Görüş Bildir
Haberler
Evde Kaldığımız Bu Günlerde Müzik Yapmak İsteyen Herkesin Kullanabileceği 16 Ücretsiz Uygulama

etiket Evde Kaldığımız Bu Günlerde Müzik Yapmak İsteyen Herkesin Kullanabileceği 16 Ücretsiz Uygulama

Musical Dio
27.04.2020 - 15:00

Hiç para harcamadan müzik dünyasına amatör ya da profesyonel bir giriş yapabilirsiniz. Ortalama hızda bir bilgisayarınız varsa, hemen kulaklığınızı takıp işe başlayabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Apple GarageBand

1. Apple GarageBand

2004 yılından beri kullanıcılarına sunduğu GarageBand Apple'ın en popüler uygulamalarından biri. Temel müzik bilginiz ve çaldığınız enstrümanlar varsa, bir de basit bir ses kartı ile amfiniz varsa MIDI kontrol özelliği ile GarageBand'i mutlaka deneyin.

Buradan ulaşabilirsiniz.

2. Tracktion T7

2. Tracktion T7

Tracktion T7

Waveform markasının müzikal yaratıcılar için sunduğu oldukça ayrıcalıklı bir yazılım. Enstrüman kayıtları alıyorsanız, ve şarkı yapıyorsanız harika bir altyapı. 

Öte yandan basit eklentilerle enstrümanları direkt yazılım üzerinden de çalabilirsiniz.

3. AmpliTube Custom Shop

3. AmpliTube Custom Shop

MacOS/Windows (64-bit) ile çalışan, ister uygulama ister plugin olarak kullanabileceğiniz bir gitar ve bas gitar yazılımı diyebiliriz. 

AmpliTube Custom Shop

Dijital kromatik akor, 9 farklı pedal, 4 amfi, 3 mikrofon ve farklı efektler ile gitar çalanları memnun eden bir uygulama. İstediğiniz tonu yakalamanıza yardımcı olacak, yeni pedal ya da amfi modelleri satın almanıza imkan tanıyan bir de mağazası bulunuyor.

4. Klevgrand SyndtSphere

4. Klevgrand SyndtSphere

MacOS/Windows (VST ve AU) ile uyumlu ücretsiz bir sintisayzır uygulaması Klevgrand SyndtSphere.

Stockholm'lü prodüksiyon şirketinin özellikle saykodelik tınılı, sint severlere, ezoterik arayüzü ile sunduğu ilginç bir uygulama. Kesinlikle deneyin deriz!

5. Cakewalk SONAR ya da yeni isimi ile Cakewalk

5. Cakewalk SONAR ya da yeni isimi ile Cakewalk

Gibson'un geçen yıl geliştirmeye son verdiğini açıkladığı, ilk audio istasyonlarından biri olan Cakewalk, artık BandLab üzerinden ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Hepsi içinde bir paket halinde gelen bu kapsamlı yazılımda, müziği sıfırdan üretip, miksleyip, paylaşmaya kadar her adımı gerçekleştirebilirsiniz. Başlangıç seviyesindekiler için ideal.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Linux MultiMedia Studio: LMMS

6. Linux MultiMedia Studio: LMMS

'Haydi müzik yapalım!' sloganı ile karşımıza çıkan açık kaynaklı, ücretsiz bu müzik üretim platformu Linux'den geliyor.

Fakat Linux demek her platformda çalışabiliyor demek. Yani ister Windows, ister Mac bilgisayarlarınızda kullanabilirsiniz. Profesyonel bir müzik prodüksiyon yazılımından eksik kalır hiçbir yanı yok. Enstrüman paketleri, efektler, kanallar, ve sınırsız bir yaratıcılık süreci bu yazılımda mevcut.

7. Surge

7. Surge

1000 farklı ses seçeneği ile, piyasada bulacağınız en iyi ve ücretsiz synthesizer Surge. VST, AU, ya da LV2 plugin olarak çalışabiliyor, Linux dahil bütün işletim sistemlerindeki müzik üretim yazılımları ile uyumlu.

8. SoundBridge

8. SoundBridge

Kullanıcı arayüzü daha basit, yeni başlayanlar için birebir müzik yapma yazılımı SoundBridge. Menü kalabalığı, sağa sola kayan eklentiler, anlaşılmadık özelliklerden arındırılmış, az ve öz bir program. 

Dokunmatik ekranlı herhangi bir cihazı, bir sanal bateriye dönüştürebiliyor. Farklı kanallarda farklı seslere müdahale edebiliyorsunuz, ve içinde bulundurduğu ücretsiz ses sample'ları da müziğinize ekleyebiliyorsunuz.

9. Mixx

9. Mixx

Bu kez sadece DJ'lere özel tasarlanmış, uzun mixtape'ler yaparken kullanılacak bir yazılımdan bahsediyoruz. Mixx bu özelliklere sahip, hem kaliteli hem de tamamen ücretsiz tek yazılım diyebiliriz.

10. DR Nova

10. DR Nova

DR Nova'nın ücretsizparametrik EQ, ve dinamik kısmı mevcut.

Müzik yapımında başlangıç seviyesinde iseniz, mutlaka iyi bir equalizer ve kompresör kullanmanız gerektiğini artık öğrenebilirsiniz. Dijital bir ses prodüksiyon kurulumu yaptıktan sonra bu iki kısmı mutlaka eklemelisiniz. DR Nova da iyi bir tercih olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Studio One Prime

11. Studio One Prime

Şarkı yazıyor ve söylüyorsanız, bu listede sizin için ön plana çıkması gereken yazılım Studio One Prime.

Aslında bir müzik prodüksiyonu yazılımı olarak her özelliğe fazlasıyla sahip Studio One Prime! Mutlaka indirin ve deneyin!

12. Audacity

12. Audacity

Audacity tamamen ücretsiz ve oldukça bol özelliğe sahip bir ses editleme uygulaması ve içinde kayıt fonksiyonu da barındırıyor. 

Eğer müzik yapacaksanız, sesleri kolaylıkla değiştirebileceğiniz, kesip biçeceğiniz bir yazılıma da ihtiyacınız olacak. Bu yüzden VST pluginler ile çalışabilen Audacity mükemmel!

13. DC1A

13. DC1A

Klanghelm’in üst düzey kompresör plugin'i DC8C'den esinlenerek yapılan DC1A, birçok müzik yapımcısına göre en iyi ücretsiz kompresörlerden biridir.

14. Limiter No6

14. Limiter No6

İşin mastering denen kısmına geldiğiniz zaman elbette profesyonel bir ses mühendisi ile çalışmanız daha iyi olacaktır. Fakat diyelim ki bütün süreci öğrenmek ve yapmak istiyorsunuz o zaman Limiter №6 yazılımını indirebilirsiniz.

15. OrilRiver

15. OrilRiver

Reverb yani yankılanma efekti sevenlerin, oldukça kolay kullanılır arayüzüyle kullanabileceği bir uygulama Denis Tihanov tarafından üretilmiş OrilRiver.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. MFreeFXBundle

16. MFreeFXBundle

MFreeFXBundle by MeldaAudio, Melda Audio temel yazılımını ücretsiz olarak sunuyor. Fakat temel demekle asla yanlış anlaşılmasın, baştan sona tam takım bir müzik üretim fabrikası elinizde diyebiliriz. 

Bunun üzerine ise küçük meblağlar ödeyerek, onlarca çeşitli plugin ve benzer paketler elde edebiliyorsunuz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
66
58
29
20
18
18
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

FL Studio candır 😎