Görüş Bildir
Haberler
Fomc Tutanakları

Fomc Tutanakları

ERSOY TOPTAŞ
20.08.2015 - 14:38

Fomc Tutanakları

Amerika Merkez Bankasının Yılda 8 defa yaptığı FOMC tutanakları çok önemlidir, 2015 yılı içerisindeki en son altıncı toplantısını 19 Ağustos 2015 tarihinde yani dün akşam yine ucu açık cümleler ve kafalarda soru işaretleri bırakarak yapmıştır.

Toplantıda öne çıkan konuşmalar, her zamanki gibi enflasyon ve işsizlik . Bu durumu Keynesçi ’ ler iyi bilir, istihdam ve gelir dağılımındaki dalgalanmalar ekonominin belirsizliğinden kaynaklanır, tam istihdamı sağlamak ABD ’ nin uyguladığı ekonomik sistemde mümkün değildir mutlaka işsizler olacaktır ve belirli periyotlar da krizler meydana gelecektir bu doğaldır. %2 enflasyon oranın dan bahsediyorlar bu bir hedef olabilir ama bu rakamı bekleyeceklerini sanmıyorum çünkü işsizlik oranında artış oluşmaya başladıysa veya bunun sinyalleri alındıysa enflasyon düşmeye başlayacaktır birde doların güçlü olmaya devam etmesi ile enflasyon nasıl oluşacaktır, paranın değerinde bir azalma olması lazım ki enflasyon oluşsun yani işin gerçeği Amerika hakikaten zor bir karar aşamasında.

Diyelimki enflasyon yükseldi ve %2’yi yakaladılar, bu şekilde kendiliğinden işsizlik sorunu bir şekilde çözülmeye başlayacaktır ve ardından faiz artışı kararı alınırsa işsizlik oranında tekrar bir artış gözlenebilir. İşgücü piyasası güçlü istihdam artışıyla iyileşmeye devam ediyor şeklindeki açıklamalar ile hareket edecek olursak son 5 yıllık FOMC toplantı tutanakları açıklama tarihlerine bakıldığında 'Eylül' ayında hiç açıklama yapılmamış, 'Ekim ve Kasım' aylarında açıklama yapılmış Eylül ayında bir toplantı tutanağı açıklaması olmaz ise şaşırtıcı olmaz.Yani Eylül ayında bir faiz artışı kararı alınamayabilir.

Çin’ deki gelişmelerden etkilenmedik demeleri hiç inandırıcı değil , Çin parasını devalüe ettiği gün dolar değerlendi bundan ABD ‘li ihracatçının etkilenmemesi mümkün mü? ABD Ticaret Dengesi verisi beklenen den düşük açıklandı ( -43,84B ) ABD ile ÇİN arasındaki ticari ilişkiye bakıldığı zaman neredeyse ihracatın 4 katı ABD ÇİN ‘ den ithalat yapıyor, ayrıca ucuzlayan Çin malları varken hangi devlet gider ABD ile ticaret yapar? Devalüasyon’ un etkisini mutlaka hissedecektir ki bunun için alacağı tedbirler olmalı, belki İran ile anlaşmalar yapılabilir.

Sonuç olarak , FOMC tutanakları ABD ekonomisinin belirsizliğinin artmaya başladığını gösteriyor, aylardır çeşitli kelime oyunları ile beklenti içerisine giren yatırımcılar faiz kararı açıklandığında zaten beklenen bir şeydi diyerek tepkisiz kalabilir buda FED ‘ in faiz kararında geç kaldığını gösterir.

Bugun Saat 17:00′ de Açıklanacak olan 2 önemli ABD verisi bulunmakta

(1) Mevcut Ev Satışları : Son iki dönemdir beklentinin üzerinde geliyor ancak FED ‘ in yakından izlediği bir veri olduğu için dikkat etmekte fayda var

(2) Philadelphia Fed İmalat Endeksi : Son açıklanan veri beklentinin altında geldi, istikrarlı değil

(*) Bugun Yunanistan ‘ın Avrupa Merkez Bankas ı’ na 3Milyar Eur ‘luk kredi Geri Ödemesi var 3.kurtarma paketi kapsamında 86milyar Eur ‘ dan 13milyar Eur’luk bir bölüm serbest bırakıldı bu şekilde geri ödemesini yapabilecek

Yasal Uyarı Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve

tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı

hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen

bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi

çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel

görüşlere dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri

tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere

dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar

doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için

kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin

kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya

dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin

uğrayabileceği zararlardan dolayı Ersoy Toptaş ve onedio.com sitesi Sorumlu Tutulamaz.

Kaynak: http://ersoytoptas.com.tr/2015/08/20/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın