Görüş Bildir
Haberler
Fazıl Say İçin Karar Çıktı!

Fazıl Say İçin Karar Çıktı!

adem kara
17.01.2014 - 12:45 Son Güncelleme: 17.01.2014 - 22:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fazıl Say soruşturmasında takipsizlik kararı

Gezi Parkı olaylarında 74 kişi hakkında takipsizlik kararı veren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Arslan, ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say hakkında “adli yargıyı etkilemek” iddiasıyla yürütülen soruşturmada da takipsizlik kararı verdi.

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı’’ gerekçesiyle yargılandığı davada şikayetçi olarak yer alan Ali Emre Bukağılı, Say hakkında mahkemedeki kullandığı sözler ve gazetelere yansıyan beyanlarında, 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek', 'kamu organlarını aşağılamak' ve 'yargı görevini yapanları etkilemek' suçlarını işlediği iddiasıyla yeni bir suç duyurusunda bulunmuştu. Say hakkındaki suç duyurusunu Gezi olaylarına ilişkin verdiği takipsizlik kararlarıyla dikkat çeken İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Hüseyin Arslan inceledi.

“SAY’IN İFADELERİ SAVUNMA KAPSAMINDADIR”

Savcı Arslan, 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanları etkileme' suçlarından Say hakkında takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında, 'yargı görevini yapanları etkileme' suçunun ancak emir vererek nüfuz icra etmek ve baskı yapmakla oluşabileceğini, bunun için de kişinin elverişli imkanlara sahip olması gerektiğini belirten Arslan, 'hakkında dava yürüyen ve bu davada mahkum olan bir kişinin böyle bir güce sahip olamayacağının mahkumiyetinden anlaşılabileceğini' ifade etti.

Say'a yöneltilen 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçunun ise özel kasıtla işlenebilecek bir suç olduğunun altını çizen Arslan, 'Yargılamadaki sözlerinden ötürü kişiye ayrıca ceza verilemez. Çünkü beyanlar, savunma kapsamındadır' ifadesini kullandı.

Savcı Arslan, Say'ın 'kamu organlarını aşağılamak' suçunu işlediği iddiasıyla yargılanması talebini suçun Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) değişikliğe uğrayan 301. maddesi kapsamında olması nedeniyle izin alınabilmesi adına Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

İHA

Kaynak: http://www.haber3.com/piyanist-fazil-...

Fazıl Say İçin Karar Çıktı!

Fazıl Say'ın, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı' gerekçesiyle İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve karara bağlanan davanın şikayetçisi olan Ali Emre Bukağılı'nın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başka bir şikayet üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ali Bukağılı'nın, mahkemedeki yargılaması sırasında kullandığı sözler ve gazetelere yansıyan beyanlarında, 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs', 'kamu organlarını aşağılamak' ve 'yargı görevini yapanları etkilemek' suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu Fazıl Say'ın soruşturma dosyasını İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Arslan yürüttü.

Soruşturmayı 3 Ocak'ta tamamlayan savcı Arslan, Say'ın 'kamu organlarını aşağılamak' suçunu işlediği iddiasıyla yargılanması talebini, suçun Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) değişikliğe uğrayan 301. maddesi kapsamında olması nedeniyle izin alınabilmesi için Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

'Fazıl Say'ın beyanları savunma kapsamındadır'

Takipsizlik kararında, 'yargı görevini yapanları etkileme' suçunun ancak emir vererek nüfuz icra etmek ve baskı yapmakla oluşabileceğini, bunun için de kişinin elverişli imkanlara sahip olması gerektiğini belirten Arslan, 'hakkında dava yürüyen ve bu davada mahkum olan bir kişinin böyle bir güce sahip olamayacağının mahkumiyetinden anlaşılabileceğini' kaydetti.

Say'a yöneltilen 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçunun ise özel kasıtla işlenebilecek bir suç olduğunu aktaran Arslan, 'Yargılamadaki sözlerinden ötürü kişiye ayrıca ceza verilemez. Çünkü beyanlar, savunma kapsamındadır' ifadesini kullandı.

Savcı Arslan, Fazıl Say'ın 'yargı görevini yapanları etkileme' ve 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından yargılanması talebini reddederek, dosyaya ilişkin takipsizlik kararı verdi.

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/fazil-sa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0