Görüş Bildir
Haberler
Gazeteciler ve Sinemacılardan Akademisyenlere Destek

etiket Gazeteciler ve Sinemacılardan Akademisyenlere Destek

Deniz Gök
14.01.2016 - 19:29 Son Güncelleme: 15.01.2016 - 10:57

Yayınladıkları 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiri ile bir anda gündeme oturan ve haklarında soruşturmalar başlatılan 1128 akademisyene gazeteciler, sinemacılar ve edebiyatçılardan destek geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bianet'te yer alan habere göre 200'den fazla gazeteci, “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiri yayınlayarak barış sürecinin ve müzakerelerin yeniden başlaması çağrısında bulunan akademisyenlere destek verdi. Akademisyenlere desteğini açıklayan gazeteci sayısının birkaç saat içinde 300'ü geçtiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'nin geleceğini yetiştiren akademisyenlerin 'barış istiyoruz' dedikleri için, bazı bazı medya kuruluşları ve iktidar tarafından hedef haline getirilmesini, insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından tehlikeli buluyoruz.'Savaşta değil barışta gazetecilik yapmak istiyoruz'

“Barış İçin Akademisyenler'in yayınladığı barış bildirisini, Türkiye'den ve farklı ülkelerden bini aşkın akademisyen imzaladı. İmza sayısının tüm tehdit, hedef göstermelere rağmen 2000'i aşmasının açığa çıkardığı tek gerçek vardır; o da bu toplumun derhal yeniden barış sürecine geçme isteği.

'Biz, barış isteyen gazeteciler olarak, 'Bu suça ortak olmayacağız' diyen akademisyenlerin yanında olduğumuzu ve savaş değil barış ortamı içinde habercilik yapmak istediğimizi beyan ediyoruz.”

Akademisyenlere destek açıklaması yapan gazetecilerin listesine buradan erişebilirsiniz...

"Ama’sız Fakat’sız Eğer’siz: Bu Suça Ortak Olmayacağız!"

"Ama’sız Fakat’sız Eğer’siz: Bu Suça Ortak Olmayacağız!"

Gazetecilerin ardından ‘Barış İçin Sinemacılar‘ oluşumuyla akademisyenlere destek veren 400’ü aşkın sinemacı da bir bildiri yayınlayarak imza kampanyası başlattı.

Sinemacıların açıklamasında “Bizler Türkiyeli sinemacılar olarak, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, 11 Ocak 2016 tarihinde hükümete yaptığı barış ve müzakere çağrısına destek veriyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesini reddediyoruz. Eşitlik ve barışın yanındayız. Yaşam hakkının yanındayız. Özgür düşüncenin ve sanatın yanındayız. Ama’sız fakat’sız eğer’siz: “Bu suça ortak olmayacağız!” Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, yanındayız” denildi.

Bu açıklamayla akademisyenlere destek veren sinemacıların listesine buradan erişebilirsiniz...

Bildiri yayınlayan 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' üyeleri ile bildiriye imza atan akademisyenler hakkında  'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak' suçu ile 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir Destek de Edebiyatçılardan: "Kalbimiz ve Kalemimizle Katılıyoruz"

Bir Destek de Edebiyatçılardan: "Kalbimiz ve Kalemimizle Katılıyoruz"

Akademisyenlere edebiyat cephesinden de destek açıklaması geldi.'Barış İçin Edebiyatçılar İnisiyatifi’ yayınladığı imza metniyle ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi‘nin, hükümete yaptığı barış ve müzakare çağrısına, ‘kalpleri ve kalemleriyle katıldığını‘ açıkladı.

558 edebiyatçının imzası bulunan bildiride, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesini reddediyoruz. Eşitlik ve barışın yanındayız. Yaşam hakkının yanındayız. Özgür düşüncenin yanındayız. Ama’sız fakat’sız eğer’siz: Bu suça ortak olmayacağız! Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, yanındayız” ifadeleri yer aldı.

Açıklamaya imza veren edebiyatçıların listesine buradan erişebilirsiniz...

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
243
91
19
15
7
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Slark

Arkadaş.. bizim terör stratejisi çok yetersizdir, pkkya destek veren mi var VATANDAŞLIKTAN ATACAKSIN siyasetçisinden akedemisyenine gazetecisinden tabandan ... Devamını Gör

kodespa

'suç' diye tanımladığınız şey ne? neye ortak olmuyorsunuz? yayınlanan bildiriyi esas alacaksak nereden baksan tek terafflı, pkk yı tamamen görmezden gelen bi... Devamını Gör

F.Y.

Bu haysiyetsiz şerefsiz vatansız köpeklerin hepsi bir bir not edilip vatandaşlıktan çıkarılıp ülkeden sürülsün. Bu memleketin ekmeğini yemesin suyunu içmesin... Devamını Gör