Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un Ücretsiz İnternet Servisi Bir Ülkede Daha Kapatıldı

Facebook'un Ücretsiz İnternet Servisi Bir Ülkede Daha Kapatıldı

Onedio Medya
02.01.2016 - 13:33

Facebook‘un ücretsiz internet servisi Hindistan‘dan sonra Mısır‘da da benzer şekilde ağ tarafsızlığına aykırı olduğu için kapatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, özellikle gelişmekte olan ülkeler için çeşitli servisler hazırladığı gibi aynı zamanda ücretsiz internet hizmeti de veriyor. Ancak, Facebook‘un verdiği bu ücretsiz internet hizmeti birçok farklı ülke tarafından sorgulama aşamasına girdi diyebiliriz. 

Geçtiğimiz haftalarda Facebook‘un kısıtlı ücretsiz internet servisi, Hindistan‘da kapatılmıştı. Facebook’un Free Basics olarak isimlendirdiği bu sistem, kullanıcıların Facebook ve çeşitli ortaklarının internet sitelerine ücretsiz bir şekilde erişilmesini sağlıyor. Ama bu durum çeşitli düzenleyici kuruluşlar tarafından sakıncalı görüldüğü gibi bu tip bir ücretsiz internet sağlama hizmetinin servisin ağ tarafsızlığı konusuna aykırı olduğu gerçeğini açığa çıkarıyor.

Dolayısıyla Hindistan‘ın akabinde benzer bir haber de Mısır‘dan geldi… Mısır’da da Facebook’un ücretsiz internet servisi hizmeti kapatıldı.

Facebook ve Mısır arasındaki köprü konumunu gören Mısırlı telekominikasyon şirketi Etisalat Mısır, üç milyondan fazla kişinin bu ücretsiz internet servisine kayıtlı olduğunu belirtip ve bunlar arasında bir milyon kişinin mobil cihazlar üzerinden internet erişimi sağladığını ifade etti.

Anlaşılan o ki; ağ tarafsızlığı konusu önümüzdeki dönemlerde sıkça karşımıza çıkacak. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg konuyla alakalı geçtiğimiz dönemlerde çeşitli açıklamalar yaparak, ağ tarafsızlığı konusuna aykırı bir durum olmadığına inandığını da ifade etmişti.

Scroll

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
5
5
2
2
1
0