Görüş Bildir
Haberler
Facebook, Haber Kaynağı Tasarımını Değiştiriyor

Facebook, Haber Kaynağı Tasarımını Değiştiriyor

Fatih UZUN
08.03.2014 - 18:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, Haber Kaynağı Tasarımını Değiştiriyor

Facebook Perşembe günü yaptığı açıklamada, sayfa girişte gönderilen videoların, fotoğrafların ve linklerin görüldüğü Haber Kaynağı tasarımını değiştireceğini açıkladı.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg 2013'te yaptığı bir açıklamada haber kaynağını 'en iyi şekilde kişileştirilmiş bir gazeteye' çevrileceğini belirtmişti. Ancak yeni tasarımın birkaç kullanıcı tarafından test edilmesi ve gelen olumsuz dönüşler sonrasında şirket daha yumuşak bir tasarım lehine test aşamasındaki bu tasarımdan vazgeçmişti.

Basın toplantısı yerine basın açıklaması ile tanıtılan yeni tasarım 2013 yılındaki test aşamasındaki tasarımdan tamamen farklı. Videolar, fotoğraflar ve başlıkların yer aldığı dijital gazete yaklaşımından ziyade yeni haber kaynağı Facebook'un mobil uygulamasının masaüstü bilgisayarlara getirilmiş haline benziyor. Yeni tasarımda fotoğraflar büyüdü, yazı tipleri değiştirildi ancak genel olarak daha kolay gezinti üzerinde duruldu.

Ayrıca değişimler sistemin işleyişindeki arka plan değişiminde ziyade basit görsel güncellemeleri içeriyor. Facebook blog sayfası üzerinden yaptığı açıklamada güncellemelerin 'içeriklerin kullanıcılara getirilme işleyişini ve iletilerin sıralanma şeklini' değiştirmeyeceğini de kaydetti.

Yeni tasarım kullanıcıların isteyip istemediğine bakılmaksızın gelecek haftalarda herkese uygulanacak

  • NATHAN OLIVAREZ-GILES

  • wsj.com.tr

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0