Görüş Bildir
Haberler
Fb Cumhuriyeti Üniversite İle Kuruluyor

Fb Cumhuriyeti Üniversite İle Kuruluyor

Futbol Haberleri
12.12.2014 - 16:55 Son Güncelleme: 13.12.2014 - 11:07

Fb Cumhuriyeti Üniversite İle Kuruluyor

YÜKSEK Öğretim Kurumu’ndan (YÖK) onay sinyali alan Fenerbahçe Üniversitesi’nin fakültelerinin ne olacağı da şekillendi. İstanbul Kayışdağı’nda kurulması planlanan üniversite ilk etapta üç fakülteden oluşacak. Bu fakülteler ise, ‘Spor Bilimi ve Teknolojisi’, ‘Sağlık Bilimleri’ ve ‘İdari Bilimler’ olacak. Üniversitenin 2015-16 eğitim yılına yetişecek. YÖK ile kulübün ortaklaşa kuracağı komisyon, üniversitenin eksikliklerini tespit edip giderdikten sonra, kuruluş için çalışmalara başlanacak. Sarı lacivertli kulüp üniversiteyle ilk etapta kendi insan kaynakları yetiştirmeyi amaçlıyor. İşte üç fakültenin özellikleri:

1-SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ

9 branşta yarışan Fenerbahçe, en çok yetiştirici ve çağdaş eğitimci konusunda sıkıntı yaşıyor. Spor teknolojisinin geldiği noktada Avrupa’nın gerisinde kalmak istemeyen sarı lacivertliler, bu fakülte ile hem Fenerbahçe’ye hem de Türk sporunda çok büyük bir açığı kapatmayı hedefliyor.

2-SAĞLIK BİLİMLERİ

BURADAN yetişecek olan sağlık personeli, sporcu sağlığı konusunda uzman olacak ve ülkemizde uzmanlık olarak tanımlanmayan bu mesleğe söz konusu unvanı kazandıracak. Bu fakülteden yetişecek uzmanlar, özellikle büyük sıkıntı yaşanan alt liglerin ihtiyacını da karşılayacak.

3-İDARİ BİLİMLER

Spor kulüplerindeki profesyonel idareci kaynağı sorunu halihazırda çeşitli sertifika programlarıyla çözülmeye çalışılıyor. Bu fakülteyle spor yöneticileri de artık 4 yıllık fakültelerden yetişecek. Üstelik akademik olarak daha üst düzeylere de çıkılabilecek.

Bu haber Google arama motoru kullanılarak Kaynak Site olan bu site den alıntı yapılmıştır. Haberin tüm sorumluluğu kaynak siteye aittir ve sitemiz bu haber dolayısı ile sorumlu tutulmamalıdır. Buna rağmen haberin kaldırılmasını istiyorsanız lütfen yukarıdaki tekzip linklerinden haberin kaldırılmasını talep edebilirsiniz

Kaynak: http://www.futbolla.com/fb-cumhuriyet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın