullanıcı

tamam ya olay bitmiş yarın roketleri fırlatın uzaya gidiyoruz 3 tane stajyerimiz var artık

phesus

imamhatipleri destekleyenler, orada öğrenim görenler ülkeye nasıl katkılarının olacağını düşünüyor ? mesela onlarda bu gençlerin yaptığını yapabilir mi?

ismail abi

neden yapamasın allah allah ya ne zorunuz var insanlarla. eskiden imam hatip okuyan gençlerin istediği mesleği yapması daha zordu. şimdi normal bir liseli gi... Devamını Gör