Görüş Bildir
Haberler
F1 Pilotu Senna Anılıyor

F1 Pilotu Senna Anılıyor

Fatih
01.05.2014 - 21:01

F1 Pilotu Senna Anılıyor

Otomobil sporları Formula 1′de tarihin en başarılı pilotları arasında yer alan Brezilyalı Ayrton Senna, ölümünün 20. yılında kaza yaptığı pistte anıldı.

İtalya’nın Imola kentindeki Enzo ve Dino Ferrari Pisti’nde, 1994 yılında koşulan San Marino Grand Prix’sinin 7. turunda, pistin Tamburello virajını alamayarak bariyerlere çarpan ve kısa süre sonra can veren Williams takımının Brezilyalı pilotu Senna, hayatını kaybettiği yerde anma töreni düzenlendi.

Tamburello virajında yapılan anma törenine, Ferrari pilotları İspanyol Fernando Alonso ve Finlandiyalı Kimi Raikkonen’in yanı sıra Senna’nın sevenleri ile Formula 1 camiasına mensup kişiler katıldı.

Ayrton Senna’nın hayatını kaybettiği kaza Formula 1′deki son ölümlü kaza özelliğini taşıyor.

Senna’dan bir gün önce ölen Avusturyalı pilot Roland Ratzenberger de aynı törende anıldı.

Kazanın ardından Senna’nın cenazesi, memleketi Brezilya’nın Sao Paolo şehrinde, 5 Mayıs 1994 tarihinde, yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı törenle defnedildi. O yıl futbolda ABD’nin evsahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Kupası’nı kazanma başarısını gösteren Brezilya Milli Takımı oyuncuları kupayı efsanevi pilota adamışlardı.

34 yaşında hayatını kaybeden Ayrton Senna’nın, 3 dünya şampiyonluğu, 41 yarış galibiyeti ve 65 pol pozisyonu başarısı bulunuyordu.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/05/01/f1-pilo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın