Görüş Bildir
Haberler
FT: 'Paris Saldırılarının Ardından Türk Komplo Teorileri Aldı Başını Gidiyor'

FT: 'Paris Saldırılarının Ardından Türk Komplo Teorileri Aldı Başını Gidiyor'

ATKN
13.01.2015 - 16:56 Son Güncelleme: 13.01.2015 - 18:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Britanya’nın saygın gazetelerinden Financial Times, üçü saldırgan 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan Paris saldırılarıyla ilgili Türk ve Rus yetkililerin ortaya attıkları komplo teorilerini sayfalarına taşıdı.

Gazetenin İstanbul temsilcisi Daniel Dombey ve Moskova temsilcisi Courtney Weaver imzası taşıyan haberin başlığı, “Paris saldırılarının ardından Rus ve Türk komplo teorileri aldı başını gidiyor.

Haberde, “Komplo teorisyenleri, radikal İslamcılar yerine yabancı istihbarat servislerini suçluyor” ifadesi kullanıldı.

Erdoğan’dan Görmez’e…

İlk olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “İslam dünyası üzerine oyunlar oynandığını” ileri sürdüğü konuşmasına yer verildi.

Komplo teorilerine yer verilen isimlerden biri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Gökçek, katıldığı bir toplantıda, “İsrail, Avrupa’da bu işin (Filistin’in tanınması) gelişmesini kesinlikle ve kesinlikle istemiyor. İşte onun için bu tip olayların arkasında kesinlikle Mossad var. Mossad bu olayları çıkartmak suretiyle İslam düşmanlığını körüklüyor. Baskından sonra 50’ye yakın camide veya başka yerlerde Müslümanlara hücum oldu. Bu olaylar dünyaya yansıtılmıyor. Bunun altında tamamıyla Filistin’in tanınmaması ve Müslümanların sindirilmesi yatıyor” dediğine işaret edildi.

Bir başka isim AKP dış poltika sözcüsü Ali Şahin. Haberde Şahin’in, cinayetlerin Müslümanları ve İslam’ı suçlamak için tezgahlandığından kuşkulandığına dikkat çekildi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in saldırıları ‘algı operasyonu‘ olarak tanımladığı da hatırlatılan haberde, Görmez’in sonradan ifadelerini yuvarladığı belirtildi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/financial-tim...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0