Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray ve Samsunspor'un Cezalarına Onama

Galatasaray ve Samsunspor'un Cezalarına Onama

Batuhan
15.05.2014 - 16:36

Galatasaray ve Samsunspor'un Cezalarına Onama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray ve Samsunspor'un birer maç seyircisiz oynama cezalarını onadı.

TFF Tahkim Kurulu yaptığı toplantıda, Galatasaray ve PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor'un bir resmi müsabakayı kendi sahalarında seyircisiz oynama ve para cezalarına yaptığı itirazları görüştü.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray ve Samsunspor kulüplerine bir resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve para cezaları verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazların reddine, cezaların onanmasına oy birliği ile karar verildiği bildirildi.

Samsunspor'un cezasının infazında Futbol Disiplin Talimatı'nın 98/4. maddesinin uygulanması kararında da sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığının anlaşıldığından, yapılan itirazın reddedildiği belirtildi.

Futbol Disiplin Talimatı'nın 98/4. maddesi şöyle:

'Disiplin ihlalleri nedeniyle verilen seyircisiz oynama cezalarının infazının, çift devreli lig usulü ile oynanan müsabaka veya kademelerden sonra tarafsız sahalarda oynanan play-off müsabakalarına denk gelmesi halinde; bu müsabakalarda rakip takım seyircisi stadyuma alınır ve ceza alan kulüp bu maddenin 1. ve 2. fıkrasında belirtilen kontenjan ile bağlı olur. Bununla birlikte, cezanın infazı sonraki sezona taşınması halinde, bu maddenin 1. ve 3. fıkraları aynen uygulanır. Kulübün kendi sahasında oynadığı play-off müsabakalarına denk gelen seyircisiz oynama cezaları açısından bu maddenin bu madde hükümleri aynen uygulanır.'

Bu kararlar sonucunda, Samsunspor'un Mersin İdmanyurdu ile 18 Mayıs Pazar günü İstanbul'da yapacağı PTT 1. Lig play-off finalinde, Samsunspor tribünlerinde sadece kadın ve çocuk taraftarlar yer alabilecek.

Bu arada Samsunspor'un, uygulamanın durdurulması talebi de kabul edilmezken, Galatasaray'ın 150 bin, Samsunspor'un da 52 bin lira para cezalarına yapılan itirazlar da reddedildi.

Öte yandan Spor Toto 2. Lig takımlarından Hatayspor'un, bir resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 32 bin lira para cezasıyla ilgili olarak, yaptırımın ertelenmesi talebi de kabul görmedi.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/328857--gal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın